archiv
Jedná se o červený čaj, oficiálně zvaný rooibos, jehož domovinou je Jihoafrická republika. Keře, ze kterého se čaj dostává do šálků na celém světě, se pěstuje asi dvě stě let v oblasti dvou set kilometrů severně vzdálené od Kapského města. Jedině zde se tomuto keři tak daří.
U nás jej seženete v běžných po...
celý článek
| Darina Adámková
2014.01.27
Základem tatarského bifteku je syrové hovězí maso, nejlépe kvalitní hovězí svíčková. Ta se ideálně naškrábe špičkou ostrého nože na jemno, případně naseká v sekáčku. Dá se i 2x-3x namlet, ale konzistence už nebude tak dobrá. Na bochánek masa se na talíři přidá ještě syrový žloutek, který je druhou ingrediencí ...
celý článek
| Martina Limbergová
2014.01.17
Cheesecake s jahodami
4 porce
Doba přípravy: cca 60 minut
Potřebujeme
Korpus:
* 1 balení Raciolky mléčno-kakaové Racio
* 25 g másla
Náplň:
* 200 g krémového sýra
* 50 g cukru krupice
* 1 vejce
* ½ vanilkového lusku
* 20 g zakysané smetany
Poleva:...
celý článek
| Admin
2013.12.29
Do roka ji pánové opíjeli dalšími lepivými sladidly s příměsí alkoholu. Zakusila první tequilu a nebránila se ani bodyshotu. Následovala doba míchání alkoholických nápojů tak, až jeden takový divoký večer zanechal stopy na veřejných toaletách. Což bylo ještě nic v porovnání s ránem, kdy ji probudil burácející ...
celý článek
| Darina Adámková
2013.12.28
Na každém vánočním trhu nechybí stánek s tímto nápojem a neustálé fronty hovoří o jeho oblíbenosti. Pokud by jste si ho ale raději vychutnali v teple svého domova, zkuste si uvařit vlastní domácí punč. Není to nijak složité a ani ingredience nejsou náročné. Punčů existuje mnoho druhů, stačí si jen vybrat podle...
celý článek
| Martina Limbergová
2013.12.13
Pro každého kdo se nadchnul francouzskou kuchyní, doporučuji netradiční kuchařku, spíše průvodkyni kuchyní, kterou napsal Auguste Escoffier a jmenuje se Moje francouzská kuchyně. Pamatuju si to jako dnes, objednala jsem ji přes internet a nemohla se jí dočkat. Když potom ležela přede mnou, zacházela jsem s ní ...
celý článek
| Andrea Tomanová
2013.12.01
Gastronomie
Nejnovější články






stránka:
archiv
celý článek
| Nina Albertová
2022.01.19
Nejzajímavější články
3 hlavní prvky, kterých si všímat při nákupu školního batohu
