reklama 5 v magazínu pro ženy
 
Portál pro ženy - předplatné magazínu pro ženy zdarma

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

archiv

Gastronomie

Nejnovější články

 
Vezměme si skupinku mladých lidí, z nichž jeden je znalec čaje, druhý naprostý analfabet a zbytek jakýsi kompromis dvou výše zmíněných, a strčme je do pozorovací oblasti - do čajovny. S těmito podniky, specialuzující se na orientální nápoje, se v poslední době roztrhl pytel a lákají stále více zvědavců, kladoucích s...
 
celý článek | Martin Klose 2013.07.08
Náhoda, která píše dějiny Někdy se stává, že velkým věcem na svět dopomůže náhoda. A nejiné to bylo se Sacherem. Franz Sacher byl mladý, teprve šestnáctiletý učeň, který získával potřebnou praxi v kuchyni knížete Metternicha. Jednoho dne vyžadoval kníže skutečnou delikatesu pro své vzácné hosty, jenže hlavní kuc...
 
celý článek | Darina Adámková 2013.06.30
V oblíbenosti národních kuchyní u Čechů obvykle vítězí Italové, Francouzi, tradiční asijská jídla nebo prostě to domácí – české. V záplavě receptů často opomíjíme i jiné, velice zajímavé a lahodné kuchyně, jako například španělskou. A Španělsko, to není jen paella, ale také úžasně dokonalý desert Leche frita. ...
 
celý článek | Darina Adámková 2013.06.30
Znáte ten pocit, když beznadějně doma pátráte po něčem sladkém, co by vám právě teď přišlo vhod? Nemáte čas skočit do obchodu nebo jste jen líní? Právě jste se vzbudili a máte tak půl hodiny než vyrazíte do práce? Nebo patříte mezi ty, kteří dokážou v kuchyni spálit i omeletu nebo vypařit vodu na kafe? Máte málo čas...
 
celý článek | Monika Holemá 2013.05.07
Je několik potravin bez kterých se asijská kuchyň neobejde. Protože máme začátek května, tak si představíme koriandr, který si můžeme sami vypěstovat na zahradě nebo i na balkóně. Koriandr setý sice pochází z východního Středomoří, ale u nás se dá také velmi snadno pěstovat. Má nezaměnitelnou chuť. Pěstování čer...
 
celý článek
Před pár lety jsem měla tu čest prožít pár dní v Bruselu. Kochat se místním koloritem a především ochutnávat jídlo. Ulicemi se podivně smysluplně šířila sladká vůně horkých belgických vaflí, zpoza každé druhé výlohy na kolemjdoucí bezhlavě útočily čokoládové fontány obložené nejčerstvějším ovocem a belgickými ...
 
celý článek | Sabina Stehnová 2013.03.04
 

stránka:

 
 

Portál pro ženy