reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

V čem tkví kouzlo italské kuchyně?

 
V čem tkví kouzlo italské kuchyně?

Co se vám vybaví pod pojmem italská kuchyně? Špagety a pizza? Nebo spíš proscuitto a extra panenský olivový olej? Ať už si pod tímto pojmem představíte cokoliv, jisté je jedno. Italská kuchyně znamená především důraz na kvalitu surovin. Jen z těch nejlepších přísad se totiž dají vykouzlit lahůdky, které potěší všechny smysly.

 

 

 

V jednoduchosti je krása

Základem italské kuchyně jsou jistě těstoviny. Nikde jinde na světě vám je nepřipraví v tolika různých úpravách a tak chuťově vynikající. Je až neuvěřitelné, že jde přitom někdy o jídlo složené třeba jen ze tří surovin. Jednoduchost je totiž také poznávacím znamením italských jídel. V čem tkví to kouzlo? Právě ve výběru těchto přísad. Italské těstoviny majjí specifickou chuť a stačí jen přidat k nim vhodné čerstvé bylinky, zakápnout extra panenským olivovým olejem, posypat nastrouhaným kvalitním parmazánem a máte jednoduchý oběd, po kterém se jen zapráší. Právě těstoviny se pak často doplňují výbornými omáčkami, které také nemají jinde konkurenci. Kromě těstovin a olivového oleje jsou nedílnou součástí italské kuchyně kvalitní sýry, uzeniny, salámy a čerstvé bylinky. V mnoha receptech najdete také rajčata, které jsou téměř národním pokrmem, ať už čerstvá nebo jako lahůdka v podobě sušených rajčat, která se právě tady suší často ještě starým způsobem rozložená na slunci na rozpálených střechách. Tyto sluncem usušená rajská jablíčka naložená v olivovém oleji jsou nepopsatelně dobrá.

 

Pro mlsné jazýčky

Proslulé jsou také italské sladkosti a dezerty. Vždyť kdo by neznal lahodné tiramisu nebo neslyšel o dezertu panna cotta či tradiční italské bábovce panettone? I v tomto případě dbají Italové především na kvalitní přísady, z čehož je dobré si vzít příklad. Receptů pro přípravu různých dezertů se pak již dá najít mnoho, záleží na vaší chuti.

 

Ve víně je pravda

Italská vína jsou kapitolou sama pro sebe. Ve sluncem zalité Itálii se vinné révě daří a vína odsud jsou tak jedněmi z nejlepších na světě. A Italové mají víno skutečně rádi, o tom není pochyb. Popíjí je k obědu, k večeři, při slavnostech stejně jako v běžný den. Vždyť sklenka vynikajícího vína nikdy neublíží, naopak tělu i mysli prospěje. Takže co jiného podávat k italské specialitě než kvalitní víno pocházející také přímo z Itálie?

 

Ptáte se, kde hledat všechny tyto italské potraviny? Zajděte do některé ze specializovaných prodejen, které nabízí produkty dovážené přímo od italských dodavatelů. Jen tady máte jistotu, že nekupujete náhražky, ale pravou kvalitu, se kterou si vykouzlíte Itálii i ve vaší kuchyni. Takové obchody provozuje například ITALFOOD.cz a to na Praze 2, Praze 3 a v Mirošovicích u Prahy.

 

2014.10.30 | Martina Limbergová | přečteno: 31360x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Italská kuchyně; jídlo; potraviny

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Co je roztroušená skleróza a její projevy

Roztroušená skleróza je zákeřná nemoc, na kterou neexistuje lék. Postihuje zejména mladé lidi po dvacátém roce života...
 
celý článek | Admin | 2014.07.14 | přečteno: 31358x

Proč se naučit jen tak být

Proč se naučit jen tak být? Přeci proto, aby nám bylo líp! Většina z nás si myslí, že život v přítomném okamžiku je vyhr...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.10.18 | přečteno: 31367x

Jak začít sportovat a přitom se nezničit II – místo a doba pro běh

Už jsme odhodlaní, oblečení a obutí – stačí jen vyběhnout. Pokud jste žena / muž činu, tak se pravděpodobně neb...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.03.14 | přečteno: 31381x

Dýně v nové roli: 5 netradičních tipů na podzimní dobroty

Podzim voní dýněmi. Nejen na trzích a zahradách, ale i v kuchyni, kde se z nich dají vykouzlit ty nejlahodnějš...
 
celý článek | Lea Kubová | 2025.10.20 | přečteno: 137x
 

Portál pro ženy