reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

CESTA KE KRÁSNÉMU ÚSMĚVU

 
celý článek | Kateřina Lulková | přečteno: 30906x 2019.05.19

Manželství a láska

 
celý článek | Jana Brandtlová | přečteno: 30770x 2022.10.10

POLE DANCE

 
celý článek | Aneta Vlkanová | přečteno: 30804x 2013.12.11

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zapečená čekanka

 
Zapečená čekanka

Ačkoliv čekanka představuje tradiční a především velmi zdravou potravinu, příliš se s ní v českých kuchyních nesetkáte. Přinášíme vám tedy tip na jednoduchý a zdravý pokrm, který se skvěle hodí do blížícího se podzimního počasí!

 

 

Čekanka představuje nejen zdravou bylinu, náhražku kávy (melta) nebo čaj. Snadno si z čekanky listové můžete připravit také hlavní jídlo, které má právě díky této potravině detoxikační účinky, vysoký obsah vlákniny a podporuje také zažívání.

Suroviny: bramborová kaše, plátkový sýr, šunka, sůl, pepř, hořčice,  máslo, 4 čekankové puky

Ze všeho nejdříve si připravte bramborovou kaši, do které následně přimíchejte pár lžic hořčice dle chuti. Máslem vymazaný menší pekáček vysteleme rovnoměrně bramborovou kaší, na kterou budeme následně pokládat čekankové puky. Čekanku (v případě 4 porcí také stejné množství puků) je nejdříve potřeba omytou povařit pár minut v osolené vodě, aby byla po zapečení vláčná. Následně každý puk rozkrojíme na půl a každý zvlášť zabalíme do plátku šunky a sýra (můžete případně pro ještě výraznější chuť zlehka potřít hořčicí). Takto připravenou čekanku poklademe do pekáčku. Ještě zlehka osolíme a popepříme a poklademe tenkými plátky másla a můžeme nechat zapéct, dokud sýr nezezlátne.

 

Čekanku seženete běžně v obchodě mezi další zeleninou (nejčastěji v regálech se saláty). Doporučujeme ji však po zakoupení co nejrychleji zpracovat, nevyplatí se ji totiž příliš dlouho skladovat, poměrně rychle okorá. A pokud zrovna neholdujete teplému pokrmu, ale přesto chcete čekanku vyzkoušet, můžete ji jednoduše čerstvou použít jen jako oblohu k hlavnímu jídlu nebo do salátu stejně jako rukolu, polníček nebo hlávkový salát.

 

Image courtesy of khumthong at FreeDigitalPhotos.net

 

2016.09.23 | Adela Rychtáriková | přečteno: 30841x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: čekanka zdravá potravina bramborová kaše sýr šunka detoxikace organismu

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Malování podle čísel – staňte se malířem jednoduše a zábavně

Láká vás malování obrazů, ale myslíte si, že na to nemáte talent? S malováním podle čísel talent ani nepotřebujete. Může...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.12.03 | přečteno: 30836x

Kuchyňská dvířka - Dokáží proměnit vaši kuchyň k nepoznání

Pokud chcete zrekonstruovat vaši kuchyni, tak ji nutně nemusíte měnit celou, stačí pouze vyměnit kuchyňská dvířka. ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.06.14 | přečteno: 30916x

Pro krásu se nemusí trpět, zkuste bezbolestnou liposukci

Valná většina žen se potýká s tím, že ať své tělo mučí sportováním sebevíc, některé partie prostě ne a ne zkrásnět. V...
 
celý článek | Admin | 2016.01.29 | přečteno: 30747x

Posedlá

Závislost, posedlost?? Ano, jsem posedlá, nejsem si úplně jistá čím… …nejspíš proto, že je to k...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2013.12.18 | přečteno: 30718x
 

Portál pro ženy