reklama 1 v magazínu pro ženy
reklama 5 v magazínu pro ženy
 
Portál pro ženy - předplatné magazínu pro ženy zdarma

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Portál pro ženy >> Archiv archiv

Archív článků

 

Exotické ovoce (nejen) na vánoční stůl

Vánoční stůl nemusí patřit jen jablkům, mandarinkám a cukroví. Exotické ovoce přináší svěžest, barvy i nové chutě, které krásně vyváží tradiční sváteční menu. Navíc působí dekorativně a často stačí málo, aby díky nim z obyčejného dezertu vznikl malý gurmánský zážitek. Kiwano – rohatý fešák s osvěžující chutí Kiwano zaujme už na první pohled svou oranžovo...
 
celý článek | Alena Imrichová | 2025.12.20 | přečteno: 41x

Vánoční dekorace 2025: Trendy, které zvládnete i s malým rozpočtem

Přírodní materiály hrají prim Velkým trendem na Vánoce 2025 jsou přírodní vánoční dekorace, které do interiéru vnášejí teplo a harmonii. Dřevo, šišky, větvičky, sušené ovoce nebo koření se stávají základem moderní výzdoby. Takové vánoční dekorace jsou nejen krásné, ale i velmi dostupné. Mnoho materiálů najdete během obyčejné procházky v přírodě nebo je už máte doma...
 
celý článek | Alena Imrichová | 2025.12.16 | přečteno: 90x

Včelí úly jinak: tradiční i moderní variace, které si zamilujete

  Přinášíme výběr tradičních i netradičních receptů, které ozvláštní sváteční stůl a potěší i ty nejnáročnější gurmány. Úly se obvykle uzavírají klsickými piškoty, ale můžete použít i linecká kolečka. Hotové úly skladujte v chladu a suchu, ideálně v uzavřené dóze. Nejlepší jsou po několika dnech, kdy se chutě krásně propojí. Klasické ořechové včelí ...
 
celý článek | Alena Imrichová | 2025.12.15 | přečteno: 181x

Nová éra medu: Proč se z něj stává nový gastronomický luxus

Proces, který začíná ještě před příletem včely Chuťový profil medu nevzniká až v úlu, ale už ve chvíli, kdy rostlina tvoří nektar. Už samotný květ obsahuje aromatické látky a organické kyseliny, které určují pozdější charakter medu. “Právě proto se medy z různých oblastí výrazně liší, včelí pastva v Pyrenejích dává jiný chuťový základ než pobřežní Valencie neb...
 
celý článek | Nina Albertová | 2025.12.14 | přečteno: 123x

Teplé lidské slovo může být ten nejkrásnější dárek

Rodiče vám to říkali... Pravděpodobně si i vy pamatujete na to, že vám rodiče radili, ať si dáváte „pozor na pusu“. Byla to rada velice cenná a podle vědců i dost podstatná do dalšího života. Podle výzkumů mají slova až překvapivě velkou moc a dokážou velice ovlivnit váš zdravotní stav a psychickou pohodu. Proto je tak důležité, co říkáte nebo posloucháte. A která slova l...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2025.12.14 | přečteno: 94x

Nosní spreje: kdy se z dobrého sluhy může stát zlý pán?

Když se nos „rozmazlí“ Decongestantní spreje (ty „na uvolnění nosu“) fungují tak, že stáhnou cévy ve sliznici a rychle uleví od ucpaného dýchání. Problém? Účinek je krátkodobý a při dlouhodobém používání se může objevit tzv. rebound efekt. To je situace, kdy se nos po odeznění účinku ucpe ještě víc. Cévy v nosní sliznici se totiž zvětší, jakmile účinek medikamentu ...
 
celý článek | Alena Imrichová | 2025.12.13 | přečteno: 105x

Forejt na doma i pod stromeček. Dárek pro kluky, co nevědí, že chtějí vařit

Proč zrovna Forejt? Přemek Forejt není klasický šéfkuchař v bílém rondonu, který vám vysvětluje, jak správně nakrájet cibuli. Je to kluk s tetováním, dlouhými vlasy a kšiltovkou otočenou dozadu, který vaří v olomoucké restauraci Entrée a stal se známým jako porotce MasterChef. První kuchařka Přemka Forejta je přesně taková jako její autor. Trochu drzá, trochu pankáčská, ale...
 
celý článek | Lea Kubová | 2025.12.11 | přečteno: 113x

Zrelaxujte na cestě kolem světa

Francouzská vinoterapie udržuje mládí a brzdí stres Pro začátek zůstaneme chvíli v Evropě. Asi vás nepřekvapí, že francouzské ženy se rády zbavují stresu pomocí vinných hroznů. Tato metoda posiluje krevní oběh a imunitní systém, podporuje prokrvování celkově a zklidňuje duši. V polovině devadesátých let minulého století objevil jeden francouzský vědecký tým, že polyfenoly z ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2025.12.10 | přečteno: 104x

4 tradiční recepty s chutí a vůní kandovaného ovoce

Kandované ovoce, také nazývané „glacé fruit“, je ovoce nebo ovocná kůra, které bylo konzervováno v silném cukrovém sirupu. Proces bývá zdlouhavý, kusy ovoce se pomalu nasycují cukrovým roztokem, díky čemuž ztrácejí vlhkost a zůstávají sladké a trvanlivé. Kandované ovoce je už od středověku spojováno s oslavami a slavnostmi, přidává se do ovocných chlebíčků a různého pečen...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2025.12.06 | přečteno: 243x

Jak zlepšit své vztahy? I jóga pomáhá

Guru moderní jógy, americký spirituální lektor Ram Dass, jednou řekl tato moudrá slova: „Pokud si myslíte, že jste osvícení, zkuste strávit týden se svou rodinou!“ Právě ve vztazích s druhými lidmi, zejména s těmi, k nimž máme nejblíž, se často a nejvíce narušuje naše vyrovnanost. A tak je většinou jen otázkou času, kdy ze zenových výšin spadneme do emočního inferna. Nikdo jin...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2025.11.22 | přečteno: 100x
 

stránka:

 

 

 

Portál pro ženy