Portál pro ženy - předplatné magazínu pro ženy zdarma

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

archiv

Gastronomie

Nejnovější články

 
Bazalka Pravděpodobně jedna z nejrozšířenějších bylinek u nás. Její milovníci ji používají nejen jako součást kořenící směsi, ale také jako zásadní surovinu, napřklad při výrobě pesta. Skvělá je také jako přísada v salátu nebo dresinku. V hindských kulturách je bazalka považována za posvátnou. Nejběžnější kultivar s...
 
celý článek | Martina Limbergová 2020.04.27
Pažitka získala svůj název podle pažitu, což znamená trávník, známe ji též pod lidovým názvem šnytlík, často je označována jako tzv. „zelené koření“. Jedná se vytrvalou rostlinu z čeledi amarylkovitých, z botanického hlediska patřící do rodu česnek. Tomu odpovídá i její aroma a štiplavá chuť. Na zahrádce se jí daří ...
 
celý článek | Tereza Nechvílová 2020.04.26
Lotusový malinový dezert do pohárku Sušenky Lotus jsou vynikající sušenky s karamelouvou chutí, které se skvěle hodí pro přípravu velmi rychlého dezertu, když se ohlásí návštěva na poslední chvíli nebo zkrátka nestíháte. Ale časová tíseň není jediným důvodem k jeho přípravě, protože je velmi lahodný. Na lotusový mal...
 
celý článek | Lea Kubová 2020.04.22
Kvasnice jsou pro kynuté těsto, jaké potřebujeme třeba na velikonoční mazanec, chleba nebo rohlíky, nezbytné. Kvasinky obsažené v droždí přeměňují cukry na oxid uhličitý. A ten je tím, co dělá těsto i následné pečivo krásně nadýchané. Existuje samozřejmě i mnoho receptů na domácí pečivo bez droždí, případně s použ...
 
celý článek | Martina Limbergová 2020.04.08
Polevy Zdobení polevou je klasika, která má ale tolik variant, že může být vždy originální. Na některé druhy cukroví můžete použít čokoládovou, jinde bude skvěle chutnat a vypadat citrónová poleva, pomerančová, rumová, kávová nebo bílková. Je jen na vás, které kousky budete máčet celé, polévat nebo zdobit štětečkem....
 
celý článek | Martina Limbergová 2019.12.14
LUŠTĚNINOVÁ KUCHAŘKA se spoustou zeleniny Petr Klíma Luštěniny jsou kvalitním rostlinným zdrojem bílkovin, nezbytných pro zdravý jídelníček. Jak je ale kreativně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit a skladovat? Co všechno se z nich dá vařit a jaké druhy se na co hodí nejlépe? Č...
 
celý článek | Martina Limbergová 2019.12.10
 

stránka:

 
 

Portál pro ženy