archiv
Na Instagramu na nás pořád vyskakují fotky snídaní a brunchů, které si údajně lidé dopřávají i ve všední dny. Upřímně řečeno, většina z nás ráno nemá mnoho času a radši si pospí, než aby se věnovala hodinu přípravě snídaně. Proto pro vás mám tipy na několik jednoduchých snídaní, které chutnají skvěle, ale hlavně je při...
celý článek
| Markéta Zuziaková
2020.09.23
Na složitou přípravu zapomeňte. Využijte odšťavňovač nebo mixér a ingredience rozmixujte na co nejmenší kousky tak, aby vám vznikl krém. Tedy stejně, jako byste postupovali při výrobě smoothie. Ovoce i mléčné výrobky můžete kombinovat dle vlastní chuti a představivosti. Do přípravy můžete zapojit i ty nejmenší.
Vy...
celý článek
| Martina Limbergová
2020.08.11
Bazalka
Pravděpodobně jedna z nejrozšířenějších bylinek u nás. Její milovníci ji používají nejen jako součást kořenící směsi, ale také jako zásadní surovinu, napřklad při výrobě pesta. Skvělá je také jako přísada v salátu nebo dresinku. V hindských kulturách je bazalka považována za posvátnou. Nejběžnější kultivar s...
celý článek
| Martina Limbergová
2020.04.27
Pažitka získala svůj název podle pažitu, což znamená trávník, známe ji též pod lidovým názvem šnytlík, často je označována jako tzv. „zelené koření“. Jedná se vytrvalou rostlinu z čeledi amarylkovitých, z botanického hlediska patřící do rodu česnek. Tomu odpovídá i její aroma a štiplavá chuť.
Na zahrádce se jí daří ...
celý článek
| Tereza Nechvílová
2020.04.26
Lotusový malinový dezert do pohárku
Sušenky Lotus jsou vynikající sušenky s karamelouvou chutí, které se skvěle hodí pro přípravu velmi rychlého dezertu, když se ohlásí návštěva na poslední chvíli nebo zkrátka nestíháte. Ale časová tíseň není jediným důvodem k jeho přípravě, protože je velmi lahodný. Na lotusový mal...
celý článek
| Lea Kubová
2020.04.22
Kvasnice jsou pro kynuté těsto, jaké potřebujeme třeba na velikonoční mazanec, chleba nebo rohlíky, nezbytné. Kvasinky obsažené v droždí přeměňují cukry na oxid uhličitý. A ten je tím, co dělá těsto i následné pečivo krásně nadýchané. Existuje samozřejmě i mnoho receptů na domácí pečivo bez droždí, případně s použ...
celý článek
| Martina Limbergová
2020.04.08
Gastronomie
Nejnovější články
Na Instagramu na nás pořád vyskakují fotky snídaní a brunchů, které si údajně lidé dopřávají i ve všední dny. Upřímně řečeno, většina z nás ráno nemá mnoho času a radši si pospí, než aby se věnovala hodinu přípravě snídaně. Proto pro vás mám tipy na několik jednoduchých snídaní, které chutnají skvěle, ale hlavně je při...
Na složitou přípravu zapomeňte. Využijte odšťavňovač nebo mixér a ingredience rozmixujte na co nejmenší kousky tak, aby vám vznikl krém. Tedy stejně, jako byste postupovali při výrobě smoothie. Ovoce i mléčné výrobky můžete kombinovat dle vlastní chuti a představivosti. Do přípravy můžete zapojit i ty nejmenší.
Vy...
Bazalka
Pravděpodobně jedna z nejrozšířenějších bylinek u nás. Její milovníci ji používají nejen jako součást kořenící směsi, ale také jako zásadní surovinu, napřklad při výrobě pesta. Skvělá je také jako přísada v salátu nebo dresinku. V hindských kulturách je bazalka považována za posvátnou. Nejběžnější kultivar s...
Pažitka získala svůj název podle pažitu, což znamená trávník, známe ji též pod lidovým názvem šnytlík, často je označována jako tzv. „zelené koření“. Jedná se vytrvalou rostlinu z čeledi amarylkovitých, z botanického hlediska patřící do rodu česnek. Tomu odpovídá i její aroma a štiplavá chuť.
Na zahrádce se jí daří ...
Lotusový malinový dezert do pohárku
Sušenky Lotus jsou vynikající sušenky s karamelouvou chutí, které se skvěle hodí pro přípravu velmi rychlého dezertu, když se ohlásí návštěva na poslední chvíli nebo zkrátka nestíháte. Ale časová tíseň není jediným důvodem k jeho přípravě, protože je velmi lahodný. Na lotusový mal...
Kvasnice jsou pro kynuté těsto, jaké potřebujeme třeba na velikonoční mazanec, chleba nebo rohlíky, nezbytné. Kvasinky obsažené v droždí přeměňují cukry na oxid uhličitý. A ten je tím, co dělá těsto i následné pečivo krásně nadýchané. Existuje samozřejmě i mnoho receptů na domácí pečivo bez droždí, případně s použ...stránka:
archiv


