archiv
Polévka z pečených kedluben a červené čočky
5 porcí, 60 minut
3 střední mladé kedlubny
extra panenský olivový olej
1 lžíce sušeného česneku
1 lžička provensálského koření
2 cibule
1 lžička kmínu
100 g loupané celé červené čočky
1 lžička zeleninového bujonu (například Würzl)
1 lžička soli
3 lž...
celý článek
| Martina Limbergová
2019.10.15
Výsadba rostlin je v některých zemích zakázána. Buďme však rádi, že Česká republika mezi ně nepatří. Semena máku setého obsahují řadu látek působících příznivě na naše zdraví i krásu.
U nás se jedná o tradiční oblíbenou pochoutku s velmi dlouhou historií. Česká republika patří spolu s Tureckem k největším pěstitelům...
celý článek
| Tereza Nechvílová
2019.10.01
Grilované sýry, klobásky, zelenina nebo ovoce jsou výbornou pochutinou, ale většina z nás se jistě nejvíce těší na pořádný šťavnatý kus masa. Aby se opravdu povedl, je potřeba dodržet určité zásady.
1) Pořádně rozpalte gril
Netrpělivost jde ruku v ruce s neúspěchem. Vydržte s grilováním, až bude gril opravdu...
celý článek
| Martina Limbergová
2019.07.21
Jahody jsou plody jahodníku, vytrvalé byliny rostoucí především v mírném pásu severní polokoule. Na území České republiky je hojně rozšířen jahodník obecný.
U nás je pěstování jahod oblíbené a Češi dávají přednost tuzemským jahodám. Nic nepřekoná čerstvé, místní plody. Populárními se staly samosběry, kdy si zájemci...
celý článek
| Tereza Nechvílová
2019.06.19
Pro všechny druhy soli platí jedno, že se zkrátka jedná o sůl a obsah sodíku je ve všech typech takřka shodný. Sodík, jenž je obsažen v soli, je potřebný pro krevní oběh, svaly a nervovou soustavu. Při jeho nedostatku lze pociťovat slabost až deprese, dalším symptomem při jeho nedostatku může být nízký tlak a dehy...
celý článek
| Kateřina Lulková
2019.04.21
Zajímavé je, že vzniklo zřejmě náhodou. I když sójové boby nepatří technicky mezi obilí, má se za to, že Číňané považovali sóju za jedno z pěti posvátných zrn spolu s rýží, pšenicí, prosem a ječmenem. Pravděpodobně tedy připravovali sóju podobným způsobem jako obilí, tedy sušením, rozemletím a vařením. Přidáním so...
celý článek
| Tereza Nechvílová
2019.04.08
Gastronomie
Nejnovější články






stránka:
archiv