archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Moka konvice patří k nejznámějším italským vynálezům, a její konstruktér Alfonso Bialetti (proto se konvicím lidově říká „bialetky“) měl jediný cíl – přenést espresso do každé domácnosti. Proto byly první konvice vyrobeny z hliníku, který šel dobře průmyslově zpracovat. V odkaze svého otce pokračoval Ranto Bialetti – p...
celý článek
| Admin
2017.09.30
Míchání koktejlů může na první pohled vypadat jako velká věda a na profesionální úrovni to tak do jisté míry je, ovšem to nebrání tomu zahrát si na barmanku i doma. Jediné náčiní, které byste si měla určitě pořídit, je šejkr (koupíte jej už zhruba od stokoruny). K některým nápojům ale nebudete potřebovat ani ten. Ja...
celý článek
| Martina Limbergová
2017.03.29
Klasické linecké cukroví
Suroviny:
45 dkg hladké mouky (nejlépe s označením 00)
16 dkg moučkového cukru
25 dkg Hery
1 vejce
Kúra z 1 citronu
Postup:
Na vál prosejeme mouku s cukrem, přidáme změklou Heru, vejce a kúru z citronu. Suroviny zpracujeme dohromady v hladké těsto. Pokud se př...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.12.11
Říká se, že poctivého nepálí. S chillli se to má trochu jinak. Záleží jednak na druhu a jednak na množství. Co se však obecných účinků na náš metabolismus týče, je ověřené, že chilli spaluje! Chilli urychluje proces trávení a následně i spalování tuků. V neposlední řadě pak dokáže hezky zahřát, což s přicházej...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2016.10.29
Čekanka představuje nejen zdravou bylinu, náhražku kávy (melta) nebo čaj. Snadno si z čekanky listové můžete připravit také hlavní jídlo, které má právě díky této potravině detoxikační účinky, vysoký obsah vlákniny a podporuje také zažívání.
Suroviny: bramborová kaše, plátkový sýr, šunka, sůl, pepř, hořčic...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2016.09.23
Grilovaný lilek se sýrem feta
Na 4 porce potřebujete:
1 větší lilek (nebo 2 menší)
200 g sýru feta
Olivový olej
Sůl, pepř
Nejdříve si nakrájíme lilek a to podélně na tenké plátky. Ty osolíme, opepříme, potřeme zlehka olivovým olejem a poklademe na gril. Grilujeme je asi 3 minuty z každé stran...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.07.28
stránka:
archiv