archiv
Pro všechny druhy soli platí jedno, že se zkrátka jedná o sůl a obsah sodíku je ve všech typech takřka shodný. Sodík, jenž je obsažen v soli, je potřebný pro krevní oběh, svaly a nervovou soustavu. Při jeho nedostatku lze pociťovat slabost až deprese, dalším symptomem při jeho nedostatku může být nízký tlak a dehy...
celý článek
| Kateřina Lulková
2019.04.21
Zajímavé je, že vzniklo zřejmě náhodou. I když sójové boby nepatří technicky mezi obilí, má se za to, že Číňané považovali sóju za jedno z pěti posvátných zrn spolu s rýží, pšenicí, prosem a ječmenem. Pravděpodobně tedy připravovali sóju podobným způsobem jako obilí, tedy sušením, rozemletím a vařením. Přidáním so...
celý článek
| Tereza Nechvílová
2019.04.08
1) Výborné likéry pro chvíle pohody
Slavnostní chvíle, mezi které se vánoční setkání s rodinou jistě řadí, příjemně doplní sklenka dobrého likéru. Krémová chuť a jemný nádech alkoholu pohladí chuťové buňky a navodí chvíle pohody. Vánoční klasikou je vaječný likér, oblíbený je také karamelový nebo kokosový likér. Nem...
celý článek
| Martina Limbergová
2018.12.10
Šlehačková bábovka
Ingredience:
3 vejce
200 g moučkového cukru
1 smetana ke šlehání
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
250 g polohrubé mouky
tuk do formy (Hera)
mouka na vysypání
Postup:
Žloutky, moučkový cukr, šlehačku a vanilkový cukr smícháme. Do polohrubé mouky vmícháme prášek do pečiva a ušl...
celý článek
| Lea Kubová
2018.06.14
Elektrický ruční šlehač s vysoce výkonným motorem SL-109
Praktický kuchyňský pomocník nabízí dvě základní funkce - šlehání a míchání. Vysokovýkonný motor pracuje při příkonu 300 W a nabízí pomocí posuvného spínače celkem pět rychlostí, které jsou doplněny o Turbo funkci. Pohodlný ergonomický design zajišťuje zc...
celý článek
| Admin
2018.03.22
Moka konvice patří k nejznámějším italským vynálezům, a její konstruktér Alfonso Bialetti (proto se konvicím lidově říká „bialetky“) měl jediný cíl – přenést espresso do každé domácnosti. Proto byly první konvice vyrobeny z hliníku, který šel dobře průmyslově zpracovat. V odkaze svého otce pokračoval Ranto Bialetti – p...
celý článek
| Admin
2017.09.30
Gastronomie
Nejnovější články






stránka:
archiv