
archiv
1) Čokoládové hvězdičky
Začneme tradičně, receptem na superčokoládové hvězdičky, cukroví, které se zaručeně i na vašem svátečním stole dlouho neohřeje. Na těsto budete potřebovat:
Hladká mouka 200 g
Máslo 100 g
Mouč...
celý článek
| Nikol Mohoritová
2015.10.16
A zatímco červená vína nechávají vinaři několik dní ležet na rmutu (tedy pomletých slupkách, ze kterých pak víno získává svou typickou barvu), růžová vína se po pomletí hroznů lisují do několika málo hodin (zpravidla 4 až 6 hodin).
Není ale výjimkou, že se surovina lisuje prakticky okamžitě po pomletí. Takový po...
celý článek
| Admin
2015.09.30
Na přípravu této nízkokalorické dobroty budete potřebovat 2 velké kelímky jogurtu (možné zvolit zakysanou smetanu, případně obojí), med, želatinu na ztužení krému, ovoce nakrájené na plátky či drobnější kousky a piškoty. Případně na posypání a ozdobení zalahodí kokos a pár lístků čerstvých bylinek.
Ze všeho...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2015.09.14
Porridge neboli v překladu kaše, tedy zejména ta z ovesných vloček, byla po tisíce let považována za jídlo chudých a v mnoha státech je tomu tak doposud. Nicméně v současnosti bychom si s tímto původně britským pokrmem měli především spojit vyváženou, zdravou stravu a životní styl.
Základní příprava
P...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2015.08.22
Chuť kynutých koláčů a vůni, která provází jejich pečení, asi nenahradí žádná třená buchta. A vlastně to není ani účel tohoto receptu. Vyzkoušet ho ale každopádně stojí za to. Těsto je lehké, příprava snadná a rychlá. Tvarohová náplň společně s povidly mu dodávají neodolatelnou příchuť a možná právě nedělní kávička ...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.08.16
V posledních několika letech se spousta lidí pokouší o návrat k přírodě a nejsou to jen vyznavači zdravého životního stylu. S tím je spojeno i pídění se po co nejkvalitnějších potravinách. Přitom nám rostou takřka pod nosem – na zahrádce nebo u paneláku! Jsou zadarmo a stoprocentně BIO! Obsahují velké množství...
celý článek
| Mgr. Martina Fabšičová
2015.08.01
Gastronomie
Nejnovější články






stránka:
archiv