archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Grilovaný kozí sýr
Na 4 porce potřebujete:
200 g zralého kozího sýra
Olivový olej
Grilovací koření
Připravte si čtverec alobalu, do kterého sýr zabalíte. Potřete jej zlehka olivovým olejem, položte na něj sýr nakrájený na porce a zlehka potřete i jej. Posypte špetkou grilovacího koření, zabalte j...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.07.20
Grilované krevety
Na 4 porce potřebujete:
0,5 krevet
3-5 lžic olivového oleje
3-5 lžic medu
3-5 lžic sójové omáčky
3 stroužky česneku
Šťáva z jedné limetky
Sůl, pepř
Pokud máte čerstvé krevety (jsou tmavé našedlé barvy), musíte je nejdříve omýt, zbavit je krunýře a nejlépe i tmavého střívka, k...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.07.08
Zapomeňte na ochucené nápoje a džusy s množstvím cukru, náhradních sladidel a „éček“! To, co vás v létě nejspolehlivěji osvěží, máte všichni doma. Voda je životodárná tekutina, kterou stačí ochutit oblíbeným ovocem nebo zeleninou, přidat zelenou bylinku a lahodná přírodní limonáda je na světě. Spol...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2016.07.04
Grilovaný chřest se slaninou
Pro 4-6 osob budete potřebovat:
Svazek zeleného chřestu
200 g anglické slaniny
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci sójové omáčky
Pepř, sůl
Připravit zelené chřestové výhonky k marinování je snadné. Zelený chřest se oproti bíl...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.06.28
Ačkoliv jen velmi málo bylinek, které běžně používáme, má svůj skutečný původ u nás, bereme je už dlouhá léta za vlastní a jsme zvyklí je nejen používat, ale také sami úspěšně pěstovat. I dnes ale přicházejí stále nové druhy bylinek a aromatických rostlin, které jsme dříve znali jen z příruček mezinárodní kuchyně....
celý článek
| Kateřina Pořízová
2016.06.23
Grilované kukuřičné klasy
Na 4 porce budete potřebovat:
4 klasy mladé kukuřice
6 lžic olej
½ lžičky soli
¼ lžičky chilli (případně čerstvé chilli papričky)
2 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného)
Špetku mletého černého pepře
Připravte si bylinkový olej a to smícháním ...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.06.21
stránka:
archiv