archiv
Pravé italské cappucino
Cappuccino je espresso s našlehanou mléčnou pěnou. V Itálii se pije pouze ráno k snídani. Během dne byste si měli dát už jen čistou černou kávu.
Jak vypadá pravé cappucino
Základem cappuccina je 30 ml espressa a přibližně 120 ml našlehaného mléka. Teplota mléka by neměla přesáhnout 65 °...
celý článek
| Lea Kubová
2021.02.23
Italské risotto je plnohodnotný hlavní chod. Jeho příprava je jednoduchá.
Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou ...
celý článek
| Lea Kubová
2020.11.12
Pokud jste se rozhodly vzít bylinky domů a pěstovat je přes zimu v kuchyni, nadále je využívat do salátů i dalších pokrmů a na jaře je opět vysadit ven, jde to, ale jen s některými!
Obecně se bylinky rozdělují do skupin podle toho, zda se jedná o rostliny jednoleté, trvalky nebo polokeře. A zatímco ty první můžete b...
celý článek
| Jana Brandtlová
2020.10.30
Pak určitě zkuste tyto ovesné sušenky. Základ obsahuje jen dvě základní ingredience, které pravděpodobně máte doma, a pak můžete přidat to, co máte rádi nejvíce. Sušenky jsou tedy naprosto variabilní, nepotřebujete váhu, vše stačí přidávat "od oka", a tak si je opravdu můžete upéct takřka kdekoliv.
Základ na 1 ...
celý článek
| Markéta Zuziaková
2020.09.29
Na Instagramu na nás pořád vyskakují fotky snídaní a brunchů, které si údajně lidé dopřávají i ve všední dny. Upřímně řečeno, většina z nás ráno nemá mnoho času a radši si pospí, než aby se věnovala hodinu přípravě snídaně. Proto pro vás mám tipy na několik jednoduchých snídaní, které chutnají skvěle, ale hlavně je při...
celý článek
| Markéta Zuziaková
2020.09.23
Na složitou přípravu zapomeňte. Využijte odšťavňovač nebo mixér a ingredience rozmixujte na co nejmenší kousky tak, aby vám vznikl krém. Tedy stejně, jako byste postupovali při výrobě smoothie. Ovoce i mléčné výrobky můžete kombinovat dle vlastní chuti a představivosti. Do přípravy můžete zapojit i ty nejmenší.
Vy...
celý článek
| Martina Limbergová
2020.08.11
Gastronomie
Nejnovější články
Pravé italské cappucino
Cappuccino je espresso s našlehanou mléčnou pěnou. V Itálii se pije pouze ráno k snídani. Během dne byste si měli dát už jen čistou černou kávu.
Jak vypadá pravé cappucino
Základem cappuccina je 30 ml espressa a přibližně 120 ml našlehaného mléka. Teplota mléka by neměla přesáhnout 65 °...
Italské risotto je plnohodnotný hlavní chod. Jeho příprava je jednoduchá.
Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou ...
Pokud jste se rozhodly vzít bylinky domů a pěstovat je přes zimu v kuchyni, nadále je využívat do salátů i dalších pokrmů a na jaře je opět vysadit ven, jde to, ale jen s některými!
Obecně se bylinky rozdělují do skupin podle toho, zda se jedná o rostliny jednoleté, trvalky nebo polokeře. A zatímco ty první můžete b...
Pak určitě zkuste tyto ovesné sušenky. Základ obsahuje jen dvě základní ingredience, které pravděpodobně máte doma, a pak můžete přidat to, co máte rádi nejvíce. Sušenky jsou tedy naprosto variabilní, nepotřebujete váhu, vše stačí přidávat "od oka", a tak si je opravdu můžete upéct takřka kdekoliv.
Základ na 1 ...
Na Instagramu na nás pořád vyskakují fotky snídaní a brunchů, které si údajně lidé dopřávají i ve všední dny. Upřímně řečeno, většina z nás ráno nemá mnoho času a radši si pospí, než aby se věnovala hodinu přípravě snídaně. Proto pro vás mám tipy na několik jednoduchých snídaní, které chutnají skvěle, ale hlavně je při...
Na složitou přípravu zapomeňte. Využijte odšťavňovač nebo mixér a ingredience rozmixujte na co nejmenší kousky tak, aby vám vznikl krém. Tedy stejně, jako byste postupovali při výrobě smoothie. Ovoce i mléčné výrobky můžete kombinovat dle vlastní chuti a představivosti. Do přípravy můžete zapojit i ty nejmenší.
Vy...stránka:
archiv


