archiv
Italské risotto je plnohodnotný hlavní chod. Jeho příprava je jednoduchá.
Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou ...
celý článek
| Lea Kubová
2020.11.12
Pokud jste se rozhodly vzít bylinky domů a pěstovat je přes zimu v kuchyni, nadále je využívat do salátů i dalších pokrmů a na jaře je opět vysadit ven, jde to, ale jen s některými!
Obecně se bylinky rozdělují do skupin podle toho, zda se jedná o rostliny jednoleté, trvalky nebo polokeře. A zatímco ty první můžete b...
celý článek
| Jana Brandtlová
2020.10.30
Pak určitě zkuste tyto ovesné sušenky. Základ obsahuje jen dvě základní ingredience, které pravděpodobně máte doma, a pak můžete přidat to, co máte rádi nejvíce. Sušenky jsou tedy naprosto variabilní, nepotřebujete váhu, vše stačí přidávat "od oka", a tak si je opravdu můžete upéct takřka kdekoliv.
Základ na 1 ...
celý článek
| Markéta Zuziaková
2020.09.29
Na Instagramu na nás pořád vyskakují fotky snídaní a brunchů, které si údajně lidé dopřávají i ve všední dny. Upřímně řečeno, většina z nás ráno nemá mnoho času a radši si pospí, než aby se věnovala hodinu přípravě snídaně. Proto pro vás mám tipy na několik jednoduchých snídaní, které chutnají skvěle, ale hlavně je při...
celý článek
| Markéta Zuziaková
2020.09.23
Na složitou přípravu zapomeňte. Využijte odšťavňovač nebo mixér a ingredience rozmixujte na co nejmenší kousky tak, aby vám vznikl krém. Tedy stejně, jako byste postupovali při výrobě smoothie. Ovoce i mléčné výrobky můžete kombinovat dle vlastní chuti a představivosti. Do přípravy můžete zapojit i ty nejmenší.
Vy...
celý článek
| Martina Limbergová
2020.08.11
Bazalka
Pravděpodobně jedna z nejrozšířenějších bylinek u nás. Její milovníci ji používají nejen jako součást kořenící směsi, ale také jako zásadní surovinu, napřklad při výrobě pesta. Skvělá je také jako přísada v salátu nebo dresinku. V hindských kulturách je bazalka považována za posvátnou. Nejběžnější kultivar s...
celý článek
| Martina Limbergová
2020.04.27
Gastronomie
Nejnovější články
Italské risotto je plnohodnotný hlavní chod. Jeho příprava je jednoduchá.
Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou ...
Pokud jste se rozhodly vzít bylinky domů a pěstovat je přes zimu v kuchyni, nadále je využívat do salátů i dalších pokrmů a na jaře je opět vysadit ven, jde to, ale jen s některými!
Obecně se bylinky rozdělují do skupin podle toho, zda se jedná o rostliny jednoleté, trvalky nebo polokeře. A zatímco ty první můžete b...
Pak určitě zkuste tyto ovesné sušenky. Základ obsahuje jen dvě základní ingredience, které pravděpodobně máte doma, a pak můžete přidat to, co máte rádi nejvíce. Sušenky jsou tedy naprosto variabilní, nepotřebujete váhu, vše stačí přidávat "od oka", a tak si je opravdu můžete upéct takřka kdekoliv.
Základ na 1 ...
Na Instagramu na nás pořád vyskakují fotky snídaní a brunchů, které si údajně lidé dopřávají i ve všední dny. Upřímně řečeno, většina z nás ráno nemá mnoho času a radši si pospí, než aby se věnovala hodinu přípravě snídaně. Proto pro vás mám tipy na několik jednoduchých snídaní, které chutnají skvěle, ale hlavně je při...
Na složitou přípravu zapomeňte. Využijte odšťavňovač nebo mixér a ingredience rozmixujte na co nejmenší kousky tak, aby vám vznikl krém. Tedy stejně, jako byste postupovali při výrobě smoothie. Ovoce i mléčné výrobky můžete kombinovat dle vlastní chuti a představivosti. Do přípravy můžete zapojit i ty nejmenší.
Vy...
Bazalka
Pravděpodobně jedna z nejrozšířenějších bylinek u nás. Její milovníci ji používají nejen jako součást kořenící směsi, ale také jako zásadní surovinu, napřklad při výrobě pesta. Skvělá je také jako přísada v salátu nebo dresinku. V hindských kulturách je bazalka považována za posvátnou. Nejběžnější kultivar s...stránka:
archiv


