archiv
Čokoládovou pěnu jsem ochutnala poprvé v Paříži. Z nabídky tamního fastfoodu na mě koukal kelímek plný čokoládové dobroty z bílé, mléčné i hořké čokolády, vzorně pruhovaný. Trvalo ale ještě několik let, než jsem se odhodlala, že dezert ze smetany, čokolády a především ze syrového vejce vyzkouším sama. A výslede...
celý článek
| Sabina Stehnová
Náš pudinkový trifle Vám nabídne tu nejjednodušší variantu rychlé dobroty, na jejíž přípravu doma vždycky něco najdete.
Co budete potřebovat?
- 1 pytlík oblíbeného pudinku
- 0,5l mléka + kapku navíc
- 2-3 lžíce cukru (já jsem použila cukr třtinový)
- 250m...
celý článek
| Sabina Stehnová
2013.01.03
Prostřednictvím těchto stránek bych vás ráda pozvala do své kuchyně a naučila vás připravovat sladké i slané dobroty, které si nenechá upřít žádný jedlík. Chtěla bych Vám postupně představit nejrůznější ingredience, bez kterých se v kuchyni neobejdete. Budu Vám přinášet reportáže z kulinářských událostí, které ...
celý článek
| Sabina Stehnová
2012.12.30
První zmínky o tvarohovém koláči podobnému dnešním cheesecaku pocházejí už z osmého století před naším letopočtem. Původní receptura byla z antickéhocka rozšířena Římany do celé Evropy. Místní obyvatelé jej dokázali transformovat do řady různých podob, které dnes běžně pečeme, kupujeme, nebo přikusujeme v oblíbeném ...
celý článek
| Sabina Stehnová
2012.12.30
Gastronomie
Nejnovější články




stránka: