newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Úplně české americké lívance

 
Úplně české americké lívance

Mám palačinkové děti. Myslím, že během jejich krátkého života už jsme doma nasmažili tisíce palačinek. Proto jsem vděčná za jakoukoliv obměnu. Nedávno jsem narazila na recept na „americké lívance“ a teprve dnes jsem měla prostor a odvahu na to, tento recept vyzkoušet :).

 

 

A musím říct, že to dopadlo překvapivě dobře, příprava je snadná, rychlá a nezbyl ani jediný.

Co budete potřebovat??

  •          6 lžic oleje
  •          400 ml mléka
  •          2 vejce
  •          Špetka soli
  •          300g hladké mouky
  •          3 lžičky prášku do pečiva
  •          a 4 lžíce cukru (na barvě nezáleží ;))
  •          tuk na smažení (my máme nejraději máslo)
  •          a něco na lívance (sirup, marmeládu, šlehačku, ovoce….)

Nejdříve si odvážíme a důkladně smícháme suché suroviny. Poté v jiné nádobě ušleháme (doporučuji mixerem) vejce s olejem a mlékem (já přidávala v tomto pořadí, i když je to asi jedno). Přidáme suchou směs a důkladně zamícháme. Vznikne vláčné těsto, které necháme chvilinku odpočinout (5 minut bohatě stačí).

Mezi tím si rozpálíme pánev (případně lívanečník) a nachystáme máslo na vymazávání, (já si kousek napíchnu na vidličku a před každým lívancem jím pánvičku potřu). Smažím na pánvičce všechny lívance. Mám doma chlapy s velkými ústy, lívanečníku je pro ně škoda. Tohle těsto je báječné, hladké a přitom pevné. Krásně a pravidelně se rozlije do takové velikosti, jak vám vyhovuje. Smaží se hodně rychle, je třeba tu ideální teplotu vychytat (možná na to padne ten první „testovací“ kousek). Smažíme dozlatova. Na pánvičce krásně vyběhnou. Obracet můžete v momentě, kdy začnou na povrchu praskat bublinky, to už je těsto natolik pevné, že se při obracení nerozlije.

Servírovat je můžete s tím, co máte rádi, co třeba horké lesní ovoce, čerstvě ušlehaná smetana a strouhaná čokoláda ;). Nejlepší jsou ještě teplé!

2014.02.24 | Andrea Tomanová | přečteno: 30889x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: lívance americké lívance recept na lívance

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Domácí vlasové masky - impuls pro vaše vlasy

Biologické jaro už klepe na dveře a příroda se pomalu probouzí k životu. Je na čase odložit čepice a nechat vaši hř...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.02.26 | přečteno: 31576x

4 tipy, jak se vypořádat s vráskami na čele a kolem očí

Snažíte se bojovat s vráskami, které vás dělají starší, ale krémy ani séra nezabírají? Neplýtvejte svým časem ani penězi...
 
celý článek | Nina Albertová | 2019.10.31 | přečteno: 31249x

Čím překvapit partnera na svátek sv. Valentýna? Vsaďte na společné zážitky

Blíží se svátek svatého Valentýna, který je symbolem lásky a oddanosti. Patříte také mezi ty, kteří se na tento svátek t...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2025.01.24 | přečteno: 532x

10 ZPŮSOBŮ, JAK DODAT TĚLU RYCHLE ENERGII

Patříte mezi ty, kterým se setměním padají víčka a nemají do ničeho chuť? Zapomeňte na sladkosti či kávu. Ty vás sice na...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.11.28 | přečteno: 31136x
 

Portál pro ženy