reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Úplně české americké lívance

 
Úplně české americké lívance

Mám palačinkové děti. Myslím, že během jejich krátkého života už jsme doma nasmažili tisíce palačinek. Proto jsem vděčná za jakoukoliv obměnu. Nedávno jsem narazila na recept na „americké lívance“ a teprve dnes jsem měla prostor a odvahu na to, tento recept vyzkoušet :).

 

 

A musím říct, že to dopadlo překvapivě dobře, příprava je snadná, rychlá a nezbyl ani jediný.

Co budete potřebovat??

  •          6 lžic oleje
  •          400 ml mléka
  •          2 vejce
  •          Špetka soli
  •          300g hladké mouky
  •          3 lžičky prášku do pečiva
  •          a 4 lžíce cukru (na barvě nezáleží ;))
  •          tuk na smažení (my máme nejraději máslo)
  •          a něco na lívance (sirup, marmeládu, šlehačku, ovoce….)

Nejdříve si odvážíme a důkladně smícháme suché suroviny. Poté v jiné nádobě ušleháme (doporučuji mixerem) vejce s olejem a mlékem (já přidávala v tomto pořadí, i když je to asi jedno). Přidáme suchou směs a důkladně zamícháme. Vznikne vláčné těsto, které necháme chvilinku odpočinout (5 minut bohatě stačí).

Mezi tím si rozpálíme pánev (případně lívanečník) a nachystáme máslo na vymazávání, (já si kousek napíchnu na vidličku a před každým lívancem jím pánvičku potřu). Smažím na pánvičce všechny lívance. Mám doma chlapy s velkými ústy, lívanečníku je pro ně škoda. Tohle těsto je báječné, hladké a přitom pevné. Krásně a pravidelně se rozlije do takové velikosti, jak vám vyhovuje. Smaží se hodně rychle, je třeba tu ideální teplotu vychytat (možná na to padne ten první „testovací“ kousek). Smažíme dozlatova. Na pánvičce krásně vyběhnou. Obracet můžete v momentě, kdy začnou na povrchu praskat bublinky, to už je těsto natolik pevné, že se při obracení nerozlije.

Servírovat je můžete s tím, co máte rádi, co třeba horké lesní ovoce, čerstvě ušlehaná smetana a strouhaná čokoláda ;). Nejlepší jsou ještě teplé!

2014.02.24 | Andrea Tomanová | přečteno: 31417x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: lívance americké lívance recept na lívance

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pergoly jako oázy klidu a pohody na vlastní zahradě

Máte vlastní dům se zahradou? Pak možná zrovna přemýšlíte, jak si na ní nejlépe vytvořit příjemné místo pro posezení ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.02.12 | přečteno: 31423x

(Ne)známá a zajímavá fakta o Halloweenu

Jelikož letos si děti o Halloweenu nevyrazí po okolí ve strašidelných maskách a hrůzu nahánět mohou maximálně tak svými ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.10.26 | přečteno: 31470x

Sůl nad zlato

Že sůl je nad zlato víme nejenom díky slavné pohádce. Příprava pokrmů se bez ní prostě neobejde. Ale věděly jste také, ž...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.03.26 | přečteno: 31417x

Staročeské máje - oslava jara, lásky a mládí

Slavnost Staročeských májů je překrásnou tradicí, která na venkově stále přetrvává, a lidé se na ni těší celý rok. V ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.05.15 | přečteno: 31446x
 

Portál pro ženy