newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

reklama 6 v magazínu pro ženy

Úplně české americké lívance

 
Úplně české americké lívance

Mám palačinkové děti. Myslím, že během jejich krátkého života už jsme doma nasmažili tisíce palačinek. Proto jsem vděčná za jakoukoliv obměnu. Nedávno jsem narazila na recept na „americké lívance“ a teprve dnes jsem měla prostor a odvahu na to, tento recept vyzkoušet :).

 

 

A musím říct, že to dopadlo překvapivě dobře, příprava je snadná, rychlá a nezbyl ani jediný.

Co budete potřebovat??

  •          6 lžic oleje
  •          400 ml mléka
  •          2 vejce
  •          Špetka soli
  •          300g hladké mouky
  •          3 lžičky prášku do pečiva
  •          a 4 lžíce cukru (na barvě nezáleží ;))
  •          tuk na smažení (my máme nejraději máslo)
  •          a něco na lívance (sirup, marmeládu, šlehačku, ovoce….)

Nejdříve si odvážíme a důkladně smícháme suché suroviny. Poté v jiné nádobě ušleháme (doporučuji mixerem) vejce s olejem a mlékem (já přidávala v tomto pořadí, i když je to asi jedno). Přidáme suchou směs a důkladně zamícháme. Vznikne vláčné těsto, které necháme chvilinku odpočinout (5 minut bohatě stačí).

Mezi tím si rozpálíme pánev (případně lívanečník) a nachystáme máslo na vymazávání, (já si kousek napíchnu na vidličku a před každým lívancem jím pánvičku potřu). Smažím na pánvičce všechny lívance. Mám doma chlapy s velkými ústy, lívanečníku je pro ně škoda. Tohle těsto je báječné, hladké a přitom pevné. Krásně a pravidelně se rozlije do takové velikosti, jak vám vyhovuje. Smaží se hodně rychle, je třeba tu ideální teplotu vychytat (možná na to padne ten první „testovací“ kousek). Smažíme dozlatova. Na pánvičce krásně vyběhnou. Obracet můžete v momentě, kdy začnou na povrchu praskat bublinky, to už je těsto natolik pevné, že se při obracení nerozlije.

Servírovat je můžete s tím, co máte rádi, co třeba horké lesní ovoce, čerstvě ušlehaná smetana a strouhaná čokoláda ;). Nejlepší jsou ještě teplé!

2014.02.24 | Andrea Tomanová | přečteno: 12504x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: lívance americké lívance recept na lívance

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Seznamte se, Hip hop dancing

Víte, co všechno zahrnuje pojem hip hop dancing? Nedá se to shrnout v jednom jediném článku krátce a stručně, ale pro...
 
celý článek | Radka Lišková | 2012.12.16 | přečteno: 13916x

Plesové šaty za hubičku

  Sezóna promocí a svateb je v plném proudu, s tím přichází na řadu jedna z nejdůležitějších ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.06.25 | přečteno: 14366x

Kostival je nejen na zlomeniny, výrony a záněty

Blíží se podzim a s ním doba, kdy k přípravě mastí, tinktur nebo např. i vína používáme byliny. Z Kostivalu lékařskéh...
 
celý článek | Vendula Králová | 2014.09.08 | přečteno: 14655x

Dejte si originální novoroční předsevzetí - naučte se tancovat!

Chtěla byste v novém roce vyzkoušet něco nového, jiného, něco, co jste ještě nikdy nedělala? Tak začněte tancovat! Je...
 
celý článek | Radka Lišková | 2012.12.29 | přečteno: 15666x
 

Portál pro ženy