archiv
Obrácený koláč
Náplň: 5 větších jablek, skořice, cukr a med podle potřeby
Na lité piškotové těsto: 5 žloutků, 5 lžic cukru krupice, 5 - 6 lžic polohrubé mouky (podle toho, jak velká vajíčka použijeme), sníh z 5 bílků a kakao (v případě tmavého korpusu) - množství surovin velmi snadno upravím...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2016.02.27
Zapečené müsli patří k velmi oblíbeným a vyhledávaným snídaňovým chodům. Jak by také ne. Pro svou vysokou výživovou hodnotu se perfektně hodí jako zdravý start každého nového dne. Populární je jeho kombinace s čerstvým ovocem a šťávami, stejně jako mlékem nebo jogurtem. Své o tom ví nejen vegetariáni, ale také...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2016.02.23
Smoothie každý den
Výhody, které každodenní konzumace smoothie přináší:
Vitamínová bomba – vyrobeno z čerstvých plodů a přírodních ingrediencí
Vynikající zdroj vlákniny a dalších živin
Vhodný doplněk redukční diety nebo detoxikačního režimu
Nekonečná vari...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2016.02.16
Babiččiny tříkrálové kobližky musí milovat prostě každý. Vůně rumu, cukru a skořice, která se line bytem při jejich přípravě, vás zaručeně vrátí do dětství. A přitom mohou za pouhou půlhodinku zavonět i u vás. Vážně!
Recept vás svou jednoduchostí opravdu mile překvapí. Nemusíte se bát - žádné kynutí, jen b...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2016.01.07
K Silvestru vedle jiného neodmyslitelně patří také konzumace alkoholu. Abyste se vyvarovali bolavé hlavy nebo podrážděného žaludku, je dobré prokládat ho vhodným jídlem. Ideálním a velmi oblíbeným se k tomuto účelu stalo právě drobné slané pečivo – crackery, tyčinky, preclíky. A není nic jednoduššího, ne...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.12.31
Hotové polevy nebo čokoláda na vaření?
Čokoládové polevy najdeme na celé řadě oblíbených cukrovinek - na dortech, bonboniérách nebo nanucích. Když připravujeme domácí sladkosti, ať už je to cukroví nebo bábovka, k dozdobení a přikrášlení také často volíme polevu z čokolády. Jak na to, aby byla doma připravená poleva...
celý článek
| Admin
2015.12.21
Gastronomie
Nejnovější články






stránka:
archiv