archiv
Při slově grilování si většina lidí nejspíš představí zahradu a na ní rozpálený gril se sálajícím plamenem a pomalu stoupajícím dýmem. Jenže ne každý bydlí v domě se zahradou, na které může zapalovat oheň a nechat stoupat kouř dle libosti. Musí být obyvatelé například panelových domů ochuzeni o dobroty připrav...
celý článek
| Martina Limbergová
2016.04.28
Medvědí česnek asi mnohým z vás netřeba představovat. Jak jste se už mohli dočíst v jednom z našich předchozích článků, je to 20 - 30cm vysoká vytrvalá rostlina, která vyrůstá z cibulky. Její sytě zelené listy se podobají konvalince, narozdíl od ní ale nejsou jedovaté. Při sběru ho lehce identifikujete podle j...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2016.04.22
Tato nenápadná, plazivá rostlinka menšího vzrůstu náleží do čeledi brutnákovitých (Boraginaceae) a je příbuzná například s naší známou léčivkou kostivalem lékařským. Jak již její název napovídá, jedná se o rostlinu vyskytující se zejména na mořském pobřeží a to hlavně v severských oblastech naší planety. Dříve rostl...
celý článek
| Klára Hrdá
2016.04.06
Preclíkový dort
120 g sušenek (ideálně zázvorových), cca 120 g slaných preclíků, 180 g másla, 450 g tmavé (nejlépe 70% čokolády), 310 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce likéru dle chuti
Nejdříve nalámeme a následně v mixéru rozdrtíme preclíky spolu se sušenkami na drobnější kousky. Dále přimícháme mí...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2016.04.06
Kvalitní nůž je základ
Základem každého profesionálního i amatérského kuchaře je jeho kuchyňský nůž. Bez nože se nedá připravit žádný pokrm a nůž má velký vliv na to, jak se vám budou pokrmy připravovat. S nožem, který vám nesedí do ruky a rychle se tupí, nebude práce moc příjemná, vše bude trvat dlouho a ani vy...
celý článek
| Admin
2016.04.01
Šalvěj hispánská, původně pocházející ze Střední Ameriky, je bylina pěstovaná pro svá šedočerná jedlá semínka, nazývaná chia. Vzhledem ke svým příznivým účinkům na organismus a velkému množství zdraví prospěšných látek byla oblíbená už u starých Aztéků.
Dnes je doporučována nejen pro ty, kteří holdují spor...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2016.04.01
Gastronomie
Nejnovější články
Při slově grilování si většina lidí nejspíš představí zahradu a na ní rozpálený gril se sálajícím plamenem a pomalu stoupajícím dýmem. Jenže ne každý bydlí v domě se zahradou, na které může zapalovat oheň a nechat stoupat kouř dle libosti. Musí být obyvatelé například panelových domů ochuzeni o dobroty připrav...
Medvědí česnek asi mnohým z vás netřeba představovat. Jak jste se už mohli dočíst v jednom z našich předchozích článků, je to 20 - 30cm vysoká vytrvalá rostlina, která vyrůstá z cibulky. Její sytě zelené listy se podobají konvalince, narozdíl od ní ale nejsou jedovaté. Při sběru ho lehce identifikujete podle j...
Tato nenápadná, plazivá rostlinka menšího vzrůstu náleží do čeledi brutnákovitých (Boraginaceae) a je příbuzná například s naší známou léčivkou kostivalem lékařským. Jak již její název napovídá, jedná se o rostlinu vyskytující se zejména na mořském pobřeží a to hlavně v severských oblastech naší planety. Dříve rostl...
Preclíkový dort
120 g sušenek (ideálně zázvorových), cca 120 g slaných preclíků, 180 g másla, 450 g tmavé (nejlépe 70% čokolády), 310 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce likéru dle chuti
Nejdříve nalámeme a následně v mixéru rozdrtíme preclíky spolu se sušenkami na drobnější kousky. Dále přimícháme mí...
Kvalitní nůž je základ
Základem každého profesionálního i amatérského kuchaře je jeho kuchyňský nůž. Bez nože se nedá připravit žádný pokrm a nůž má velký vliv na to, jak se vám budou pokrmy připravovat. S nožem, který vám nesedí do ruky a rychle se tupí, nebude práce moc příjemná, vše bude trvat dlouho a ani vy...
Šalvěj hispánská, původně pocházející ze Střední Ameriky, je bylina pěstovaná pro svá šedočerná jedlá semínka, nazývaná chia. Vzhledem ke svým příznivým účinkům na organismus a velkému množství zdraví prospěšných látek byla oblíbená už u starých Aztéků.
Dnes je doporučována nejen pro ty, kteří holdují spor...stránka:
archiv


