newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní grilování: Menu z grilu 1.díl

 
Letní grilování: Menu z grilu 1.díl

Grilování patří k létu stejně jako horké slunce nebo osvěžující zmrzlina. V našem nedávném seriálu o grilování jsme si pověděli vše důležité od výběru nejlepšího grilu, přes přípravu různých druhů pokrmů až po správnou údržbu přístroje. Teď je načase inspirovat vás konkrétními recepty, které vám polaskají chuťové pohárky. V novém seriálu vám představíme pochoutky známé i méně známé a věřím, že si opravdu pochutnáte. Vyzkoušejte naše první menu z grilu!

 

Grilované kukuřičné klasy

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 klasy mladé kukuřice
  • 6 lžic olej
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky chilli (případně čerstvé chilli papričky)
  • 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného)
  • Špetku mletého černého pepře

Připravte si bylinkový olej a to smícháním oleje se solí, chilli, oreganem a pepřem. Kukuřičné klasy opatrně oloupejte. Listí můžete buď nechat a svázat kouskem provázku, čímž vytvoříte držátko, nebo odstranit. V tom případě je dobré do kukuřice zapíchnout špejli, aby bylo při jídle za co ji chytit. Následně klasy potřete připraveným bylinkovým olejem a grilujte zhruba 15 minut na středním žáru, nezapomeňte je otáčet. Poté ihned podávejte.

Grilovaná krkovička naložená v pivu

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 plátky krkovice
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • 300 ml černého piva
  • 100 g másla
  • Svazek čerstvé majoránky (případně 1 lžíci sušené)
  • 1 lžička mletého nebo drceného kmínu
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru

Maso je nejlepší naložit den předem, aby se přes noc v lednici dobře naleželo. Nejdříve si připravte marinádu. Ve vyšší pánvi rozehřejte máslo, přilijte do něj pivo a po promíchání sejměte z plamene. Přimíchejte zázvor, majoránku a kmín. Plátky masa zlehka naklepejte, osolte, opepřete a potřete rozmačkaným česnekem. Poté maso vložte do připravené marinády a uložte ho v lednici do druhého dne. Před grilováním vyndejte maso z lednice chvíli dopředu, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Grilujte z každé strany zhruba 6 minut. Jako přílohu můžete zvolit pečivo, grilované brambory, odlehčený bramborový salát nebo zeleninový salát podle chuti.

Grilované banány se zmrzlinou

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 2 banány
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce medu
  • 1 dcl rumu
  • Hrst rozinek
  • Mletou skořici
  • Alobal

Banány oloupejte a podélně rozřízněte. Každou polovinu položte na čtverec z alobalu dost velký na to, aby šel banán dobře zabalit. Na banán položte asi lžíci másla, přisypte trochu rozinek, zakápněte lžící medu a posypte špetkou mleté skořice. Banány zabalte a položte na rozpálený gril. Po zhruba 5 minutách otočte a grilujte ještě z druhé strany. Grilované banány podávejte se zmrzlinou podle chuti, přidat můžete i šlehačku a posypat vše strouhanou čokoládou nebo zakápnout čokoládovým topingem.

 

2016.06.21 | Martina Limbergová | přečteno: 30938x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování recepty na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

FlixBus spojuje Prahu s Římem

Doba dovolených je tady a vás láká vyrazit do evropských metropolí a užívat si jejich živou atmosféru? Společnost Flix, ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2025.06.15 | přečteno: 327x

Káva Ayura s Ganodermou a kolagenem – spojení lahodné chuti a benefitů pro zdraví

Nedokážete si představit svůj den bez šálku dobré kávy? A co kdybyste si v něm dopřáli i něco navíc pro své zdraví? Vyzk...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2024.06.23 | přečteno: 952x

ŽIVOT JAKO MINGLE: JSME SPOLU NEBO NE?

Výraz single se již běžně vžil a používáme ho, když chceme vyjádřit, že je někdo nezadaný. V poslední době se ale také u...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.04.27 | přečteno: 31186x

Léčba stromy na jaře

Léčba stromy samozřejmě není zdaleka jen o tom, že je budete objímat nebo se mezi nimi procházet. Detoxikačním a léčebný...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.04.08 | přečteno: 31105x
 

Portál pro ženy