newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní grilování: Menu z grilu 1.díl

 
Letní grilování: Menu z grilu 1.díl

Grilování patří k létu stejně jako horké slunce nebo osvěžující zmrzlina. V našem nedávném seriálu o grilování jsme si pověděli vše důležité od výběru nejlepšího grilu, přes přípravu různých druhů pokrmů až po správnou údržbu přístroje. Teď je načase inspirovat vás konkrétními recepty, které vám polaskají chuťové pohárky. V novém seriálu vám představíme pochoutky známé i méně známé a věřím, že si opravdu pochutnáte. Vyzkoušejte naše první menu z grilu!

 

Grilované kukuřičné klasy

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 klasy mladé kukuřice
  • 6 lžic olej
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky chilli (případně čerstvé chilli papričky)
  • 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného)
  • Špetku mletého černého pepře

Připravte si bylinkový olej a to smícháním oleje se solí, chilli, oreganem a pepřem. Kukuřičné klasy opatrně oloupejte. Listí můžete buď nechat a svázat kouskem provázku, čímž vytvoříte držátko, nebo odstranit. V tom případě je dobré do kukuřice zapíchnout špejli, aby bylo při jídle za co ji chytit. Následně klasy potřete připraveným bylinkovým olejem a grilujte zhruba 15 minut na středním žáru, nezapomeňte je otáčet. Poté ihned podávejte.

Grilovaná krkovička naložená v pivu

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 plátky krkovice
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • 300 ml černého piva
  • 100 g másla
  • Svazek čerstvé majoránky (případně 1 lžíci sušené)
  • 1 lžička mletého nebo drceného kmínu
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru

Maso je nejlepší naložit den předem, aby se přes noc v lednici dobře naleželo. Nejdříve si připravte marinádu. Ve vyšší pánvi rozehřejte máslo, přilijte do něj pivo a po promíchání sejměte z plamene. Přimíchejte zázvor, majoránku a kmín. Plátky masa zlehka naklepejte, osolte, opepřete a potřete rozmačkaným česnekem. Poté maso vložte do připravené marinády a uložte ho v lednici do druhého dne. Před grilováním vyndejte maso z lednice chvíli dopředu, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Grilujte z každé strany zhruba 6 minut. Jako přílohu můžete zvolit pečivo, grilované brambory, odlehčený bramborový salát nebo zeleninový salát podle chuti.

Grilované banány se zmrzlinou

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 2 banány
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce medu
  • 1 dcl rumu
  • Hrst rozinek
  • Mletou skořici
  • Alobal

Banány oloupejte a podélně rozřízněte. Každou polovinu položte na čtverec z alobalu dost velký na to, aby šel banán dobře zabalit. Na banán položte asi lžíci másla, přisypte trochu rozinek, zakápněte lžící medu a posypte špetkou mleté skořice. Banány zabalte a položte na rozpálený gril. Po zhruba 5 minutách otočte a grilujte ještě z druhé strany. Grilované banány podávejte se zmrzlinou podle chuti, přidat můžete i šlehačku a posypat vše strouhanou čokoládou nebo zakápnout čokoládovým topingem.

 

2016.06.21 | Martina Limbergová | přečteno: 30085x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování recepty na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Outdoorové boty- na co se zaměřit při jejich výběru?

Trávit volný čas venku je báječným způsobem, jak si odpočinout a zregenerovat tělo i mysl od každodenního shonu. Outdoor...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.11.22 | přečteno: 30148x

Tipy na zdravé vlasy

Mít krásné a zdravé vlasy je cílem každé ženy. Nevědomě se nám může stát, že děláme věci, které našim vlasům škodí. V to...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2018.07.30 | přečteno: 30152x

5 tipů na krásné podzimní boty

Sandálky je třeba vyměnit za tenisky a polobotky. Podzim se blíží, s ním i nižší teploty a sychravé počasí. Přizpůsobte ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.09.07 | přečteno: 30304x

Saténové noční košilky: trocha luxusu do ložnice

Saténové noční košilky jsou oblíbenou součástí šatníku mladých dívek i zralých dam. V kombinaci s jinými kusy prádl...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.12.10 | přečteno: 30277x
 

Portál pro ženy