archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Každá časově omezená dieta založená na odříkání nebo založená na konzumaci „nepřirozené potravy“ (zejména chemické preparáty všech skupenství) má jen časově omezené účinky, nemluvě o důsledcích, které fyzicky i psychicky prodělané strádání dočasně nebo trvale zanechá. Jsme-li obézní, pak dietou měníme j...
celý článek
| Renata Petříčková
2015.10.22
Sklenice speciálně určená na podávání vína je nezbytností, pokud si chcete vychutnat jeho aroma a chuť. Taková sklenice na víno je vyrobena z tenkého, hladkého a nebroušeného skla, aby dobře vynikla jeho barva. Dlouhá stopka zabraňuje tomu, aby se víno ohřívalo horkostí prstů a dlaní. Nejdůležitější pro vůni a chuť ...
celý článek
| Martina Limbergová
2015.10.21
1) Čokoládové hvězdičky
Začneme tradičně, receptem na superčokoládové hvězdičky, cukroví, které se zaručeně i na vašem svátečním stole dlouho neohřeje. Na těsto budete potřebovat:
Hladká mouka 200 g
Máslo 100 g
Moučkový cu...
celý článek
| Nikol Mohoritová
2015.10.16
A zatímco červená vína nechávají vinaři několik dní ležet na rmutu (tedy pomletých slupkách, ze kterých pak víno získává svou typickou barvu), růžová vína se po pomletí hroznů lisují do několika málo hodin (zpravidla 4 až 6 hodin).
Není ale výjimkou, že se surovina lisuje prakticky okamžitě po pomletí. Takový po...
celý článek
| Admin
2015.09.30
Na přípravu této nízkokalorické dobroty budete potřebovat 2 velké kelímky jogurtu (možné zvolit zakysanou smetanu, případně obojí), med, želatinu na ztužení krému, ovoce nakrájené na plátky či drobnější kousky a piškoty. Případně na posypání a ozdobení zalahodí kokos a pár lístků čerstvých bylinek.
Ze všeho...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2015.09.14
Porridge neboli v překladu kaše, tedy zejména ta z ovesných vloček, byla po tisíce let považována za jídlo chudých a v mnoha státech je tomu tak doposud. Nicméně v současnosti bychom si s tímto původně britským pokrmem měli především spojit vyváženou, zdravou stravu a životní styl.
Základní příprava
P...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2015.08.22
stránka: