archiv
Italské risotto je plnohodnotný hlavní chod. Jeho příprava je jednoduchá.
Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou ...
celý článek
| Lea Kubová
2020.11.12
Pokud jste se rozhodly vzít bylinky domů a pěstovat je přes zimu v kuchyni, nadále je využívat do salátů i dalších pokrmů a na jaře je opět vysadit ven, jde to, ale jen s některými!
Obecně se bylinky rozdělují do skupin podle toho, zda se jedná o rostliny jednoleté, trvalky nebo polokeře. A zatímco ty první můžete b...
celý článek
| Jana Brandtlová
2020.10.30
Pak určitě zkuste tyto ovesné sušenky. Základ obsahuje jen dvě základní ingredience, které pravděpodobně máte doma, a pak můžete přidat to, co máte rádi nejvíce. Sušenky jsou tedy naprosto variabilní, nepotřebujete váhu, vše stačí přidávat "od oka", a tak si je opravdu můžete upéct takřka kdekoliv.
Základ na 1 ...
celý článek
| Markéta Zuziaková
2020.09.29
Na Instagramu na nás pořád vyskakují fotky snídaní a brunchů, které si údajně lidé dopřávají i ve všední dny. Upřímně řečeno, většina z nás ráno nemá mnoho času a radši si pospí, než aby se věnovala hodinu přípravě snídaně. Proto pro vás mám tipy na několik jednoduchých snídaní, které chutnají skvěle, ale hlavně je při...
celý článek
| Markéta Zuziaková
2020.09.23
Na složitou přípravu zapomeňte. Využijte odšťavňovač nebo mixér a ingredience rozmixujte na co nejmenší kousky tak, aby vám vznikl krém. Tedy stejně, jako byste postupovali při výrobě smoothie. Ovoce i mléčné výrobky můžete kombinovat dle vlastní chuti a představivosti. Do přípravy můžete zapojit i ty nejmenší.
Vy...
celý článek
| Martina Limbergová
2020.08.11
Bazalka
Pravděpodobně jedna z nejrozšířenějších bylinek u nás. Její milovníci ji používají nejen jako součást kořenící směsi, ale také jako zásadní surovinu, napřklad při výrobě pesta. Skvělá je také jako přísada v salátu nebo dresinku. V hindských kulturách je bazalka považována za posvátnou. Nejběžnější kultivar s...
celý článek
| Martina Limbergová
2020.04.27
Gastronomie
Nejnovější články






stránka:
archiv
celý článek
| Martina Limbergová
2022.05.07
Nejzajímavější články
Kam za skvělou relaxací? Vyberte si z mnoha lázní v Česku a vyrazte na lázeňský pobyt
