archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Polevy
Zdobení polevou je klasika, která má ale tolik variant, že může být vždy originální. Na některé druhy cukroví můžete použít čokoládovou, jinde bude skvěle chutnat a vypadat citrónová poleva, pomerančová, rumová, kávová nebo bílková. Je jen na vás, které kousky budete máčet celé, polévat nebo zdobit štětečkem....
celý článek
| Martina Limbergová
2019.12.14
LUŠTĚNINOVÁ KUCHAŘKA se spoustou zeleniny
Petr Klíma
Luštěniny jsou kvalitním rostlinným zdrojem bílkovin, nezbytných pro zdravý jídelníček. Jak je ale kreativně zařadit do domácího vaření?
Jak je správně připravovat, klíčit a skladovat?
Co všechno se z nich dá vařit a jaké druhy se na co hodí nejlépe?
Č...
celý článek
| Martina Limbergová
2019.12.10
Čokoládová dobrota nebo delikatesa z mořských hlubin?
Na výběr přitom máte desítky různých jídel, od dezertů po hlavní chody, polévky nebo lehké saláty, jako stvořené pro nedělní odpoledne. Představme si například Chiavalon Ex Albis, který je pro majitele istrijských olivových hájů skutečnou pýchou. Prestižní průvod...
celý článek
| Admin
2019.10.19
Polévka z pečených kedluben a červené čočky
5 porcí, 60 minut
3 střední mladé kedlubny
extra panenský olivový olej
1 lžíce sušeného česneku
1 lžička provensálského koření
2 cibule
1 lžička kmínu
100 g loupané celé červené čočky
1 lžička zeleninového bujonu (například Würzl)
1 lžička soli
3 lž...
celý článek
| Martina Limbergová
2019.10.15
Výsadba rostlin je v některých zemích zakázána. Buďme však rádi, že Česká republika mezi ně nepatří. Semena máku setého obsahují řadu látek působících příznivě na naše zdraví i krásu.
U nás se jedná o tradiční oblíbenou pochoutku s velmi dlouhou historií. Česká republika patří spolu s Tureckem k největším pěstitelům...
celý článek
| Tereza Nechvílová
2019.10.01
Grilované sýry, klobásky, zelenina nebo ovoce jsou výbornou pochutinou, ale většina z nás se jistě nejvíce těší na pořádný šťavnatý kus masa. Aby se opravdu povedl, je potřeba dodržet určité zásady.
1) Pořádně rozpalte gril
Netrpělivost jde ruku v ruce s neúspěchem. Vydržte s grilováním, až bude gril opravdu...
celý článek
| Martina Limbergová
2019.07.21
stránka: