archiv
Preclíkový dort
120 g sušenek (ideálně zázvorových), cca 120 g slaných preclíků, 180 g másla, 450 g tmavé (nejlépe 70% čokolády), 310 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce likéru dle chuti
Nejdříve nalámeme a následně v mixéru rozdrtíme preclíky spolu se sušenkami na drobnější kousky. Dále přimícháme mí...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2016.04.06
Kvalitní nůž je základ
Základem každého profesionálního i amatérského kuchaře je jeho kuchyňský nůž. Bez nože se nedá připravit žádný pokrm a nůž má velký vliv na to, jak se vám budou pokrmy připravovat. S nožem, který vám nesedí do ruky a rychle se tupí, nebude práce moc příjemná, vše bude trvat dlouho a ani vy...
celý článek
| Admin
2016.04.01
Šalvěj hispánská, původně pocházející ze Střední Ameriky, je bylina pěstovaná pro svá šedočerná jedlá semínka, nazývaná chia. Vzhledem ke svým příznivým účinkům na organismus a velkému množství zdraví prospěšných látek byla oblíbená už u starých Aztéků.
Dnes je doporučována nejen pro ty, kteří holdují spor...
celý článek
| Adela Rychtáriková
2016.04.01
Vybrat si můžete ze dvou vynikajících a vyzkoušených receptů. Nemáte-li formu na beránka, upečte zajíce, bábovku, věnec (jako já) nebo třeba biskupský chlebíček. Po tomto pečivu se zaručeně zapráší v jakékoliv podobě. Tak co - máte raději šlehačku nebo vaječňák?
Beránek z vaječného likéru
Surovin...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2016.03.27
Zasněžený koláč s rybízem je lehký, vláčný a velmi jedlý dezert, který patří mezi naše oblíbené v sezóně i mimo ni. Kombinace kyselého rybízu a sladkého sněhu z vaječných bílků dodává tomuto moučníku výraznou a naprosto nezaměnitelnou chuť. Recept je hrníčkový, díky tomu je příprava velmi snadná a také rychlá....
celý článek
| Kateřina Pořízová
2016.03.18
Nepečený čokoládový cheesecake
Potřebujeme:
1 balení sušenek BeBe (případně máslové nebo jiné sušenky)
100 g másla
500 g nízkotučného tvarohu
1 smetana ke šlehání
300 g čokolády na vaření
1 - 2 vanilkové cukry
Na polevu:
140 ml sm...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2016.03.06
Gastronomie
Nejnovější články






stránka: