reklama 5 v magazínu pro ženy
 
Portál pro ženy - předplatné magazínu pro ženy zdarma

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

archiv

Gastronomie

Nejnovější články

 
Jaké ryby se grilují? Ugrilovat se dá prakticky jakákoliv ryba, záleží na vaší chuti. Nejčastěji se připravují pstruzi, makrely, lososi, tuňáci nebo tresky, ale určitě si pochutnáte například i na sardinkách, candátu, pražmě, mořském vlku nebo kaprovi. Menší ryby, jako jsou sardinky, pstruzi nebo makrely, je nej...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.05.18
Jaké maso se hodí na gril? Dá se říct, že skoro všechno, pokud je kvalitní a čerstvé. Samozřejmě čím libovější je, tím bude pokrm zdravější. Ale zase je potřeba vybírat takové, které není příliš suché nebo tuhé. Z vepřového masa je nejlepší krkovička, kotleta, panenka nebo žebra, naopak třeba kýta vhodná vůbec n...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.05.15
Přímé vs. nepřímé grilování Největším problémem, co se týká rizika vzniku rakovinotvorných látek, je odkapávání tuku a šťávy z připravovaných pokrmů na žhavé uhlíky a do plamenů. Tam se tuk vznítí a vytvoří kouř plný škodlivých látek, které se pak usadí na grilovaných potravinách. Tomu se dá zabránit metodou nep...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.05.12
Správné palivo Palivo je hned po grilu tím nejdůležitějším, to je jasné. Bez něj prostě nic neugrilujete. Záleží ale na typu vašeho přístroje. U elektrického grilu nemusíte nic shánět, jen ho zapojíte do elektrické zásuvky. K plynovému grilu potřebujete bombu s propan-butanem, tu seženete u prodejců plynových la...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.05.09
Uhlíky rozpálené do ruda, stoupající kouř se svou typickou štiplavou vůní a sálající teplo slibující dobře propečený steak, to vše má nezaměnitelnou atmosféru, kterou umí poskytnout jen gril na dřevěné uhlí. Přestože jsou v dnešní době oblíbené i moderní a komfortní grily na plyn a elektřinu, tato klasika je prostě ...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.05.05
Plynové grily patří v poslední době k těm nejoblíbenějším typům a to mezi běžnými milovníky grilování i některými profesionálními kuchaři. Jejich hlavní předností je maximální komfort, který uživatelům přináší. U moderních produktů stačí k rozpálení grilu stisknout tlačítko zapalovače a pootočit kohoutkem. Běh...
 
celý článek | Martina Limbergová 2016.05.02
 

stránka:

 
 

Portál pro ženy