archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Velikonoční nádivka s krupicí
0,75 l mléka
5 lžic hrubé krupice
0,5 kg uzeného masa
5 vajec
2 hrsti kopřiv
1 hrst zelených bylinek (petržel, pažitka, jarní cibulka,...)
sůl, pepř, muškátový květ
Nejdříve uvařte ...
celý článek
| Martina Limbergová
2015.03.30
Na ŘEZY S DŽUSOVOU POLEVOU potřebujete:
Korpus:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
3 vejce
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
Náplň:
2 měkké tvarohy (ne ty vaničkové)
1 Hera
1 hrnek cukru
Poleva:
...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.02.21
SVAŘÁK
Svařené víno je patrně jeden z prvních nápojů, o němž budete uvažovat, když si dáte v zimě sraz s kamarádkou někde v restauraci. Pokud se totiž nebudou zrovna teploty záhadně pohybovat kolem patnácti stupňů, a to navzdory číslům v kalendáři, skvěle vás zahřeje a navodí i slavnostnější atmosféru blíž...
celý článek
| Mgr. Daniela Krejčí
2014.12.19
Klasický vaječňák, výborný likér s příchutí karamelu či kokosový a kávový likér, ty všechny si můžete připravit během chvíle doma. Jejich výroba je snadná a chuť výborná. Takový likér v pěkné lahvi navíc může být i skvělým dárkem pod stromeček, který potěší vaše blízké. Pochutnejte si s námi, na zdraví!
...
celý článek
| Martina Limbergová
2014.12.16
Venku je zima a sychravo, ale to není důvod si nepochutnat. Stačí mít zastřešenou terasu a elektrický gril. Grily Muurikka Smoker vypadají zajímavě už svým designem a kromě grilování nabízí i možnost uzení. Právě tu jsme vyzkoušeli. Nejdříve se musí připravit tác se dřevní štěpkou. Pro snadnější údržbu je potř...
celý článek
| Lea Kubová
2014.12.03
Lahodné pokrmy kdykoliv a kdekoliv
Elektrické grily jsou oblíbené pro svou jednoduchou obsluhu a také možnost využití i ve městě, třeba na terase či balkóně. V takových podmínkách je použití klasického grilu kvůli kouři nemyslitelné. Navíc je grilování v elektrickém grilu nejzdravější variantou této úpravy...
celý článek
| Martina Limbergová
2014.11.28
stránka:
archiv
celý článek
| Lea Kubová
2024.06.29