newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Levné tropy: Nejlepší místa v Karibiku, které si můžete dovolit i vy

 
Levné tropy: Nejlepší místa v Karibiku, které si můžete dovolit i vy

Sníte o dovolené v prosluněných karibských tropech, ale nejste si jistí, kam vyrazit, abyste nepřišly o všechny své úspory? Naštěstí existují místa, kam se nejenže levně dostanete, ale také ubytujete a najíte. V zásadě totiž platí, že život v těchto oblastech není příliš drahý – tedy zejména pokud chcete vyrazit sami a ne přes cestovní kancelář, která si většinou bere nemalé marže.

 

Mexiko: Riviera Maya

Mexiko patří mezi nejlevnější a zároveň nejrozmanitější státy na celém americkém kontinentu. Pokud toužíte po karibském moři, stačí si zakoupit letenku do města Cancún, odkud se můžete dostat do krás májské riviery. Jídlo si zde můžete zakoupit jak v restauraci, tak i na ulici – ani v jednom případě vás nevyjde na hodně peněz. Takové 4 kusy tacos se zde v průměru pohybují od 40 do 60 korun. Ubytovat se můžete v pohodlných hostelech, které kromě společných prostor nabízí také soukromé pokoje. Neměli byste za ně zaplatit více než 200 korun.

                                                     

Kostarika

Pokud chcete kromě krás karibského moře zažít také nepopsatelnou přírodu, rozhodně zavítejte na Kostariku. Tato země toho nabízí opravdu spoustu – od volně žijících zvířat v místních pralesech až po azurové moře v oblasti Puerto Limon a nádherné palmové plantáže okolo silnic. Místní doprava je "za hubičku", a pokud budete hledat, neutratíte mnoho peněz ani za místní jídlo. Dejte si však pozor na ubytování, které bývá v turisticky atraktivních místech dražší.

                                                                

Ostrov Cozumel

Ostrov Cozumel patří k výše zmiňovanému Mexiku a dostanete se na něj právě z májské riviéry – přesněji z městečka Playa Del Carmen. Ačkoliv bývají ostrovy obecně dražší, v případě tohoto pohádkového místa nemusíte mít žádný strach – jídlo zde koupíte na každém rohu za pár korun (například jedno větší burrito se pohybuje okolo 100 korun) a běžné ubytování vás nevyjde na více než 200 korun za noc.

Ostrov San Andrés

Ostrov San Andrés patří Kolumbii a nachází se uprostřed karibského moře. Dostat se na něj můžete pouze letecky – a to téměř z každého státu severní, střední či jižní Ameriky. Toto místo váš však přijde ještě levněji než mexická oblast. Jídlo zde seženete opět v každém krámku nebo útulné restauraci a levně se tu můžete dokonce také potápět. Jedinou nevýhodou je velké množství turistů, kteří tam putují celoročně.

                                                     

Bocas del Toro

Bocas del Toro je přístavní ostrov v Panamě, který vás ohromí nádhernými plážemi plnými kokosových palem a průzračným karibským mořem. Na rozdíl od ostrovu San Andrés zde moc turistů nenajdete, ovšem tomu mohou odpovídat také ceny jídla. To vás vyjde o pár korun dráž, ovšem celkový požitek z tohoto místa opravdu stojí za to. Kromě toho se odtud můžete dostat na ještě menší sousedící ostrůvky San Blas Islas, které taktéž náleží Panamě.

Corn Islands

O Corn Islands jste pravděpodobně ještě nikdy neslyšely. Tyto dva ostrůvky patří Nicaragui, která si za poslední roky prožila těžké krize. V současné době však tato země vítá turisty otevřenou náručí. Jakmile se na toto místo dostane, neuvěříte svým očím – nabízí totiž nespočet pláží plných kokosových palem a průzračné vody. Navíc je zde opravdu velmi málo turistů a obecně se jedná o velmi levné místo. Takový hovězí steak s rýží, fazolemi a zeleninovým salátem zde koupíte za zhruba 60 korun.

                                                                

Takže už žádné obavy, a ačkoli se léto chýlí ke konci, vy můžete začít plánovat svou cestu snů!

 

2022.08.24 | Jana Brandtlová | přečteno: 30605x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Karibik tropy dovolená cestování levné cestování

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Koupání na vlastní zahradě? Proměňte letos sen ve skutečnost

Je únor a studené počasí venku tedy láká spíše schovat se do tepla svého domova a uvařit si hrnek horkého čaje. Pojďm...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.02.15 | přečteno: 30060x

Svatební kvíz

Jaký druh svatby chcete? Udělejte si následující kvíz. Odpovědi odhalí Vaši vnímavost jako nevěsty. ...
 
celý článek | Ing. Pavlína Kalamárová | 2014.01.23 | přečteno: 30177x

Nespavost – kdy ještě postačí úprava zvyků a kdy už navštívit lékaře?

Problémy se spánkem zažije během svého života téměř každý. U někoho jde o zcela výjimečný stav, u jiného přichází s&n...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.02.06 | přečteno: 30654x

10 babských rad, jak se zbavit kašle

Vlhko, zima, přechody z venkovního prostředí do vytopených interiérů a zpět, k tomu často nezdravá strava a...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.01.05 | přečteno: 31822x
 

Portál pro ženy