newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Chcete začít s cvičením doma, ale nemáte motivaci? Správné oblečení vám pomůže

 
Chcete začít s cvičením doma, ale nemáte motivaci? Správné oblečení vám pomůže

Karanténa a home office

Šéf vám nařídil home office, nemůžete do fitka, ale přesto si chcete zacvičit? Skvělé. Dlouhé sezení na židli, nedostatečný pohyb a tabulky čokolády vám neprospívají. Jak získat motivaci cvičit? Prvním krokem může být nové sportovní oblečení. Nekompromisně se zbavte kousků, které ztratily původní barvu, tvar nebo elasticitu. Máte na tričku v podpaží skvrny, které nelze vyprat? Vyhoďte ho! I při cvičení můžete vypadat upraveně.

 

Jak vybrat boty na sport?

Jak už jsme si řekli, oblečení na sport by mělo působit čistě a nově. Pokud se vaše boty na cvičení nebo běh rozpadají, nastal čas pořídit nové. Boty, které už nejsou “ve formě” velmi často nesplňují svoji bezpečnostní funkci. Pokud v botách najdete díry, odlepuje se podrážka nebo boty nelibě voní, vyhoďte je. Ideální volbou jsou boty značky Nike. Za roky existence firmy je výrobci vypracovali do nejmenšího detailu. Boty na sport vám musí skvěle padnou, nikde netlačit a nedřít.

Za žádnou cenu se nespoléhejte na “roztažení” boty. Noha během dne (a při běhu) otéká, tedy zvětšuje svůj objem. Proto je lepší koupit sportovní botu cca o půl čísla větší. Vždy je snadnější prostor v botě vyplnit ponožkou, než nadávat a trpět, protože bota do krve odírá vaše chodidlo.

Nezapomínejte na to, že jiný druh boty je pro časté běhání, golf a jiný pro cvičení na strojích či s vlastní vahou. Vždy si přečtěte popis bot, který u daného modelu e-shop má. Případně se poraďte s prodavači.

 

Dlouhé, nebo krátké legíny?

Správně vybrané legíny dokáží mnohé. Zeštíhlí oblast břicha, zúží pas, odvádí pot, a chrání před odřením od činek nebo podložky.

Legíny můžete zakoupit v plné nebo 3/4 délce. Záleží pouze na vašich preferencích. Dlouhé legíny neprozradí neoholené nohy, zkrácená délka je zase skvělá v teplých měsících.

Můžete vybírat také podle materiálu. Máte radši stahující legíny ze speciálních vláken, nebo teplákový materiál? Důležité je, aby se vám co nejlépe cvičilo.

 

I na topu záleží

Sportovní top musí splňovat funkci rychlého odvodu potu. Pokud se rozhodnete pro upnutý top, zaměřte se na materiál, který rychle schne. V případě, že preferujete volná trička, není volba materiálu tak důležitá. Po každém cvičení top vyperte. Pot je agresivní, a tak může textilní vlákno nenávratně poničit.

Do šatníku si pořiďte rovnou několik sportovních topů, které jednoduše vystřídáte.

Výběr podprsenky nepodceňujte

I přesto, že to spousta žen podceňuje, je výběr sportovní podprsenky jeden z nejdůležitějších kroků. Stejně jako je vhodné investovat peníze do kvalitních sportovních bot, ani u podprsenky se nevyplatí šetřit. Podprsenka musí vaše prsa při sportu dostatečně chránit. Hodně žen při cvičení zažívá bolest v oblasti hrudníku, což může být způsobeno špatně vybranou podprsenkou.

Podprsenka musí na těle pevně držet. Rozhodně nesmí být volná, jinak prsa při pohybu na místě neudrží. Mrkněte na kousky s širokými ramínky, která se při sportu nezařezávají do ramen.

 

 

 

2020.03.31 | Nina Albertová | přečteno: 30110x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: sport cvičení domácí cviky oblečení na sport

 
archiv

Nejzajímavější články

 

KALANETIKA: EFEKTIVNÍ CVIČENÍ VHODNÉ PRO KAŽDÉHO!

Cvičení, jehož zlatá éra byla v 80. letech, je doposud v mnoha směrech bezkonkurenční. Však dle zakladatelky se jedna ho...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.04.12 | přečteno: 30200x

Pergoly jako oázy klidu a pohody na vlastní zahradě

Máte vlastní dům se zahradou? Pak možná zrovna přemýšlíte, jak si na ní nejlépe vytvořit příjemné místo pro posezení ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.02.12 | přečteno: 30113x

Obývací pokoj – místo pro aktivitu i odpočinek podle Feng Shui

Obývací pokoj patří v mnoha rodinách k velmi aktivním místnostem. Setkává se zde rodina, posedíme zde s přáteli, dívá...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30028x

Nejvýhodnější hypotéka může být dostupná každému

Máte zájem získat ten nejvýhodnější hypoteční produkt? Pokud ano, mějte na paměti, že ta skutečně nejvýhodnější hypot...
 
celý článek | Admin | 2016.07.02 | přečteno: 30128x
 

Portál pro ženy