archiv
   
	 
	 							 	
							 
                      
							 
  
							                 
               Jídlo vyživující a jídlo očišťující
Dvě třetiny jídla, které sníme, mají za cíl naše tělo vyživit. To znamená, že by měly obsahovat dostatek sacharidů, bílkovin a tuků k tomu, aby se tělo díky nim nejen vyživilo, ale také zregenerovalo. Zbývající třetina jídla má mít očistný charakter. Jejím úkolem je harmonizovat k...
 
					   
							
								
                         celý článek
								 | Jana Brandtlová							  
              
							2025.10.25						
							
							
				 								 	
							 
                      
							 
  
							                 
               Dýňový hummus: orientální klasika s podzimním twistem
Historie cizrnového hummusu z Blízkého východu sahá až do 13. století, u nás se ale do mainstreamu dostal teprve nedávno. Od té doby plní regály supermarketů a mnozí se rádi předhánějí, kdo připraví tu nejlepší verzi. Skvěle by obstál i dýňový hummus – upečenou d...
 
					   
							
								
                         celý článek
								 | Lea Kubová							  
              
							2025.10.20						
							
							
				 								 	
							 
                      
							 
  
							                 
               Absolutní začátky
Jste-li oblasti sladkého pečení ještě nepolíbení, začneme od úplného začátku. Když se totiž seznámíte se základními přísadami a naučíte se s nimi zacházet, rozšíříte si obzory, ale také pochopíte celý proces pečení.
Jdeme na to
Pravděpodobně i ti z vás, kteří v životě nic neupekli, vědí, že z...
 
					   
							
								
                         celý článek
								 | Jana Brandtlová							  
              
							2025.10.11						
							
							
				 								 	
							 
                      
							 
  
							                 
               Jak se vyrábí sušené ovoce?
Proces sušení spočívá v odstranění vody. To znamená, že všechny živiny i cukry se koncentrují. Proto má sušené ovoce mnohem vyšší energetickou hodnotu než čerstvé.
Např. 100 g čerstvých meruněk má cca 50 kcal, zatímco 100 g sušených meruněk až 240 kcal.
Výhody sušeného ovoce
	A...
 
					   
							
								
                         celý článek
								 | Lea Kubová							  
              
							2025.09.24						
							
							
				 								 	
							 
                      
							 
  
							                 
               Vaření s CBD a konopnými ingrediencemi může být nejen zajímavé, ale také přínosné pro vaše zdraví. Experimentování s těmito produkty vám umožní obohatit vaše každodenní recepty o nové chutě a benefity. Kombinace těchto ingrediencí s běžnými potravinami otevírá dveře k novým kulinářským možnostem. Mama Kana je referencí...
 
					   
							
								
                         celý článek
								 | Nina Albertová							  
              
							2025.08.29						
							
							
				 								 	
							 
                      
							 
  
							                 
               Gazpacho - ikona španělského léta
Svěží, rajčatová a plná zeleniny. Gazpacho je královnou studených polévek. Ideální, když nechcete trávit ani minutu u sporáku.
Ingredience (4 porce):
1 kg zralých rajčat
1 salátová okurka
1 zelená paprika
1 malá cibule
2 stroužky česneku
50 ml extra panenské...
 
					   
							
								
                         celý článek
								 | Nina Albertová							  
              
							2025.08.15						
							
							
				 	   
		
	    
			
          
          
   	 
   
Gastronomie
Nejnovější články
  
							                 
               Jídlo vyživující a jídlo očišťující
Dvě třetiny jídla, které sníme, mají za cíl naše tělo vyživit. To znamená, že by měly obsahovat dostatek sacharidů, bílkovin a tuků k tomu, aby se tělo díky nim nejen vyživilo, ale také zregenerovalo. Zbývající třetina jídla má mít očistný charakter. Jejím úkolem je harmonizovat k...
  
							                 
               Dýňový hummus: orientální klasika s podzimním twistem
Historie cizrnového hummusu z Blízkého východu sahá až do 13. století, u nás se ale do mainstreamu dostal teprve nedávno. Od té doby plní regály supermarketů a mnozí se rádi předhánějí, kdo připraví tu nejlepší verzi. Skvěle by obstál i dýňový hummus – upečenou d...
  
							                 
               Absolutní začátky
Jste-li oblasti sladkého pečení ještě nepolíbení, začneme od úplného začátku. Když se totiž seznámíte se základními přísadami a naučíte se s nimi zacházet, rozšíříte si obzory, ale také pochopíte celý proces pečení.
Jdeme na to
Pravděpodobně i ti z vás, kteří v životě nic neupekli, vědí, že z...
  
							                 
               Jak se vyrábí sušené ovoce?
Proces sušení spočívá v odstranění vody. To znamená, že všechny živiny i cukry se koncentrují. Proto má sušené ovoce mnohem vyšší energetickou hodnotu než čerstvé.
Např. 100 g čerstvých meruněk má cca 50 kcal, zatímco 100 g sušených meruněk až 240 kcal.
Výhody sušeného ovoce
	A...
  
							                 
               Vaření s CBD a konopnými ingrediencemi může být nejen zajímavé, ale také přínosné pro vaše zdraví. Experimentování s těmito produkty vám umožní obohatit vaše každodenní recepty o nové chutě a benefity. Kombinace těchto ingrediencí s běžnými potravinami otevírá dveře k novým kulinářským možnostem. Mama Kana je referencí...
  
							                 
               Gazpacho - ikona španělského léta
Svěží, rajčatová a plná zeleniny. Gazpacho je královnou studených polévek. Ideální, když nechcete trávit ani minutu u sporáku.
Ingredience (4 porce):
1 kg zralých rajčat
1 salátová okurka
1 zelená paprika
1 malá cibule
2 stroužky česneku
50 ml extra panenské...stránka:
  
	 archiv  
										
				 						
				 						  							 
                      
  
							  
					   
							
               celý článek              
								 | Martina Limbergová  
                	2021.04.22		
							  
							
				 						
				 						
				 						
				 	   
	
	Nejzajímavější články
7 tipů na dárky pro miminko, se kterými určitě nešlápnete vedle
  
							  
					  

