archiv
Je to úžasný pocit číst něco takového. Je to jako rekonstruovat dějiny ve vlastní kuchyni? Žádný problém! On je to totiž úžasný mix historického strhujícího čtení plného neznámých i známých faktů, a převelice netypické a zajímavé kuchařské knihy. Navíc autor, William Sitwell je doslova mistr psaného slova a o jeho s...
celý článek
| Admin
2015.05.11
Závin s jablky, listoví šneci nebo šátečky plněné tvarohem jsou rychlými a oblíbenými recepty. Listové těsto je zkrátka velmi praktické, proto má velká většina hospodyněk pořád alespoň jedno pohotovostní v mrazničce. A s pár vajíčky je to asi podobné. K tomuto receptu vlastně ani nic dalšího potřebovat nebudet...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.04.25
Suroviny
Těsto:
150 g polohrubé mouky, 80 g cukru moučka, 6 vajec, 40 g práškového kakaa, ½ sklenice oleje, ½ prášku do pečiva
Krém:
1 karamelové Salko, 250 g másla
Čokoládová poleva na ozdobu
Postup
Nejdříve si připravte krém a to jednoduše tak, že vyšleháte Salko s máslem ...
celý článek
| Martina Limbergová
2015.04.15
Česnek se silou medvědí
Medvědí česnek je starobylá léčivá rostlina, kterou znali už keltští bojovníci. Věřili, že její konzumace jim zajistí dostatek síly pro vítězství ve válečných bitvách. Jeho novodobý název však pochází z jednoduché souvislosti – je totiž první potravou, kterou se medvědi živí p...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.04.05
Velikonoční nádivka s krupicí
0,75 l mléka
5 lžic hrubé krupice
0,5 kg uzeného masa
5 vajec
2 hrsti kopřiv
1 hrst zelených bylinek (petržel, pažitka, jarní cibulka,...)
sůl, pepř, muškátový květ
Nejdříve uvařte ...
celý článek
| Martina Limbergová
2015.03.30
Na ŘEZY S DŽUSOVOU POLEVOU potřebujete:
Korpus:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
3 vejce
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
Náplň:
2 měkké tvarohy (ne ty vaničkové)
1 Hera
1 hrnek cukru
Poleva:
...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.02.21
Gastronomie
Nejnovější články
Je to úžasný pocit číst něco takového. Je to jako rekonstruovat dějiny ve vlastní kuchyni? Žádný problém! On je to totiž úžasný mix historického strhujícího čtení plného neznámých i známých faktů, a převelice netypické a zajímavé kuchařské knihy. Navíc autor, William Sitwell je doslova mistr psaného slova a o jeho s...
Závin s jablky, listoví šneci nebo šátečky plněné tvarohem jsou rychlými a oblíbenými recepty. Listové těsto je zkrátka velmi praktické, proto má velká většina hospodyněk pořád alespoň jedno pohotovostní v mrazničce. A s pár vajíčky je to asi podobné. K tomuto receptu vlastně ani nic dalšího potřebovat nebudet...
Suroviny
Těsto:
150 g polohrubé mouky, 80 g cukru moučka, 6 vajec, 40 g práškového kakaa, ½ sklenice oleje, ½ prášku do pečiva
Krém:
1 karamelové Salko, 250 g másla
Čokoládová poleva na ozdobu
Postup
Nejdříve si připravte krém a to jednoduše tak, že vyšleháte Salko s máslem ...
Česnek se silou medvědí
Medvědí česnek je starobylá léčivá rostlina, kterou znali už keltští bojovníci. Věřili, že její konzumace jim zajistí dostatek síly pro vítězství ve válečných bitvách. Jeho novodobý název však pochází z jednoduché souvislosti – je totiž první potravou, kterou se medvědi živí p...
Velikonoční nádivka s krupicí
0,75 l mléka
5 lžic hrubé krupice
0,5 kg uzeného masa
5 vajec
2 hrsti kopřiv
1 hrst zelených bylinek (petržel, pažitka, jarní cibulka,...)
sůl, pepř, muškátový květ
Nejdříve uvařte ...
Na ŘEZY S DŽUSOVOU POLEVOU potřebujete:
Korpus:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
3 vejce
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
Náplň:
2 měkké tvarohy (ne ty vaničkové)
1 Hera
1 hrnek cukru
Poleva:
...stránka:
archiv


