archiv
Závin s jablky, listoví šneci nebo šátečky plněné tvarohem jsou rychlými a oblíbenými recepty. Listové těsto je zkrátka velmi praktické, proto má velká většina hospodyněk pořád alespoň jedno pohotovostní v mrazničce. A s pár vajíčky je to asi podobné. K tomuto receptu vlastně ani nic dalšího potřebovat nebudet...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.04.25
Suroviny
Těsto:
150 g polohrubé mouky, 80 g cukru moučka, 6 vajec, 40 g práškového kakaa, ½ sklenice oleje, ½ prášku do pečiva
Krém:
1 karamelové Salko, 250 g másla
Čokoládová poleva na ozdobu
Postup
Nejdříve si připravte krém a to jednoduše tak, že vyšleháte Salko s máslem ...
celý článek
| Martina Limbergová
2015.04.15
Česnek se silou medvědí
Medvědí česnek je starobylá léčivá rostlina, kterou znali už keltští bojovníci. Věřili, že její konzumace jim zajistí dostatek síly pro vítězství ve válečných bitvách. Jeho novodobý název však pochází z jednoduché souvislosti – je totiž první potravou, kterou se medvědi živí p...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.04.05
Velikonoční nádivka s krupicí
0,75 l mléka
5 lžic hrubé krupice
0,5 kg uzeného masa
5 vajec
2 hrsti kopřiv
1 hrst zelených bylinek (petržel, pažitka, jarní cibulka,...)
sůl, pepř, muškátový květ
Nejdříve uvařte ...
celý článek
| Martina Limbergová
2015.03.30
Na ŘEZY S DŽUSOVOU POLEVOU potřebujete:
Korpus:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
3 vejce
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
Náplň:
2 měkké tvarohy (ne ty vaničkové)
1 Hera
1 hrnek cukru
Poleva:
...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.02.21
SVAŘÁK
Svařené víno je patrně jeden z prvních nápojů, o němž budete uvažovat, když si dáte v zimě sraz s kamarádkou někde v restauraci. Pokud se totiž nebudou zrovna teploty záhadně pohybovat kolem patnácti stupňů, a to navzdory číslům v kalendáři, skvěle vás zahřeje a navodí i slavnostnější atmosféru blíž...
celý článek
| Mgr. Daniela Krejčí
2014.12.19
Gastronomie
Nejnovější články






stránka: