archiv
Už od dětství patřila u nás doma na nedělní stůl, aby měla případná návštěva co zakousnout ke kafíčku. Ani u babičky nikdy nechyběla její typická vůně linoucí se celým bytem. Vyzkoušela jsem jich mnoho druhů, ale pravidelně se vracím ke klasické dvoubarevné olejové, ta je prostě nejlepší. Co mě ale zaujalo, jsou vše...
celý článek
| Martina Limbergová
2014.06.05
A rozhodla jsem se s vámi podělit o dva recepty, podle kterých si tu neskutečnou lahůdku nejraději připravuju já.
Základem obou receptů je samozřejmě losos, syrový. Někdo lososa utře špičkou nože, já mám raději krájení na drobounké kostičky, krom toho, že to mnohem lépe vypadá, je ta chuť ryby mnohem výraznější....
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.05.03
Co budete potřebovat? (tato dávka odpovídá silikonové formě o 12 muffinkách)
3 celá vajíčka
3 vanilkové cukry
1 smetanu ke šlehání
1 prášek do pečiva
3 kelímky (od šlehačky) polohrubé mouky
Doporučuji kapku rumu a trošku citrónové kůry (zavoní a krásně vyběhnou)
Ce...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2014.04.28
Vůbec se toho nebojte, je to sice lepivá práce a je potřeba vlastnit spoustu nádobí, ale výsledek bude stát za to!
Co budeme potřebovat:
na medové pláty:
400 g prosáté hladké mouky
300 g krupicového cukru
1 lžičku jedlé sody
půl másla a půl...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.04.02
Beránek číslo jedna: Tvarohový beránek
Co budeme potřebovat:
200 g změklé na malé kousky nakrájené Hery
180 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
3 vejce
250 g měkkého tvarohu
100 ml mléka
250 g polohrubé mouky
1/2 b...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.03.07
Jediné, co není pro slabší povahy, je příprava na přípravu a myšlenka, že budete vlastně čistit a vařit živého živočicha.
Naprostým začátkem všeho, hned po nákupu (např. v Makru, nebo Ocean48), je mušle přebrat a vyčistit. Hned v úvodu vyhodíme mušle, které jsou poškozené (děravé) a mušle, které jsou otevřené a ...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.03.06
Gastronomie
Nejnovější články






stránka: