archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Proto knihu nedoporučuji jenom vitariánům, bylo by to zbytečné zúžení okruhu čtenářů, pro mne je to třeba možnost jak odlehčit a obohatit i běžné vaření. Jak se obejít bez mléka, protože rostlinná mléka jsou neuvěřitelně chutná a jemná. Hodí se báječně pro letní období, neznám svěžejšího osvěžení než si v létě dát s...
celý článek
| Admin
2015.05.22
To, co bylo pro naše babičky téměř denní rutinou, zvládaly to levou zadní a ještě k tomu „od oka“, je pro některé z nás pořádným strašákem. Pokud si netroufáte na vlastní výrobu kynutého těsta, domácí pekárna je ideální pomocnicí. Stačí do ní nasypat, nalít a přidat všechny potřebné suroviny a zapn...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.05.17
Je to úžasný pocit číst něco takového. Je to jako rekonstruovat dějiny ve vlastní kuchyni? Žádný problém! On je to totiž úžasný mix historického strhujícího čtení plného neznámých i známých faktů, a převelice netypické a zajímavé kuchařské knihy. Navíc autor, William Sitwell je doslova mistr psaného slova a o jeho s...
celý článek
| Admin
2015.05.11
Závin s jablky, listoví šneci nebo šátečky plněné tvarohem jsou rychlými a oblíbenými recepty. Listové těsto je zkrátka velmi praktické, proto má velká většina hospodyněk pořád alespoň jedno pohotovostní v mrazničce. A s pár vajíčky je to asi podobné. K tomuto receptu vlastně ani nic dalšího potřebovat nebudet...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.04.25
Suroviny
Těsto:
150 g polohrubé mouky, 80 g cukru moučka, 6 vajec, 40 g práškového kakaa, ½ sklenice oleje, ½ prášku do pečiva
Krém:
1 karamelové Salko, 250 g másla
Čokoládová poleva na ozdobu
Postup
Nejdříve si připravte krém a to jednoduše tak, že vyšleháte Salko s máslem ...
celý článek
| Martina Limbergová
2015.04.15
Česnek se silou medvědí
Medvědí česnek je starobylá léčivá rostlina, kterou znali už keltští bojovníci. Věřili, že její konzumace jim zajistí dostatek síly pro vítězství ve válečných bitvách. Jeho novodobý název však pochází z jednoduché souvislosti – je totiž první potravou, kterou se medvědi živí p...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.04.05
stránka:
archiv
celý článek
| Admin
2015.09.17
celý článek
| Martina Limbergová
2023.11.19