archiv
V dnešní době seženete řepu syrovou téměř v každém obchodě s potravinami. Já vám dnes ukážu, jak řepu upravuji já ;)
Tip číslo 1: PEČENÁ ŘEPA
Řepu omyjete, osušíte, pevně zabalíte do alobalu, uložíte na plech a šoupnete do trouby na 200°C na hodinku až dvě. Já peču raději dvě a řepy třeba kilo. Aby se mi...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.11.10
V jednoduchosti je krása
Základem italské kuchyně jsou jistě těstoviny. Nikde jinde na světě vám je nepřipraví v tolika různých úpravách a tak chuťově vynikající. Je až neuvěřitelné, že jde přitom někdy o jídlo složené třeba jen ze tří surovin. Jednoduchost je totiž také poznávacím znamením italských jídel...
celý článek
| Martina Limbergová
2014.10.30
Ráda bych se s vámi podělila o nejlepší recepty z dýně:
Tradiční dýňová polévka
(má původ ve Švýcarsku)
Potřebujeme:
Lžíci oleje nebo másla
1 malou cibuli
1/2 kg dužiny z dýně
2 brambory
Litr zeleninového vývaru
Asi 1 dl smetany (33% tuku)
Sůl, pepř
Postup:
Najemno nakrájen...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2014.10.16
Štrůdl u nás bývá rozhodně nejoblíbenější „buchtou“.
Jablka do něj mám nejraději nastrouhaná (nezapomeňte důkladně vymačkat šťávu) a samozřejmě proslazená a provoněná skořicí, často přidávám sekané ořechy. A podsypávám drcenými piškoty.
I když jsem se několikrát pokoušela o různé variace, stále ...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.09.29
Keramika je luxus, který nestojí moc
Velké oblibě se mezi profesionálními i amatérskými kuchtíky těší keramické pánve. Jsou k tomu tři hlavní důvody. První je ten, že jsou keramické pánve podstatně odolnější než pánve klasické. Jejich předností je to, že velmi dobře odolávají tepelným šokům a skvěle odolá...
celý článek
| Admin
2014.09.03
Jak na TORTILLU po česku?
Suroviny:
Kuřecí nebo krůtí maso
Balení velkých tortill – tortilly od jisté doby kupujeme, ty domácí se pravým mexickým nevyrovnají… Vyzkoušeli jsme snad všechny druhy na českém trhu, ale nejvíce nám chutnají Santa Maria Tex Mex klasické, i všech p...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2014.08.14
Gastronomie
Nejnovější články
V dnešní době seženete řepu syrovou téměř v každém obchodě s potravinami. Já vám dnes ukážu, jak řepu upravuji já ;)
Tip číslo 1: PEČENÁ ŘEPA
Řepu omyjete, osušíte, pevně zabalíte do alobalu, uložíte na plech a šoupnete do trouby na 200°C na hodinku až dvě. Já peču raději dvě a řepy třeba kilo. Aby se mi...
V jednoduchosti je krása
Základem italské kuchyně jsou jistě těstoviny. Nikde jinde na světě vám je nepřipraví v tolika různých úpravách a tak chuťově vynikající. Je až neuvěřitelné, že jde přitom někdy o jídlo složené třeba jen ze tří surovin. Jednoduchost je totiž také poznávacím znamením italských jídel...
Ráda bych se s vámi podělila o nejlepší recepty z dýně:
Tradiční dýňová polévka
(má původ ve Švýcarsku)
Potřebujeme:
Lžíci oleje nebo másla
1 malou cibuli
1/2 kg dužiny z dýně
2 brambory
Litr zeleninového vývaru
Asi 1 dl smetany (33% tuku)
Sůl, pepř
Postup:
Najemno nakrájen...
Štrůdl u nás bývá rozhodně nejoblíbenější „buchtou“.
Jablka do něj mám nejraději nastrouhaná (nezapomeňte důkladně vymačkat šťávu) a samozřejmě proslazená a provoněná skořicí, často přidávám sekané ořechy. A podsypávám drcenými piškoty.
I když jsem se několikrát pokoušela o různé variace, stále ...
Keramika je luxus, který nestojí moc
Velké oblibě se mezi profesionálními i amatérskými kuchtíky těší keramické pánve. Jsou k tomu tři hlavní důvody. První je ten, že jsou keramické pánve podstatně odolnější než pánve klasické. Jejich předností je to, že velmi dobře odolávají tepelným šokům a skvěle odolá...
Jak na TORTILLU po česku?
Suroviny:
Kuřecí nebo krůtí maso
Balení velkých tortill – tortilly od jisté doby kupujeme, ty domácí se pravým mexickým nevyrovnají… Vyzkoušeli jsme snad všechny druhy na českém trhu, ale nejvíce nám chutnají Santa Maria Tex Mex klasické, i všech p...stránka:


