archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Chuť kynutých koláčů a vůni, která provází jejich pečení, asi nenahradí žádná třená buchta. A vlastně to není ani účel tohoto receptu. Vyzkoušet ho ale každopádně stojí za to. Těsto je lehké, příprava snadná a rychlá. Tvarohová náplň společně s povidly mu dodávají neodolatelnou příchuť a možná právě nedělní kávička ...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.08.16
V posledních několika letech se spousta lidí pokouší o návrat k přírodě a nejsou to jen vyznavači zdravého životního stylu. S tím je spojeno i pídění se po co nejkvalitnějších potravinách. Přitom nám rostou takřka pod nosem – na zahrádce nebo u paneláku! Jsou zadarmo a stoprocentně BIO! Obsahují velké množství...
celý článek
| Mgr. Martina Fabšičová
2015.08.01
Pečete ráda a nebaví vás neustále pátrat po tom správném receptu? Hledáte naprosto jednoduchý a přitom tvárný recept, s kterým nebude žádné pečení problém? Zkuste jednoduchou a snadno zapamatovatelnou variantu sladkého těsta, které vás nikdy nevypeče…
Na UNI HRNÍČKOVOU BUCHTU budete potřebovat...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.07.25
Možná jste se i vy rozhodli využít prodloužený víkend pro dlouho plánovanou návštěvu přátel. Kromě skvělé party a bezvadné nálady budete zřejmě potřebovat společnost dobrého pití a samozřejmě také jídla. Jedině tak se akce zaručeně vydaří.
Zkuste upéct quiche – slaný koláč, který zasytí jako vydatná teplá ...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.07.04
Majoránka
Jedna ze středomořských bylinek, sestra oregána a dobromysli, která u nás doslova zdomácněla. Ať už se vám právě vybavily bramboráky, nejrůznější zapečené pokrmy, grilované maso nebo pořádná česká bramboračka, obejít se bez ní v kuchyni prostě nedokážeme. Sáček koření koupený v obchodě sice po ma...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.05.31
Piškotové těsto patří pro svou lehkost, nadýchanost a přitom nepříliš náročnou přípravu mezi nejoblíbenější. V tomto receptu se snoubí dvoubarevný piškotový základ, pečený spolu s ještě horkým vanilkovým pudinkem, s jemností zakysané smetany. Výsledkem je chuť, které není možné odolat.
Strakatá víken...
celý článek
| Kateřina Pořízová
2015.05.30
stránka:
archiv