newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jednoduchý recept na lahodné risotto se sektem Rotkäppchen

 
Jednoduchý recept na lahodné risotto se sektem Rotkäppchen

 

Jelikož do originál italského risotta patří i víno, inspirovali jsme se a připravili jsme pro vás risotto s Rotkäppchen Demi Sec

 

Italské risotto je plnohodnotný hlavní chod. Jeho příprava je jednoduchá.

Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou částí přípravy je postupné přilévání kvalitního domácího vývaru.

Pokud máte rádi rýži na sladko, můžete tento základní recept připravit také ve sladké variantě. Stačí rýži ozdobit jahodami nebo malinami.

K oběma variantám se hodí dobře vychlazený sekt Rotkäppchen Demi Sec. Vychutnejte si podzimní chvíle se sektem Rotkäppchen Demi Sec, který je nejpopulárnějším sektem v Německu. Zejména díky elegantní ovocné chuti podtržené intenzivním perlením má velmi příjemný buket. Užijte si tento noblesní a vzrušující chuťový zážitek při výjimečných chvílích s přáteli nebo rodinou. Užijte si společné chvíle strávené s rodinou při přípravě tohoto receptu.

 

Ingredience:

300 g rýže Arborio

500 ml domácího zeleninového vývaru

3 cm másla

250 g strouhaného parmezánu

1 menší cibule

1 lahev Rotkäppchen Demi Sec

pár lístků bazalky

Postup:

1) Nechte na pánvi rozpustit máslo (malý kousek si nechte stranou) a osmahněte na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Nechte ji zpěnit na mírném ohni.

2) Přidejte rýži, pořádně ji promíchejte a nechte rýži uzavřít. Prolijte ji následně sektem, stačí tak 1,5 dc. Nechte ho vypařit.

3) Přidávejte postupně po částech ještě teplý vývar. Vždy počkejte, až se vsákne do rýže, a stále míchejte. Postupně přidávejte vývar, dokud rýže není uvařená al dente. Nechte risotto odpočinout.

4) Vložte do něj kousek másla a nastrouhaný sýr. Pomalu promíchejte, až vám vznikne krémovité vláčné risotto.

5) Na závěr posypejte sýrem a ozdobte bazalkou.

 

Více informací na www.rotkaeppchen.cz.

 

2020.11.12 | Lea Kubová | přečteno: 30100x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: recept risotto Rotkäppchen Demi Sec Itálie italské risotto gastronomie

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Běda, kabelko má!

Na kterém rameni nosíte kabelku? Vrtíte hlavou nad tak prostou otázkou? Samozřejmě, že pravačky na pravém a levačky n...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.05.09 | přečteno: 30215x

Halloween

Možná se právě zhluboka nadechujete a chystáte se říct: „A zase ten zpropadený Halloween. Další z amerických sv...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.10.30 | přečteno: 30236x

Potraviny podporující mozek a rozvoj kreativity

Mozek je nejdůležitější orgán lidského těla, který dodnes zůstává vědci nepochopený. Aby však fungoval správně, je potře...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.06.25 | přečteno: 30088x

Moučník nejen na neděli: Rychlá žlutá babeta

Léto klepe na dveře a přirozeně nás všechny táhne ven. Vždyť komu by se v tak krásných dnech chtělo sedět doma, ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.18 | přečteno: 30171x
 

Portál pro ženy