newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zabouchli jste si dveře? Nezoufejte, pomoc je blízko

 
Zabouchli jste si dveře? Nezoufejte, pomoc je blízko

Stačí malá chvilka nepozornosti nebo hloupá souhra náhod a najednou můžete marně stát před vlastními dveřmi. Bez klíčů a kohokoliv uvnitř, kdo by vám otevřel. Pokud se vám už něco takového stalo, jistě si vzpomínáte na tu prvotní paniku, která člověka zachvátí. Co teď? Zkusit to silou? Volat hasiče? Ne, jde to jednodušeji.

 

 

Možná si říkáte, že se vám to nemůže stát. Přece si vždycky dáváte pozor, když odcházíte z domu. A jako pojistku máte náhradní klíče u přátel v druhé ulici. Jenže náhoda občas zapracuje tak, že se nestačíme divit. Přátelé zrovna odjeli na dovolenou a vy máte hlavu plnou myšlenek třeba na pracovní resty. Do toho zazvoní pošťák a vy vyběhnete na chodbu nebo před dům jen tak s prázdnýma rukama. Pak už stačí trocha průvanu a je to. Co si počít, když vaše klíče zůstanou uvnitř a vy venku? Musíte si zavolat pomoc.

Výjezd hasičů se může pěkně prodražit

Napadlo vás jako první vytočit číslo 150? Hasiči přece běžně otevírají zamčené dveře, tak pro ně ty vaše zabouchnuté nebudou nejmenší problém. To je sice pravda, jenže takový výjezd by vás mohl přijít pěkně draho.  Hasiči nejsou zámečnická pohotovost, potřebují být k dispozici pro vážné případy. Pokud si je tedy přivoláte k otevření zabouchnutých dveří, mohou vám pak vystavit účet za práci a k tomu ještě pokutu, pokud jim budete vědomě lhát, že za zavřenými dveřmi hrozí nebezpečí třeba požáru nebo výbuchu plynu. Samozřejmě jsou situace, kdy je jejich přivolání potřeba. Když si kupříkladu zabouchnete dveře ve chvíli, kdy na sporáku smažíte řízky, nebo si v pokoji hraje vaše malé dítě a mohlo by si bez dozoru ublížit, není na co čekat.

 

Snaha ušetřit za každou cenu se nemusí vyplatit

O pomoc byste mohli požádat také ochotného souseda nebo kamaráda. Ovšem ani toto řešení nebývá nejšťastnější. Dostat se dovnitř není tak jednoduché, jak se domácím kutilům může na první pohled zdát. Při neodborném zásahu a bez patřičného vybavení se mohou dveře nebo zámek poškodit natolik, že vám nakonec nezbude nic jiného než výměna. A to by taky byla pěkně drahá legrace.

Zámečnická pohotovost je nejlepší volbou

Jaké nejlepší řešení z toho tedy plyne? Zavolat si na pomoc zámečníka. Ve větších městech najdete obvykle zámečnickou pohotovost, kam se můžete obrátit 24 hodin denně. Takové firmy operují v širším okruhu dosahu, takže se pomoci dovotáte prakticky kamkoliv. Například zámečnictví Praha nabízí služby v Praze i v části Středočeského kraje. Zámečník vyškolený na otevírání různých typů zámků přijede k vám a během chvíle jste doma. Samozřejmě to nebude zadarmo. Služby zámečníka obvykle začínají zhruba od 500 Kč. Záleží na tom, o jaký typ zámku se jedná, jestli byly dveře jen zabouchnuté nebo i zamčené a samozřejmě také na vzdálenosti, kterou k vám musí urazit. Rozhodně je to ale nejrozumnější řešení této nepříjemné situace.

 

 

2019.05.07 | Martina Limbergová | přečteno: 30099x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: domácnost domov dveře zámečnictví pomoc

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Recepty na klasické vánoční cukroví, které na talíři nesmí chybět

Vánoční cukroví je neodmyslitelnou součástí oslav Vánoc, svátků klidu a míru. Talířek dobrot určitě nechybí na slavno...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.12.11 | přečteno: 30132x

Zimní dovolená na horách? I v Česku si užijete skvělé lyžování

Blíží se zima a s ní i skvělé možnosti vyžití při zimních sportech. Některá lyžařská střediska už začala zasněžovat své ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.11.23 | přečteno: 30078x

Kdo nesedí před plátnem - není Čech, aneb fandovství po česku

Také patříte do té skupiny lidí, která po většinu roku sotva ví, že existuje nějaký sport s názvem „hokej&...
 
celý článek | Kateřina Poláchová | 2014.05.15 | přečteno: 30034x

Brian Tracy: Letový plán

Měla jste nějaký sen, cíl, plán? Ať už se týkal pracovní kariéry nebo mezilidských vztahů? Či něčeho, co jste na sobě...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2015.11.09 | přečteno: 30145x
 

Portál pro ženy