newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Dlažba v celém bytě je stylová

 
Dlažba v celém bytě je stylová

Dlažba v celém bytě se opravdu prosadila a proslavila. V současné době se dlažby a dlaždice používají ve všech interiérech domu. A to i tam, kde byste je asi nečekali, tedy například v ložnici nebo v obývacím pokoji.

 

Hlavním designovým diktátem je přitom použití obkladů s maximálním rozměrem a minimální tloušťkou. Začíná se obvykle u rozměrů 60 x 60 nebo 80 x 80 centimetrů a dlaždice se k sobě kladou tak, aby spáry prakticky nebyly vidět. Podlaha pak vypadá skvěle, ale jde také o praktické řešení pro snadný úklid.

Módní podlahy

V módě jsou ale nejen výše uvedené typy dlaždic, ale také nestandardní tvary a rozměry. Například úžasné jsou úzké a dlouhé kusy, které jsou i ve variantách, kdy perfektně napodobují vzhled dřevěné podlahy. Dále máte na výběr rozměry nejčastěji 20 x 80 či 20 x 120 centimetrů. Jestliže toužíte po co největší jednolité ploše, zvolte určitě dlaždice 60 x 120, ale dají se sehnat i ještě větší kusy.

                                                                                                                                

Přednosti obkladů

První výhoda, která napadne každého, je snadná údržba takovéhoto typu podlahy. Další výraznou předností, na níž nedají dopustit interiéroví designéři, je vizuální efekt. Velké hladké plochy působí velmi pěkně, elegantně a vkusně. S obklady se dá pracovat i pro úpravu optického působení místností. Pokud použijete dlaždice velkých rozměrů v malé místnosti, opticky ji zvětšíte. Velkou místnost nezvětší ani nezmenší, ale dodají jí nádech skutečného luxusu.

Velké formáty i na stěnách

Dlažba v celém bytě se ovšem netýká pouze podlah. Stylové jsou obklady stěn a ani zde nemusíte vybírat pouze ze sortimentu standardních obkládaček. V dnešní době si můžete stěny obložit prakticky čímkoliv, a to včetně dlažby. Jistě si dokážete představit, jak distingovaně na stěně vypadají velké formáty dlaždic. Nemusíte se v žádném případě obávat, že obložená místnost bude působit příliš chladným dojmem, stačí si vybrat vhodný dekor – například již zmíněný vzhled dřeva nebo hrubě tkaného koberce.

A ani to ještě není vše! Dlažba a obklady se dají využít pro tvorbu kuchyňské desky, jídelního stolu, povrchu dveří nebo dokonce skříní.

                                                                

Výrazné struktury vedou

Výrobci reagují na poptávku velmi pružně a nechávají se inspirovat především povrchy různých přírodních materiálů (nejčastěji dřeva a kamene), ale také geometrickými tvary a strukturami textilií. V posledních letech si získaly oblibu obklady s 3D povrchem, které místnost opravdu ozvláštní svou výraznou kresbou a hrou světla při dopadu na jejich povrch.

Žádné odchylky

Moderní obklady a dlažby mají hrany jednotlivých dílců upraveny zabroušením na přesný rozměr, a to s minimálními odchylkami u jednotlivých kusů. Právě tato jemná přesnost umožňuje pokládat dlaždice velmi blízko k sobě a vytvářet téměř neviditelné spáry, jejich velikost se pohybuje kolem 1,5 až 2 milimetry! Plocha pak samozřejmě působí velmi kompaktně a čistě.

Velké dlaždice jsou interiérový prvek, se kterým neuděláte chybu, ať už máte v oblibě jakýkoli styl svého bydlení.

                                                                

Jediné, na co si musíte dát pozor, je práce obkladače. Mnozí ještě nejsou na moderní trendy zvyklí a mohli by váš skvělou vizi zhatit nesprávně položenou dlažbou!

 

2023.08.26 | Jana Brandtlová | přečteno: 615x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení dům byt dlažba obklady design styl

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Soutěž o Můj zápisník – Můj pomocník na celý rok, se kterým už nezapomenete na nic důležitého

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výherkyni Jitce N.! Ostatním děkujeme za účast a budeme držet pěsti v dalších sou...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.03.08 | přečteno: 30244x

Kabelky, které padnou ke každému outfitu. Inspirujte se v Itálii!

Bez kabelky se nikam nehneme. Máme v ní vše zkrátka okamžitě při ruce. Je naším pomocníkem všude na cestách a muže rády ...
 
celý článek | Admin | 2019.06.29 | přečteno: 30202x

Jak bojovat s jarními alergiemi?

Jarní příroda je na první pohled okouzlující a dokáže člověku dodat spoustu energie. Pro alergiky ovšem představuje v...
 
celý článek | Admin | 2016.06.14 | přečteno: 30152x

Pánská jízda

Když mi před pěti lety oznámil můj manžel, že pojede s chlapama v létě na víkend na kola, vyrazil mi dech. Ta slastná...
 
celý článek | Martina Kysilková | 2014.11.13 | přečteno: 30126x
 

Portál pro ženy