reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Kouzlo plánování

 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 30075x 2014.11.08

Jak účinně bojovat se zadržováním vody v těle

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 30217x 2015.07.13

Prostor

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 30208x 2014.04.30

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Pudinkový trifle

 
Pudinkový trifle

Původní podoba dezertu trifle je maličko odlišná od té, kterou nejčastěji děláme dnes. Původní trifly měly množství částí. Skládaly se z pudinku, ovoce, piškotu , želé a šlehačky, přičemž všechny části na sebe byly vzorně navrstvené. Když řeknete trifle dnes, je jím v podstatě myšlen libovolný postupně vrstvený dezert. Servíruje se nejčastěji ve velké skleněné míse, nebo v menších skleničkách, kde můžeme obdivovat jeho různobarevné „pruhy“.

 

Náš pudinkový trifle Vám nabídne tu nejjednodušší variantu rychlé dobroty, na jejíž přípravu doma vždycky něco najdete.

 

Co budete potřebovat?

-          1 pytlík oblíbeného pudinku

-          0,5l mléka + kapku navíc

-          2-3 lžíce cukru (já jsem použila cukr třtinový)

-          250ml smetany KE ŠLEHÁNÍ

-          1 bílý jogurt (cca 150g)

-          cca 200g sušenek

-          150g čokolády nebo čokoládových tyčinek

 

 

Co s tím vším?

Pudink si připravíme podle návodu – do menšího kastrůlku nalijeme půl litru mléka a zahříváme. Vedle si do hrnečku nasypeme pudinkový prášek a cukr, zalijeme mlékem a pořádně prošleháme, aby zmizely všechny hrudky. Jakmile mléko dosáhne bodu varu (musíme ho dobře hlídat, moc rádo rychle utíká), odstavíme ho z plotny a sladké pudinkové mléko do něj za stálého míchání vlijeme, až pudink zhoustne.

Do vysoké mísy vlijeme celou smetanu a vyšleháme do pevna. Přidáme k ní jogurt a šleháme znovu, dokud se nespojí. Nachystáme si asi čtyři hrnky, nebo menší misky, skleněné. Na dno všech hrnečků vložíme část sušenek, přelijeme horkým pudinkem, překryjeme  nadrobno nakrájenou čokoládou, následně dáme vrstvu smetany s bílým jogurtem. Vrstvy klademe stále dál na sebe, až než jsou skleničky plné, poslední vrstva by měla být ale pudink nebo smetana. Povrch   můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, oříšky nebo třeba mátou.

 

2013.01.03 | Sabina Stehnová | přečteno: 30154x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jízdomat nabízí super cestování!

  Víckrát se mi stalo, že jsem s klukama jela jako jediná zástupkyně něžného pohlaví. I když se považuji za ...
 
celý článek | Admin | 2012.12.07 | přečteno: 30057x

Pitný režim dodržujte po celý rok, nejen v létě!

Bez jídla se dá vydržet i několik měsíců, bez vody organismus chřadne podstatně rychleji. Paradoxní je, že většina li...
 
celý článek | Admin | 2016.05.31 | přečteno: 30100x

Depilace cukrovou pastou – sladká depilace

Chcete mít krásně hladkou pokožku, která vydrží déle než pár dnů? Metod existuje spousta…epilátory, depilace voskem… Jes...
 
celý článek | Aneta Miňovská (Vlkanová) | 2014.02.12 | přečteno: 30034x

Zpět do zajetých kolejí

Dneškem pro většinu z nás definitivně skončila doba vánoční. Dovolené a prázdniny utekly jako voda a my jsme zase v b...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.01.05 | přečteno: 30083x
 

Portál pro ženy