reklama 3 v magazínu pro ženy
reklama 4 v magazínu pro ženy
reklama 1 v magazínu pro ženy
reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Nevěnujte úklidu víc času, než musíte

 
celý článek | Admin | přečteno: 10242x 2016.03.02

České nebo německé?

 
celý článek | Meridene | přečteno: 10409x 2014.06.29

1. díl cvičení se ZWOW

 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 10725x 2014.09.06

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Pudinkový trifle

 
Pudinkový trifle

Původní podoba dezertu trifle je maličko odlišná od té, kterou nejčastěji děláme dnes. Původní trifly měly množství částí. Skládaly se z pudinku, ovoce, piškotu , želé a šlehačky, přičemž všechny části na sebe byly vzorně navrstvené. Když řeknete trifle dnes, je jím v podstatě myšlen libovolný postupně vrstvený dezert. Servíruje se nejčastěji ve velké skleněné míse, nebo v menších skleničkách, kde můžeme obdivovat jeho různobarevné „pruhy“.

 

Náš pudinkový trifle Vám nabídne tu nejjednodušší variantu rychlé dobroty, na jejíž přípravu doma vždycky něco najdete.

 

Co budete potřebovat?

-          1 pytlík oblíbeného pudinku

-          0,5l mléka + kapku navíc

-          2-3 lžíce cukru (já jsem použila cukr třtinový)

-          250ml smetany KE ŠLEHÁNÍ

-          1 bílý jogurt (cca 150g)

-          cca 200g sušenek

-          150g čokolády nebo čokoládových tyčinek

 

 

Co s tím vším?

Pudink si připravíme podle návodu – do menšího kastrůlku nalijeme půl litru mléka a zahříváme. Vedle si do hrnečku nasypeme pudinkový prášek a cukr, zalijeme mlékem a pořádně prošleháme, aby zmizely všechny hrudky. Jakmile mléko dosáhne bodu varu (musíme ho dobře hlídat, moc rádo rychle utíká), odstavíme ho z plotny a sladké pudinkové mléko do něj za stálého míchání vlijeme, až pudink zhoustne.

Do vysoké mísy vlijeme celou smetanu a vyšleháme do pevna. Přidáme k ní jogurt a šleháme znovu, dokud se nespojí. Nachystáme si asi čtyři hrnky, nebo menší misky, skleněné. Na dno všech hrnečků vložíme část sušenek, přelijeme horkým pudinkem, překryjeme  nadrobno nakrájenou čokoládou, následně dáme vrstvu smetany s bílým jogurtem. Vrstvy klademe stále dál na sebe, až než jsou skleničky plné, poslední vrstva by měla být ale pudink nebo smetana. Povrch   můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, oříšky nebo třeba mátou.

 

2013.01.03 | Sabina Stehnová | přečteno: 11345x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak udržet stabilní vaginální prostředí

  Svědění, pálení a zarudnutí v oblasti intimních partií. Jak se těchto nepříjemností vyvarovat, případně ja...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.12.18 | přečteno: 11235x

Proč ženy zůstávají v nefunkčním vztahu?

Je skvělé, když si dva lidé rozumí a žijí spolu šťastně a spokojeně. Bohužel to ale  v mnoha případech není tak ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.06.18 | přečteno: 10873x

BOTY, KTERÉ MILUJEME! JAKÉ JSOU IN PRO LETOŠNÍ SEZÓNU?

Druh obuvi, která vyniká svou univerzálností a maximálním komfortem. Silnou stránkou je mnohostranné využití. Tenisky za...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.02.27 | přečteno: 1176x

Kniha plná erotiky aneb i četba může být vzrušující

Už jste četli erotický bestseller? Někomu přijde nudný, bez dostačujících sexuálních dialogů. Někdo v knize našel váš...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2012.12.10 | přečteno: 10294x
 

Portál pro ženy