reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Zajíc v pytli 1. - LADYBOX

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 16931x 2014.07.04

Piloxing

 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 19924x 2015.01.26

Čokoládové pokušení

 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 16949x 2014.12.19

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

reklama 6 v magazínu pro ženy

Pudinkový trifle

 
Pudinkový trifle

Původní podoba dezertu trifle je maličko odlišná od té, kterou nejčastěji děláme dnes. Původní trifly měly množství částí. Skládaly se z pudinku, ovoce, piškotu , želé a šlehačky, přičemž všechny části na sebe byly vzorně navrstvené. Když řeknete trifle dnes, je jím v podstatě myšlen libovolný postupně vrstvený dezert. Servíruje se nejčastěji ve velké skleněné míse, nebo v menších skleničkách, kde můžeme obdivovat jeho různobarevné „pruhy“.

 

Náš pudinkový trifle Vám nabídne tu nejjednodušší variantu rychlé dobroty, na jejíž přípravu doma vždycky něco najdete.

 

Co budete potřebovat?

-          1 pytlík oblíbeného pudinku

-          0,5l mléka + kapku navíc

-          2-3 lžíce cukru (já jsem použila cukr třtinový)

-          250ml smetany KE ŠLEHÁNÍ

-          1 bílý jogurt (cca 150g)

-          cca 200g sušenek

-          150g čokolády nebo čokoládových tyčinek

 

 

Co s tím vším?

Pudink si připravíme podle návodu – do menšího kastrůlku nalijeme půl litru mléka a zahříváme. Vedle si do hrnečku nasypeme pudinkový prášek a cukr, zalijeme mlékem a pořádně prošleháme, aby zmizely všechny hrudky. Jakmile mléko dosáhne bodu varu (musíme ho dobře hlídat, moc rádo rychle utíká), odstavíme ho z plotny a sladké pudinkové mléko do něj za stálého míchání vlijeme, až pudink zhoustne.

Do vysoké mísy vlijeme celou smetanu a vyšleháme do pevna. Přidáme k ní jogurt a šleháme znovu, dokud se nespojí. Nachystáme si asi čtyři hrnky, nebo menší misky, skleněné. Na dno všech hrnečků vložíme část sušenek, přelijeme horkým pudinkem, překryjeme  nadrobno nakrájenou čokoládou, následně dáme vrstvu smetany s bílým jogurtem. Vrstvy klademe stále dál na sebe, až než jsou skleničky plné, poslední vrstva by měla být ale pudink nebo smetana. Povrch   můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, oříšky nebo třeba mátou.

 

2013.01.03 | Sabina Stehnová | přečteno: 17559x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Mýty o vánočních tradicích: Kde se vzaly naše typické české Vánoce?

Blíží se nejkrásnější svátky v roce a všechny ulice září ozdobami a voní dobrou náladou. Zároveň si ovšem nejde nev...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.12.21 | přečteno: 1704x

Co nám nehty prozradí o našem zdraví?

Ruce jsou naší vizitkou a upravené nehty k tomu patří. Často ale prozrazují víc, než jen jak pečlivě se o sebe staráme. ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.01.20 | přečteno: 4604x

Domácí sirup z rýmovníku vyléčí podzimní neduhy

O přínosech a účincích voňavé pokojové rostlinky nazývané rýmovník toho bylo napsáno už mnoho. Dnes vám přináším tip ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.10.09 | přečteno: 228975x

Soutěž o Sililevo – nechejte vaše nehty zářit zdravím!

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2015.10.05 | přečteno: 20181x
 

Portál pro ženy