reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Tereza Balonová - kytara a já patříme k sobě

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 4138x 2019.01.31

Kam s dětmi na výlet?

 
celý článek | Admin | přečteno: 4687x 2018.05.31

Šperky Trash Made

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 17168x 2014.01.07

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

reklama 6 v magazínu pro ženy

Pudinkový trifle

 
Pudinkový trifle

Původní podoba dezertu trifle je maličko odlišná od té, kterou nejčastěji děláme dnes. Původní trifly měly množství částí. Skládaly se z pudinku, ovoce, piškotu , želé a šlehačky, přičemž všechny části na sebe byly vzorně navrstvené. Když řeknete trifle dnes, je jím v podstatě myšlen libovolný postupně vrstvený dezert. Servíruje se nejčastěji ve velké skleněné míse, nebo v menších skleničkách, kde můžeme obdivovat jeho různobarevné „pruhy“.

 

Náš pudinkový trifle Vám nabídne tu nejjednodušší variantu rychlé dobroty, na jejíž přípravu doma vždycky něco najdete.

 

Co budete potřebovat?

-          1 pytlík oblíbeného pudinku

-          0,5l mléka + kapku navíc

-          2-3 lžíce cukru (já jsem použila cukr třtinový)

-          250ml smetany KE ŠLEHÁNÍ

-          1 bílý jogurt (cca 150g)

-          cca 200g sušenek

-          150g čokolády nebo čokoládových tyčinek

 

 

Co s tím vším?

Pudink si připravíme podle návodu – do menšího kastrůlku nalijeme půl litru mléka a zahříváme. Vedle si do hrnečku nasypeme pudinkový prášek a cukr, zalijeme mlékem a pořádně prošleháme, aby zmizely všechny hrudky. Jakmile mléko dosáhne bodu varu (musíme ho dobře hlídat, moc rádo rychle utíká), odstavíme ho z plotny a sladké pudinkové mléko do něj za stálého míchání vlijeme, až pudink zhoustne.

Do vysoké mísy vlijeme celou smetanu a vyšleháme do pevna. Přidáme k ní jogurt a šleháme znovu, dokud se nespojí. Nachystáme si asi čtyři hrnky, nebo menší misky, skleněné. Na dno všech hrnečků vložíme část sušenek, přelijeme horkým pudinkem, překryjeme  nadrobno nakrájenou čokoládou, následně dáme vrstvu smetany s bílým jogurtem. Vrstvy klademe stále dál na sebe, až než jsou skleničky plné, poslední vrstva by měla být ale pudink nebo smetana. Povrch   můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, oříšky nebo třeba mátou.

 

2013.01.03 | Sabina Stehnová | přečteno: 14050x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak oživit vaše hnědé vlasy?

Pyšníte se hnědou hřívou, ovšem už vás její vzhled tak trochu nudí? Hledáte způsoby, jak dodat hnědým vlasům ještě vě...
 
celý článek | Admin | 2015.02.01 | přečteno: 14669x

Vyhrajte pobyt v unikátním smarthotelu Nezvalova archa v Olomouci

Soutěž už skončila, gratulujeme výherkyni paní Michaele G.! Nestihli jste se zapojit? Právě probíhá druhé kolo, kde s...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.12.14 | přečteno: 2332x

Stylové obklady promění váš domov

Také ctíte lidové pořekadlo „všude dobře, doma nejlíp“? Domov je zkrátka místem, kde to máme rádi a kam s...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.12.11 | přečteno: 13087x

VANQUISH

Revoluční novinka mezi metodami neinvazivního hubnutí a odbourávání podkožního tuku na břiše. Přístroj VANQUISH využí...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.03.25 | přečteno: 13499x
 

Portál pro ženy