reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Jak zatočit se sennou rýmou?

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 14987x 2017.06.01

Vyhrajte selfie tyč nubia

 
celý článek | Admin | přečteno: 15243x 2016.07.08

Lubrikační gely a masážní oleje. Základní výbava vašeho muže

 
celý článek | Admin | přečteno: 8429x 2018.09.07

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

reklama 6 v magazínu pro ženy

Pudinkový trifle

 
Pudinkový trifle

Původní podoba dezertu trifle je maličko odlišná od té, kterou nejčastěji děláme dnes. Původní trifly měly množství částí. Skládaly se z pudinku, ovoce, piškotu , želé a šlehačky, přičemž všechny části na sebe byly vzorně navrstvené. Když řeknete trifle dnes, je jím v podstatě myšlen libovolný postupně vrstvený dezert. Servíruje se nejčastěji ve velké skleněné míse, nebo v menších skleničkách, kde můžeme obdivovat jeho různobarevné „pruhy“.

 

Náš pudinkový trifle Vám nabídne tu nejjednodušší variantu rychlé dobroty, na jejíž přípravu doma vždycky něco najdete.

 

Co budete potřebovat?

-          1 pytlík oblíbeného pudinku

-          0,5l mléka + kapku navíc

-          2-3 lžíce cukru (já jsem použila cukr třtinový)

-          250ml smetany KE ŠLEHÁNÍ

-          1 bílý jogurt (cca 150g)

-          cca 200g sušenek

-          150g čokolády nebo čokoládových tyčinek

 

 

Co s tím vším?

Pudink si připravíme podle návodu – do menšího kastrůlku nalijeme půl litru mléka a zahříváme. Vedle si do hrnečku nasypeme pudinkový prášek a cukr, zalijeme mlékem a pořádně prošleháme, aby zmizely všechny hrudky. Jakmile mléko dosáhne bodu varu (musíme ho dobře hlídat, moc rádo rychle utíká), odstavíme ho z plotny a sladké pudinkové mléko do něj za stálého míchání vlijeme, až pudink zhoustne.

Do vysoké mísy vlijeme celou smetanu a vyšleháme do pevna. Přidáme k ní jogurt a šleháme znovu, dokud se nespojí. Nachystáme si asi čtyři hrnky, nebo menší misky, skleněné. Na dno všech hrnečků vložíme část sušenek, přelijeme horkým pudinkem, překryjeme  nadrobno nakrájenou čokoládou, následně dáme vrstvu smetany s bílým jogurtem. Vrstvy klademe stále dál na sebe, až než jsou skleničky plné, poslední vrstva by měla být ale pudink nebo smetana. Povrch   můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, oříšky nebo třeba mátou.

 

2013.01.03 | Sabina Stehnová | přečteno: 16219x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Depilace cukrovou pastou – sladká depilace

Chcete mít krásně hladkou pokožku, která vydrží déle než pár dnů? Metod existuje spousta…epilátory, depilace voskem… Jes...
 
celý článek | Aneta Miňovská (Vlkanová) | 2014.02.12 | přečteno: 15161x

Aneta (27): Trápí mě přítelova žárlivost

S přítelem jsem se seznámila před půl rokem. Od začátku se mnou chtěl trávit každou volnou chvíli a mě se to nejdřív líb...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.02.14 | přečteno: 2219x

CHCETE ZLEPŠIT SVŮJ ŽIVOT? POŘIĎTE SI DOMÁCÍHO MAZLÍČKA!

Neustále kolem sebe slyšíme, jak je důležité myslet pozitivně, užívat si života a zbytečně se nestresovat. Psychika úzce...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.02.23 | přečteno: 6229x

První den v práci jako personalista

Na internetu se to jen hemží radami, jak uspět při pracovním pohovoru. Ale kde jsou informace, jak uspět při pohovoru...
 
celý článek | Darina Adámková | 2014.01.15 | přečteno: 14258x
 

Portál pro ženy