reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Rady a tipy pro nastávající maminky

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 30917x 2015.11.30

Jak vařit fenykl

 
celý článek | Darina Adámková | přečteno: 30894x 2013.07.08

Očistná kúra

 
celý článek | Beáta Matyášová | přečteno: 30916x 2013.06.01

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Pudinkový trifle

 
Pudinkový trifle

Původní podoba dezertu trifle je maličko odlišná od té, kterou nejčastěji děláme dnes. Původní trifly měly množství částí. Skládaly se z pudinku, ovoce, piškotu , želé a šlehačky, přičemž všechny části na sebe byly vzorně navrstvené. Když řeknete trifle dnes, je jím v podstatě myšlen libovolný postupně vrstvený dezert. Servíruje se nejčastěji ve velké skleněné míse, nebo v menších skleničkách, kde můžeme obdivovat jeho různobarevné „pruhy“.

 

Náš pudinkový trifle Vám nabídne tu nejjednodušší variantu rychlé dobroty, na jejíž přípravu doma vždycky něco najdete.

 

Co budete potřebovat?

-          1 pytlík oblíbeného pudinku

-          0,5l mléka + kapku navíc

-          2-3 lžíce cukru (já jsem použila cukr třtinový)

-          250ml smetany KE ŠLEHÁNÍ

-          1 bílý jogurt (cca 150g)

-          cca 200g sušenek

-          150g čokolády nebo čokoládových tyčinek

 

 

Co s tím vším?

Pudink si připravíme podle návodu – do menšího kastrůlku nalijeme půl litru mléka a zahříváme. Vedle si do hrnečku nasypeme pudinkový prášek a cukr, zalijeme mlékem a pořádně prošleháme, aby zmizely všechny hrudky. Jakmile mléko dosáhne bodu varu (musíme ho dobře hlídat, moc rádo rychle utíká), odstavíme ho z plotny a sladké pudinkové mléko do něj za stálého míchání vlijeme, až pudink zhoustne.

Do vysoké mísy vlijeme celou smetanu a vyšleháme do pevna. Přidáme k ní jogurt a šleháme znovu, dokud se nespojí. Nachystáme si asi čtyři hrnky, nebo menší misky, skleněné. Na dno všech hrnečků vložíme část sušenek, přelijeme horkým pudinkem, překryjeme  nadrobno nakrájenou čokoládou, následně dáme vrstvu smetany s bílým jogurtem. Vrstvy klademe stále dál na sebe, až než jsou skleničky plné, poslední vrstva by měla být ale pudink nebo smetana. Povrch   můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, oříšky nebo třeba mátou.

 

2013.01.03 | Sabina Stehnová | přečteno: 30937x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Eliška (22): Prozradila jsem kamarádčino tajemství

Moje kamarádka se mi nedávno svěřila se svým tajemstvím, které se neměl dozvědět v žádném případě nikdo jiný. Slíbila js...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.02.27 | přečteno: 31086x

Hravé tvoření – zabavte děti a učte je tvořivosti

Když je venku deštivo a počasí nám nepřeje, nezbývá nic jiného než se zabavit doma. Pro děti je často jasnou volbou tabl...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.05.24 | přečteno: 30796x

Poruchy spánku – jak se jich rychle zbavit?

Mezi nejčastější poruchy spánku patří nespavost. Odhaduje se, že potížemi se spánkem trpí až polovina populace. Nejča...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.06.24 | přečteno: 30772x

Jak užívat CBD olej? Dejte si pozor na tato největší selhání!

Jak užívat CBD olej? Toto je velmi zásadní otázka. Pokud chcete dosáhnout nejlepších možných výsledků léčby, měli byste ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.04.08 | přečteno: 30932x
 

Portál pro ženy