zaf-aff-banner-120x600.png
reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Pudinkový trifle

 
Pudinkový trifle

Původní podoba dezertu trifle je maličko odlišná od té, kterou nejčastěji děláme dnes. Původní trifly měly množství částí. Skládaly se z pudinku, ovoce, piškotu , želé a šlehačky, přičemž všechny části na sebe byly vzorně navrstvené. Když řeknete trifle dnes, je jím v podstatě myšlen libovolný postupně vrstvený dezert. Servíruje se nejčastěji ve velké skleněné míse, nebo v menších skleničkách, kde můžeme obdivovat jeho různobarevné „pruhy“.

 

Náš pudinkový trifle Vám nabídne tu nejjednodušší variantu rychlé dobroty, na jejíž přípravu doma vždycky něco najdete.

 

Co budete potřebovat?

-          1 pytlík oblíbeného pudinku

-          0,5l mléka + kapku navíc

-          2-3 lžíce cukru (já jsem použila cukr třtinový)

-          250ml smetany KE ŠLEHÁNÍ

-          1 bílý jogurt (cca 150g)

-          cca 200g sušenek

-          150g čokolády nebo čokoládových tyčinek

 

 

Co s tím vším?

Pudink si připravíme podle návodu – do menšího kastrůlku nalijeme půl litru mléka a zahříváme. Vedle si do hrnečku nasypeme pudinkový prášek a cukr, zalijeme mlékem a pořádně prošleháme, aby zmizely všechny hrudky. Jakmile mléko dosáhne bodu varu (musíme ho dobře hlídat, moc rádo rychle utíká), odstavíme ho z plotny a sladké pudinkové mléko do něj za stálého míchání vlijeme, až pudink zhoustne.

Do vysoké mísy vlijeme celou smetanu a vyšleháme do pevna. Přidáme k ní jogurt a šleháme znovu, dokud se nespojí. Nachystáme si asi čtyři hrnky, nebo menší misky, skleněné. Na dno všech hrnečků vložíme část sušenek, přelijeme horkým pudinkem, překryjeme  nadrobno nakrájenou čokoládou, následně dáme vrstvu smetany s bílým jogurtem. Vrstvy klademe stále dál na sebe, až než jsou skleničky plné, poslední vrstva by měla být ale pudink nebo smetana. Povrch   můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, oříšky nebo třeba mátou.

 

2013.01.03 | Sabina Stehnová | přečteno: 6020x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Potrava pro duši: Excelentní kniha terapie lidské duše

„Naslouchejte své brokolici a ona vám řekne, jak ji máte sníst,“ no tak to je citát použitý v této k...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2016.08.05 | přečteno: 1488x

5 důvodů, proč si dávat pozor na cukr

Není nic sladšího než si po náročném dni hodit nohy na stůl a dát si něco sladkého. Všechny samozřejmě dobře víme, pr...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2014.07.31 | přečteno: 4643x

Jak vybrat správný cestovní kufr

Pokud už se nemůžete dočkat svojí vytoužené dovolené, jedete na služební cestu či víkendový pobyt, potřebujete na ces...
 
celý článek | Admin | 2017.01.25 | přečteno: 961x

Strach

  Strach z každé kapky vody... ...
 
celý článek | Veronika Tvarůžková | 2014.07.01 | přečteno: 3331x
 

Portál pro ženy