newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Pudinkový trifle

 
Pudinkový trifle

Původní podoba dezertu trifle je maličko odlišná od té, kterou nejčastěji děláme dnes. Původní trifly měly množství částí. Skládaly se z pudinku, ovoce, piškotu , želé a šlehačky, přičemž všechny části na sebe byly vzorně navrstvené. Když řeknete trifle dnes, je jím v podstatě myšlen libovolný postupně vrstvený dezert. Servíruje se nejčastěji ve velké skleněné míse, nebo v menších skleničkách, kde můžeme obdivovat jeho různobarevné „pruhy“.

 

Náš pudinkový trifle Vám nabídne tu nejjednodušší variantu rychlé dobroty, na jejíž přípravu doma vždycky něco najdete.

 

Co budete potřebovat?

-          1 pytlík oblíbeného pudinku

-          0,5l mléka + kapku navíc

-          2-3 lžíce cukru (já jsem použila cukr třtinový)

-          250ml smetany KE ŠLEHÁNÍ

-          1 bílý jogurt (cca 150g)

-          cca 200g sušenek

-          150g čokolády nebo čokoládových tyčinek

 

 

Co s tím vším?

Pudink si připravíme podle návodu – do menšího kastrůlku nalijeme půl litru mléka a zahříváme. Vedle si do hrnečku nasypeme pudinkový prášek a cukr, zalijeme mlékem a pořádně prošleháme, aby zmizely všechny hrudky. Jakmile mléko dosáhne bodu varu (musíme ho dobře hlídat, moc rádo rychle utíká), odstavíme ho z plotny a sladké pudinkové mléko do něj za stálého míchání vlijeme, až pudink zhoustne.

Do vysoké mísy vlijeme celou smetanu a vyšleháme do pevna. Přidáme k ní jogurt a šleháme znovu, dokud se nespojí. Nachystáme si asi čtyři hrnky, nebo menší misky, skleněné. Na dno všech hrnečků vložíme část sušenek, přelijeme horkým pudinkem, překryjeme  nadrobno nakrájenou čokoládou, následně dáme vrstvu smetany s bílým jogurtem. Vrstvy klademe stále dál na sebe, až než jsou skleničky plné, poslední vrstva by měla být ale pudink nebo smetana. Povrch   můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, oříšky nebo třeba mátou.

 

2013.01.03 | Sabina Stehnová | přečteno: 8368x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

V čem tkví kouzlo italské kuchyně?

Co se vám vybaví pod pojmem italská kuchyně? Špagety a pizza? Nebo spíš proscuitto a extra panenský olivový olej? Ať ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.10.30 | přečteno: 8198x

Proč byste si místo bazénu měli pořídit venkovní vířivku?

Máte rádi vodní radovánky? Vadí vám, že venkovní bazén můžete využívat jen několik dní v roce, a to, když je venku te...
 
celý článek | Admin | 2016.09.23 | přečteno: 8215x

Módní teplíčko pro vaše nohy

Něco nám právě šeptá, že je správný čas obout své nožky do tepla. Ano, jsou to teploty pod bodem mrazu, které vidíme ...
 
celý článek | Nikola Liduchová | 2015.12.08 | přečteno: 8452x

Dlouhá hříva během chvíle? Díky prodlužování vlasů žádný problém

Toužíte po husté hřívě vlasů, za kterou se každý otočí, jenže příroda vám v tomto moc nepřála? Nebo nosíte krátký úče...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.10.23 | přečteno: 8167x
 

Portál pro ženy