newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zvládněte stěhování v Praze nebo kdekoliv jinde v pohodě a s úsměvem

 
Zvládněte stěhování v Praze nebo kdekoliv jinde v pohodě a s úsměvem

Jistě jste už nejednou slyšeli známé pořekadlo, že je lepší vyhořet, než se stěhovat. Věřte ale, že to vůbec nemusí být taková hrůza. S dobrou přípravou a s pomocí specialistů bude stěhování hračka, ať už míříte jen o pár ulic dál, vydáváte na druhý konec republiky nebo dokonce míříte do zahraničí. Shrnuli jsme vám několik nejdůležitějších tipů a rad, jak zvládnout změnu domova bez zbytečného stresu.

 

1. Vše dobře promyslete

Nepodcenit přípravu je základem, aby v den D vše proběhlo opravdu v pohodě a bez potíží. Plánovat stěhování je nejlepší aspoň měsíc dopředu. Nenechávat vše na poslední chvíli, i když se vám zdá, že ani moc věcí vlastně nemáte. Promyslete si, co všechno s sebou budete brát a co už třeba nepotřebujete. Takové věci rovnou vyřaďte a odneste na charitu nebo do sběrného dvora. S předstihem začněte shánět vhodné krabice, do kterých své věci uložíte, abyste měli případně ještě čas zajistit si další, kdybyste jejich množství neodhadli.

2. Zajistěte si pomoc

Hned při prvním plánování si také promyslete, jak chcete samotné stěhování zvládnout. S pomocí rodiny a kamarádů? Zvládnou bezpečně odnést i těžší nábytek? Má někdo ve vašem okolí vůbec vhodné auto? A jste si jistí, že vám na poslední chvíli kamarádi neodřeknou, protože jim do toho něco vlezlo? Pokud jen trochu váháte, bylo by nejlepší obrátit se na specializovanou firmu. Stěhováci vás přemístí z jednoho domova do druhého rychle a efektivně, ať už je cílem stěhování Praha, nebo malá beskydská vesnička. Když si je objednáte zhruba měsíc dopředu, budete mít jistě možnost zvolit si termín podle své potřeby, klidně o víkendu nebo pozdě odpoledne. A často nabízí také zapůjčení obalového materiálu, což vám přípravu na stěhování usnadní.

3. Balte systematicky po místnostech

Možná si říkáte, že nad balením věcí není třeba nijak zvlášť přemýšlet. Stejně v novém domově krabice hned vybalíte a budete mít zase vše potřebné. Věřte ale, že budete po přesunu unavení a dost možná se vám nebude chtít okamžitě pouštět do vybalování. Budete si chtít třeba uvařit kávu, převléct se do něčeho jiného, zkrátka budete potřebovat něco, co ještě leží v některé z mnoha krabic. Proto při balení postupujte systematicky po místnostech a každou krabici také dobře označte jak místností, do které je určena, tak stručným popisem, co se v ní nachází. A do jedné si dejte zvlášť věci, které budete v prvních hodinách až dnech potřebovat, právě jako náhradní oblečení, základní hygienu nebo hrnek na kávu. Ušetříte si tak chaotické hledání a zbytečný stres hned po příjezdu. A nezapomeňte také důkladně zabalit a viditelně označit vše křehké.

4. Připravte na stěhování nábytek a elektrospotřebiče

Skříně a komody nestačí jen vyklidit, ale musí se na stěhování připravit. Všechny volné části jako poličky a šuplíky vyndejte a zabalte zvlášť, dvířka demontujte nebo zajistěte proti otevření. Stejně tak připravte lednici nebo pračku. Pokud si s nábytkem a spotřebiči nevíte rady, opět vám pomůže stěhovací firma. Její pracovníci ví nejlépe, jak nábytek na převoz zabalit.

5. Hlavně v klidu a bez stresu

Poslední rada se netýká samotné praktické stránky stěhování, ale jistě právem patří mezi ty nejdůležitější. Zkuste se uklidnit a nestresovat se. Stěhování sice bývá náročné fyzicky i psychicky, ale není to žádná katastrofa a dá se zvládnout v pohodě. Pokuste se zařídit si v zaměstnání aspoň pár dní dovolené před i po dni stěhování, ať můžete v klidu dokončit poslední práce ve starém domově a v novém se trochu zabydlet. Ale nedělejte si z toho hlavu, pokud to nejde a máte na vše málo času. Jistě jste přípravu zvládli na jedničku, a i kdyby se naskytl nějaký zádrhel, vše se dobře vyřeší. Obzvlášť když neleží všechna tíha na vašich bedrech, ale můžete se spolehnout na stěhovací firmu s bohatými zkušenostmi.

 

 

2023.08.22 | Martina Limbergová | přečteno: 658x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: domov stěhování Praha příprava stěhovací firma

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vybíráme pracovní stůl do kanceláře. Co by mu rozhodně chybět nemělo?

V současné době není žádnou výjimkou, že zaměstnaní lidé pracují z domu na tzv. home office. Je to výhodné pro zaměstnav...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.11.03 | přečteno: 30185x

Letní grilování: Menu z grilu 1.díl

Grilování patří k létu stejně jako horké slunce nebo osvěžující zmrzlina. V našem nedávném seriálu o grilování...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.06.21 | přečteno: 30089x

Opalování bez sluníčka je trendy

Opálení, ke kterému nepotřebujete sluníčko, je velkým trendem. Nejenže nemusíte hodiny polehávat pod žhavými paprsky, al...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.07.22 | přečteno: 562x

Letní pobyt na Pálavě? Poznejte to nejhezčí z jižní Moravy

Jižní Morava je krajem slunce, vína a pohody. Nádherná příroda, krásné památky a zajímavé akce sem lákají každý rok tisí...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.08.08 | přečteno: 777x
 

Portál pro ženy