newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Proč navštívit nutriční centrum?

 
Proč navštívit nutriční centrum?

Hledáte o způsob, jak si udržet kondici, zhubnout, přibrat svalovou hmotu nebo si jen zjistit informace o tom, jak je na tom váš zdravotní stav? Nebojte se navštívit nutriční centrum.

 

K čemu slouží nutriční centrum?

Nutriční centrum je často spojováno s mylnými informacemi. Obvykle se lidé domnívají, že je to pouze místo, kam se chodí v případě, že chtějí redukovat váhu. Toto samozřejmě může být jeden z důvodů, nicméně nutriční centra nabízejí mnohem větší množství služeb. Nutriční centra navštěvují klienti všech věkových kategorií a s různými cíli návštěvy. Nejedná se pouze o redukci váhy, ale také úpravy jídelníčku či nabrání svalové nebo tukové hmoty. O klienty se starají kvalifikovaní odborníci, kteří se jim snaží pomoci naplnit jejich očekávání. Mimo jiné ale nutriční centra nabízí také další procedury, jako například hloubkové čištění pleti, zábaly a jiné zkrášlovací tipy či praktiky. Tato centra bývají v téměř každém větším městě a těší se velkému zájmu.

Jak probíhá první návštěva?

Na první návštěvě, která bývá většinou zdarma, obvykle nejdříve vyplníte dotazník životosprávy. Odborník se vás bude ptát na to, co jíte a v jakých časových intervalech. Nutriční specialista bude skladbu vašeho jídelníčku posuzovat na základě příjmu proteinů, bílkovin, tuků a sacharidů v obsažených potravinách. Dále se bude ptát na pohyb a pravidelnou sportovní aktivitu, pitný režim a na zdravotní potíže. Poté přejdete na speciální váhu, která vás zváží a změří. Váha dokáže změřit nejen podkožní tuk, ale také viscerální tuk, vodu v těle, nosnost kostry a svalovou hmotu. Na základě změřených hodnot se vyhodnotí váš zdravotní stav a rizikové části či problémy.

V případě zájmu se můžete domluvit na další spolupráci, která je již samozřejmě placená. Nutriční poradce vám může vypracovat individuální jídelníček. Některá nutriční centra pracují s potravinovými doplňky, jiné nemusí, a v tom se liší cenová relace. V centrech, kde se prodávají potravinové doplňky, se cena jídelníčku vyšplhá několikanásobně výše, než u jídelníčku, který je složený z běžných potravin, proto je dobré si předem takové informace zjistit. 

V dnešní době nutriční centra nabírají na velké popularitě, jelikož lidé se čím dál více zajímají o zdravý životní styl a správné stravování. Nutriční centra jsou jen jednou z možností, jak zjistit zdravotní stav a najít odbornou pomoc. V případě, že se vám tato možnost nezamlouvá, můžete navštívit například vašeho lékaře a poradit se s ním, nebo v dnešní době již není problém najít jakékoliv návody a informace na internetu.

 

2018.03.19 | Petra Zápotočná | přečteno: 30436x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: nutriční centrum zdraví váha hubnutí jídelníček

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jste ostražití?

Známe to všichni, zazvoní zvonek, za dveřmi stojí méně nebo více příjemně vypadající hoch nebo slečna, naučeným úsměv...
 
celý článek | Meridene | 2014.09.21 | přečteno: 30379x

Seriál o grilování: 6. díl – Jak správně grilovat maso?

Při představě šťavnatého kusu masa připraveného na grilu se nesbíhají sliny snad jen vegetariánům. Pokud mezi ně nepa...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.05.15 | přečteno: 30984x

Vyhrajte strhující válečný román Krycí jméno Verity

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.14 | přečteno: 30601x

KONOPNÁ KOSMETIKA A JEJÍ VŠESTRANNÉ UŽITÍ

Přírodní látky se v kosmetice využívají odjakživa, proto není žádným překvapením, že se oblíbenou složkou stalo i konopí...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.05.07 | přečteno: 30408x
 

Portál pro ženy