newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Věřte nevěřte, „mužská rýmička“ opravdu existuje

 
Věřte nevěřte, „mužská rýmička“ opravdu existuje

Zná to asi každá z nás a možná už jste se nad tím i někdy pozastavily. Jak je možné, že váš muž s vyvrknutým kotníkem odjede na kole svých pravidelných 20 kilometrů nebo dohraje volejbalový turnaj, ale i drobná chřipka ho úplně vyřadí ze života?

 

Jsou muži hypochondři, kteří nás během týdne virózy vydírají a chtějí naši láskyplnou péči, nebo u nich opravdu chřipka probíhá jinak?

Nejde o mýtus!

Je na čase partnerovi odpustit. Pokud jste si myslely, že ucpaný nos je výmluvou pro to, aby nemusel s dětmi ani se psem ven, jeho „neschopnost“ není vylhaná.

Schválně, podívejte se na některou reklamu, kde leží muž zhrouceně na gauči, krk obalený obkladem a z pusy mu čouhá teploměr. Na první pohled to vypadá, že reklama inzeruje nějaký preparát zázračně léčící minimálně těžkou angínu, ale ono jde o reklamu na kapky do nosu!

A pak si prohlédněte reklamu na obdobný produkt, kde vystupuje žena. Je vyobrazena, jak vláčí domů nákup, děti se na ní okamžitě pověsí a začne se řešit večeře. Jen si mezitím jen tak mimochodem kápne do nosu, aby mohla své běžné povinnosti plnit dál.

                                                                

Jak to tedy je?

Vědci mají důkazy o tom, že vám muž nelže, když tvrdí, že je mu na umření. On totiž opravdu trpí! Mužské tělo se virům, které mají na svědomí rýmu a nachlazení, nedokáže bránit tak účinně, jako tělo ženské. Během pokusů se přišlo na to, že ženský hormon estrogen se s případnými nemocemi dýchacích cest umí vypořádat a funguje vlastně jako lék.

Muži ovšem většinou tento hormon postrádají, a tak na ně viry působí úplně jinak. Údajně se jim při viróze spouští v mozku receptory, které všechny příznaky zhorší.

Výzkum kanadských lékařů z Memorial University of Newfoundland navíc ukázal, že muži mají obecně slabší reakci imunity na virové infekce dýchacích cest. Nejde přitom jen o „rýmičku“. Muži jsou zřejmě více ohroženi vážným průběhem onemocnění.

Lékaři již dříve zjistili, že imunita žen lépe reaguje na očkování proti chřipce a muži naopak s větší pravděpodobností kvůli chřipce končí v nemocnici.

Litovat a pečovat

                                                                

Důkazy o mužské rýmě jako téměř smrtelné nemoci tedy existují. Ale přesto… Když už jim je tak zle, přeci jen si chtějí užít dobu, kdy je hluboce litujete, soucítíte s nimi a děláte vše, co jen jim na očích vidíte.

Litujte, pečujte, nerozčilujte sebe ani jeho a mějte na paměti moudrost našich babiček. Neléčená rýma trvá 7 dní, léčená týden. A to i u mužů!

 

2020.11.12 | Jana Brandtlová | přečteno: 30116x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: muži rýma estrogen viróza imunita

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Dokonalé kojení, i když miminko zrovna spinká

Mnoho maminek se v době kojení setkává s problémem, kdy mají přebytek mléka nebo naopak jeho nedostatek. Problém může sn...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.05.07 | přečteno: 30088x

Tělo jako z kamene

  Tak to asi nikdy mít nebudu. ...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.05.30 | přečteno: 30055x

Bydlení podle Feng - shui

Jak díky pár změnám docílit harmonie, to vědí v Číně již tisíce let. Jednoduché prvky tohoto prastarého učení o &bdqu...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2015.08.19 | přečteno: 30127x

Potřebujete nabrat energii? Vyrazte na zimní pobyt v lázních

Konečně je za námi všechen ten vánoční shon, nekonečné chystání oslav a rodinných setkání. Také máte pocit, že byste teď...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2024.01.12 | přečteno: 334x
 

Portál pro ženy