newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní grilování: Menu z grilu 5.díl

 
Letní grilování: Menu z grilu 5.díl

Při slově grilování se většině z nás vybaví pořádný kus pěkně propečeného masa. Na kvalitním zahradním grilu se dá ale připravit také spousta lahůdek, na kterých si pochutná i vegetarián. Patříte mezi odpůrce masových pokrmů, nebo chcete prostě jen občas odlehčit svůj jídelníček? Pak se nechte inspirovat dnešním bezmasým menu z grilu.

 

Grilovaný lilek se sýrem feta

Na 4 porce potřebujete:

1 větší lilek (nebo 2 menší)

200 g sýru feta

Olivový olej

Sůl, pepř

Nejdříve si nakrájíme lilek a to podélně na tenké plátky. Ty osolíme, opepříme, potřeme zlehka olivovým olejem a poklademe na gril. Grilujeme je asi 3 minuty z každé strany. Mezitím si nakrájíme na menší kousky sýr feta. Hotové plátky lilku necháme chvilku vychladnout, abychom s nimi mohli pracovat. Poté do každého plátku zabalíme kousek sýru, na uchycení konců můžeme použít párátka. Balíčky položíme ještě na pár minut na gril, aby se sýr prohřál. Poté ihned podáváme.

Grilované tofu s houbami

Na porce potřebujete:

4 kostky bílého tofu

4 lžíce olivového oleje

Grilovací koření

sůl

Sklenička sterilovaných hub

Listový salát

Tofu je samo o sobě bez chuti, skvěle ale nasává chutě jiných surovin a koření. Před grilováním je dobré jej zhruba na 2 hodiny naložit do směsi olivového oleje a grilovacího koření. Poté kousky tofu pokládáme na grilovací rošt a grilujeme metodou nepřímého grilování několik minut z každé strany, dokud povrch sýru nezezlátne. Podáváme na lůžku z listového salátu a sterilovaných hub. Jako příloha je skvělá například cereální bagetka.

Grilované broskve a švestky v cukru

Na 4 porce potřebujete:

4 broskve

8 - 12 švestek

Moučkový cukr

Šťáva z 1 citrónu

Omyté ovoce nejdříve zbavíme pecek, poté švestky necháme na poloviny a broskve ještě nakrájíme na osminky. V misce si připravíme směs citrónové šťávy a cukru tak, aby byla mírně tekutá. Rozpálíme si grilovací pánev, na kterou vložíme ovoce potřené cukrovou směsí. Malinko vše podlijeme vodou, aby se cukr nepřipaloval. Grilujeme několik minut, dokud ovoce nezměkne. Podáváme buď samotné, nebo doplněné zmrzlinou, šlehačkou a ozdobené třeba čokoládovými hoblinkami.

 

Inspirujte se i našimi dalšími recepty: Letní grilování: Menu z grilu 4.díl

 

2016.07.28 | Martina Limbergová | přečteno: 30871x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování recepty na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Preferujete opálenou pleť? Pak ji nejprve na slunce připravte

Pokud patříte mezi ženy, které jednoznačně volí „sexy bronz“, možná pro vás nebude novinkou, že k dokonalému opálení pok...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.05.30 | přečteno: 30790x

ŠÍPKOVÝ ČAJ A JEHO 7 NEUVĚŘITELNÝCH PŘÍNOSŮ PRO VAŠE ZDRAVÍ

Jednoduchá příprava a velké množství prospěšných látek pro vaše zdraví – to vše zahrnuje lahodný čaj připravený z plodů ...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2018.12.15 | přečteno: 32566x

Ochranu svého domova máte pevně v rukou. Pojistěte si domácnost dříve, než bude pozdě

Pokud se právě nacházíte mimo domov, jen těžko můžete stoprocentně vědět, zda je všechno v pořádku. Nechceme malovat čer...
 
celý článek | Admin | 2019.09.28 | přečteno: 30955x

Vyzdobte svůj domov vánočními ubrusy a dekoracemi

Obchodní domy už nějakou dobu zdobí vánoční výzdoba a brzy se rozsvítí i ulice měst. Těšíte se, až si vánoční atmosfé...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.11.10 | přečteno: 30797x
 

Portál pro ženy