reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní grilování: Menu z grilu 5.díl

 
Letní grilování: Menu z grilu 5.díl

Při slově grilování se většině z nás vybaví pořádný kus pěkně propečeného masa. Na kvalitním zahradním grilu se dá ale připravit také spousta lahůdek, na kterých si pochutná i vegetarián. Patříte mezi odpůrce masových pokrmů, nebo chcete prostě jen občas odlehčit svůj jídelníček? Pak se nechte inspirovat dnešním bezmasým menu z grilu.

 

Grilovaný lilek se sýrem feta

Na 4 porce potřebujete:

1 větší lilek (nebo 2 menší)

200 g sýru feta

Olivový olej

Sůl, pepř

Nejdříve si nakrájíme lilek a to podélně na tenké plátky. Ty osolíme, opepříme, potřeme zlehka olivovým olejem a poklademe na gril. Grilujeme je asi 3 minuty z každé strany. Mezitím si nakrájíme na menší kousky sýr feta. Hotové plátky lilku necháme chvilku vychladnout, abychom s nimi mohli pracovat. Poté do každého plátku zabalíme kousek sýru, na uchycení konců můžeme použít párátka. Balíčky položíme ještě na pár minut na gril, aby se sýr prohřál. Poté ihned podáváme.

Grilované tofu s houbami

Na porce potřebujete:

4 kostky bílého tofu

4 lžíce olivového oleje

Grilovací koření

sůl

Sklenička sterilovaných hub

Listový salát

Tofu je samo o sobě bez chuti, skvěle ale nasává chutě jiných surovin a koření. Před grilováním je dobré jej zhruba na 2 hodiny naložit do směsi olivového oleje a grilovacího koření. Poté kousky tofu pokládáme na grilovací rošt a grilujeme metodou nepřímého grilování několik minut z každé strany, dokud povrch sýru nezezlátne. Podáváme na lůžku z listového salátu a sterilovaných hub. Jako příloha je skvělá například cereální bagetka.

Grilované broskve a švestky v cukru

Na 4 porce potřebujete:

4 broskve

8 - 12 švestek

Moučkový cukr

Šťáva z 1 citrónu

Omyté ovoce nejdříve zbavíme pecek, poté švestky necháme na poloviny a broskve ještě nakrájíme na osminky. V misce si připravíme směs citrónové šťávy a cukru tak, aby byla mírně tekutá. Rozpálíme si grilovací pánev, na kterou vložíme ovoce potřené cukrovou směsí. Malinko vše podlijeme vodou, aby se cukr nepřipaloval. Grilujeme několik minut, dokud ovoce nezměkne. Podáváme buď samotné, nebo doplněné zmrzlinou, šlehačkou a ozdobené třeba čokoládovými hoblinkami.

 

Inspirujte se i našimi dalšími recepty: Letní grilování: Menu z grilu 4.díl

 

2016.07.28 | Martina Limbergová | přečteno: 31395x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování recepty na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Svetry pro dámy z kolekce Medicine. Proč se vyplatí investovat do kvality?

Dámské svetry jsou základním prvkem šatníku, který zajišťuje pohodlí a teplo v chladnějších dnech. Kolekce Medicine nabí...
 
celý článek | Lea Kubová | 2024.07.02 | přečteno: 31392x

Ložnice vašich snů

Ložnice je místností, ve které většina z nás stráví minimálně třetinu svého života. Bezpochyby si proto zaslouží...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.12.08 | přečteno: 31394x

Proč si vybrat bio bavlnu? Dopřejte sobě a své rodině to nejlepší.

Udržitelnost a ekologický životní styl je jedním z hlavních témat současné společnosti. Volba mezi organickými a tr...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.04.01 | přečteno: 31378x

Rady a tipy pro nastávající maminky

Vánoce, naše nejkrásnější svátky v roce, jsou už za dveřmi. Mají být nejen časem klidu a pohody, ale mohou se stát ta...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.11.30 | přečteno: 31391x
 

Portál pro ženy