reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Piloxing

 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 14241x 2015.01.26

O portálu

 
celý článek | Admin | přečteno: 19151x 2013.11.27

Máte rádi výzvy? Máme pro vás tři saunové!

 
celý článek | Admin | přečteno: 16987x 2015.09.30

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

reklama 6 v magazínu pro ženy

Kuličkiáda

 
Kuličkiáda

Dnes naše nejoblíbenější BUCHTA

Podělím se s vámi o recept na báječnou kakaovo-tvarohovou dobrotu, jak můj muž říká „mokrou buchtu“. Někomu by se mohlo zdát, že je s ní zbytečně moc práce, ale věřte mi, je moc dobrá a taky krásná :)

 

 

Co budeme potřebovat?

Hnědé těsto:

  •          125g změklého másla
  •          2 vejce
  •          150g moučkového cukru
  •          220g polohrubé mouky
  •          3 polévkové lžíce kakaa
  •          1/2 prášku do pečiva

Tvarohové těsto:

  •          1/2 kila měkkého tvarohu (vaničkového)
  •          200 g moučkového cukru
  •          2x vanilkový cukr
  •          1 vanilkový pudink
  •          125g změklého másla
  •          4 vejce

Začneme hnědým těstem. Smícháme nejprve všechny suché suroviny a do nich zapracujeme máslo a vejce, vznikne pevné těsto, ze kterého ukoulíme kuličky (velikost záleží na vás a taky na nádobě, ve které budeme péct). Ty klademe vedle sebe na plech (pekáč), vyložený pečícím papírem. Když je hotovo, odložíme někam do chladna.

(těsto je dost lepivé, mnohem lépe se budou kuličky koulet, když ho necháte chvilku v mrazáku, a lehce si namočíte ruce, nebo si je poprášíte cukrem)

A teď tvarohové těsto. Ušleháme žloutky s obyčejným i vanilkovým cukrem. Přidáme změklé máslo a důkladně zapracujeme. Postupně přidáváme tvaroh a pudinkový prášek. Do hotové směsi už přijde jen pevný sníh z bílků, který opatrně vmícháme.

Tvarohové těsto nalijeme pomaličku na plech s kuličkami, rozprostřeme stěrkou, nebo trošku zatřepeme s plechem, aby se rovnoměrně rozlilo.

Teď už můžeme vložit do předehřáté trouby a upéct, peču na „horkovzduch“ 170°C, 45-50 minut. Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájíme.

Já krájím v půlce kuliček, vypadá to na řezu moc pěkně :)

2014.02.28 | Andrea Tomanová | přečteno: 14160x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Kuličková buchta tvarohová buchta recept pečení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Objevte kouzlo dřevěných palet

Protože jsem kreativní osoba, zajímám se o všemožné originální nápady, jimiž bych mohla ozvláštnit své bydlení. V sou...
 
celý článek | Bc. Eliška Střelková | 2014.07.10 | přečteno: 20037x

Černá díra

  Tak přesně v tu se poměrně často mění má kabelka. Nejčastěji pohltí platební kartu, nebo klíče od aut...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.05.15 | přečteno: 12612x

Originální zvířecí trička přinesou radost a dobrou náladu

Milujete kočky nebo psy? Cítíte se dnes ráno jako šelma nebo byste nejraději prospali celý den jako netopýr? Ukažte t...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.08.29 | přečteno: 16605x

Co způsobuje krev v moči a proč ji řešit?

Krev v moči může být signálem celé řady méně, ale i více závažných onemocnění. V tomto článku se podíváme na nejčastě...
 
celý článek | Admin | 2014.06.15 | přečteno: 15809x
 

Portál pro ženy