reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Prostěradla jsou stejně důležitá jako povlečení

 
celý článek | Admin | přečteno: 30777x 2018.12.22

Všelék

 
celý článek | Andrea Tomanová | přečteno: 30927x 2014.04.27

5 skvělých tipů na dárky pro ni!

 
celý článek | Lea Kubová | přečteno: 30829x 2019.12.13

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Červená řepa

 
Červená řepa

 

Už od dětství tuhle zeleninu naprosto miluju, přestože první setkání bylo ve školní jídelně a její formu si každý pamatuje. Oblemcaná růžová miska plná nakládaných kostiček. Neodradilo mě to, naopak se na mém tácku shromažďovaly misky zbytku třídy.

 

V dnešní době seženete řepu syrovou téměř v každém obchodě s potravinami. Já vám dnes ukážu, jak řepu upravuji já ;)

Tip číslo 1: PEČENÁ ŘEPA

Řepu omyjete, osušíte, pevně zabalíte do alobalu, uložíte na plech a šoupnete do trouby na 200°C na hodinku až dvě. Já peču raději dvě a řepy třeba kilo. Aby se mi to pečení vůbec vyplatilo ;). Po upečení nechám vychladit a loupu až před podáváním. Pečená v uzavíratelné nádobě vydrží řepa v lednici i 5 dnů.

Takhle předchystanou řepu přidávám do salátů. Nebo jen krájím na tenčí plátky, rozložím po talíři, přidám trošku rukoly, kozího sýra, soli, pepře, olivového oleje a zlehounka zakápnu citronovou šťávou. A spořádám s čerstvou bagetkou.

Nebo můžete řepu nahrubo nastrouhat, smíchat s nasekanými vlašskými ořechy a přidat zakysanou smetanu, potom jen dosolíte a je to.

Tip číslo 2: POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Musím se přiznat, že jsem ještě neměla odvahu naservírovat ji rodině a proto ji vařím jen v malém sama sobě ;)

Je potřeba syrová nastrouhaná řepa, cibulka nadrobno, trošku oleje-na kterém cibulku a následně řepu orestujeme. Zalijeme konzervou krájených rajčat a přidáme zeleninový vývar, třeba z kostky. Povaříme, dokud řepa nezměkne. Poté rozmixujeme, dosolíme a dopepříme a na talíři jen zjemníme jogurtem, nebo smetanou.

Řepu (vařenou, nebo pečenou) přidávám i do různých moučníků, kvůli obarvení těsta, a také proto, že je těsto krásně vláčné. A samozřejmě do BORŠČE, ale to už by vydalo na samostatný článek.

A co vy a řepa?

 

Image courtesy of phasinphoto at FreeDigitalPhotos.net

2014.11.10 | Andrea Tomanová | přečteno: 30730x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: červená řepa; nakládaná řepa; řepa recepty

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Zabiják vztahu I. - ponorka

Čas prázdnin a dovolených s sebou přináší mnohá potěšení, ale i nejrůznější úskalí. Kromě zdravotních nesnází vás můž...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.08.09 | přečteno: 31107x

Oslavte Den dětí v Klieru! V kadeřnictví, kde se těší na celou rodinu

Kadeřnictví Klier nabízí péči o vlasy pro celou rodinu! Na své si přijdou nejen maminky a tátové, ale také děti, které m...
 
celý článek | Nina Albertová | 2024.05.13 | přečteno: 996x

spinning

Chcete ulehčit svědomí po každoročních svátcích obžerství? Dejte si do těla na spinningu! Zpevníte postavu, shodíte n...
 
celý článek | Aneta Vlkanová | 2014.01.25 | přečteno: 30892x

Alena (41): Kolegyně mi dělá v práci peklo

Mám problémy s kolegyní v práci a už nějak nevím, jak se s tím poprat. V naší firmě pracuji skoro deset let a mám to tu ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.12.28 | přečteno: 31798x
 

Portál pro ženy