newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak ušetřit při cestování

 
Jak ušetřit při cestování

Ačkoli sezónu dovolených už máme za sebou, ohlédněme se za letošním létem a zkusme se inspirovat pro další cestování. Ostatně, možná vyrážíte do teplých krajů právě teď, abyste unkly blížící se zimě.

 

Cestování nemusí být zase tak drahé, jak si většina lidí myslí. Občas stačí pouze trošku zapřemýšlet nad základními věcimi a ušetříte spoustu peněz. Ať už jde o používání různých aplikací, které vám ulehčí hledání ubytování a restaurací nebo volbu zavazadel do letadla. Přečtěte si, co vše můžete udělat, abyste si během dovolené udržely peněženky co nejvíc plné.

Zvolte pouze příruční zavazadlo

Pokud se na dovolenou dopravujete letecky, zvažte variantu cestování na lehko. To znamená, že si zakoupíte cestu pouze s příručním zavazadlem. To bývá zpravidla o rozměrech 55 cm x 30 m x 20 cm, tedy velký batoh, do kterého se vám s jistotou vejde vše potřebné. Většina hotelů nabízí ručníky, fény a dokonce také mýdla, a pokud budete něco potřebovat, vždy si to můžete zakoupit v místních obchodech. Ve skutečnosti pak potřebujete pouze trochu oblečení, osobní hygienu a popřípadě léky, které snadno do většího batohu složíte.                                                             

Používejte srovnávače letenek

Pokud hledáte letenky do vaší oblíbené destinace, můžete použít různé srovnávače, které vám pomohou vyhledat tu nejlevnější a zároveň nejpohodlnější variantu. Také byste měly začít hledat s předstihem, abyste byly alespoň trochu flexibilní. Mnohdy se totiž stává, že letenka v úterý stojí 2500,- a letenka ve středu pouze 1200,-. Rozhodně proto plánujte a nenechávejte vše na poslední chvíli – tento tip vám pomůže ušetřit spoustu peněz!

                                                                

Opravdu potřebujete luxusní hotel?

Berte na vědomí, že pokud letíte na dovolenou, pravděpodobně budete trávit na svém hotelu velmi málo času. Dvakrát si proto rozmyslete, jestli skutečně potřebujete drahý luxus nebo vám postačí normální pokoj se všemi potřebami. Taková změna vám pomůže ušetřit spoustu peněz, a navíc jsou majitelé levnějších ubytování mnohdy přívětivější a nápomocnější. K hledání vhodných míst můžete používat například aplikaci Booking, kde si můžete podle svých preferencí vyfiltrovat všechny nabídky dané destinace.

                                                                

Používejte místní dopravu

Naprosto v každém větším městě v každé zemi, a to včetně turistických plážových oblastí, najdete hromadnou dopravu, která většinou stojí velmi málo peněz. Namísto drahých taxíků nebo pronajatých automobilů proto můžete jednoduše skočit do levného místního autobusu nebo metra a zbytek cesty dojít pěšky.

Zvolte vhodnou restauraci

Pravděpodobně víte, že v turistických destinacích není nouze o dostatek restaurací. Ty se ovšem mohou mnohdy prodražit, a proto je dobré nejprve vyhledat správné místo, které je cenově přijatelné a místní chody opravdu stojí za návštěvu. S tím vám může skvěle pomoci aplikace TripAdvisor, kde jednoduše stačí zadat dané město a kliknout na kolonku „restaurace“. Podle recenzí si pak můžete vyhledat to pravé ořechové přímo pro vás.

                                                                

Vyhněte se stánkařům

Ano, stánky s různými dekoracemi a suvenýry najdete na každé pláži nebo v ulicích nádherných měst. Berte však na vědomí, že mnoho prodejců zakupuje dané výrobky z místních velkoobchodů a prodává je s obrovskou přirážkou – zejména se jedná o prodejce ručníků, plaveckých potřeb a dalších podobných potřebných maličkostí, které ovšem oceníte i jako suvenýr po návratu domů. Mnohdy se vám pak může stát, že narazíte na supermarket a cena zboží v něm bude rapidně nižší. 

 

 

2022.09.24 | Jana Brandtlová | přečteno: 30202x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: cestování ceny ubytování letenky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Ryzce: kuchařka i fotoatlas prvotřídní kvality

Je to báječný dárek pro houbaře, výborná kniha pro každého, kdo se zajímá o zdraví a pro ženy brilantní kuchařka. Kni...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2015.11.02 | přečteno: 30079x

K ekologické domácnosti stačí málo: jak jí dosáhnout?

Snažíte-li se proměnit svou domácnost v ekologickou a udělat něco pro životní prostředí, poplácejte se po ramenou. Avšak...
 
celý článek | Admin | 2021.11.26 | přečteno: 30192x

4 beauty trendy pro jaro 2016

Pomalu přestává mrznout a je čas poohlédnout se po jarních trendech. Podíváme se na 4 trendy v líčení pro jaro 2016, kte...
 
celý článek | Barbora Juřeníková | 2016.01.29 | přečteno: 30101x

Tajemství jedné knihovny

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Eva Štíbrová | 2017.06.13 | přečteno: 30218x
 

Portál pro ženy