newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

V čem tkví kouzlo italské kuchyně?

 
V čem tkví kouzlo italské kuchyně?

Co se vám vybaví pod pojmem italská kuchyně? Špagety a pizza? Nebo spíš proscuitto a extra panenský olivový olej? Ať už si pod tímto pojmem představíte cokoliv, jisté je jedno. Italská kuchyně znamená především důraz na kvalitu surovin. Jen z těch nejlepších přísad se totiž dají vykouzlit lahůdky, které potěší všechny smysly.

 

 

 

V jednoduchosti je krása

Základem italské kuchyně jsou jistě těstoviny. Nikde jinde na světě vám je nepřipraví v tolika různých úpravách a tak chuťově vynikající. Je až neuvěřitelné, že jde přitom někdy o jídlo složené třeba jen ze tří surovin. Jednoduchost je totiž také poznávacím znamením italských jídel. V čem tkví to kouzlo? Právě ve výběru těchto přísad. Italské těstoviny majjí specifickou chuť a stačí jen přidat k nim vhodné čerstvé bylinky, zakápnout extra panenským olivovým olejem, posypat nastrouhaným kvalitním parmazánem a máte jednoduchý oběd, po kterém se jen zapráší. Právě těstoviny se pak často doplňují výbornými omáčkami, které také nemají jinde konkurenci. Kromě těstovin a olivového oleje jsou nedílnou součástí italské kuchyně kvalitní sýry, uzeniny, salámy a čerstvé bylinky. V mnoha receptech najdete také rajčata, které jsou téměř národním pokrmem, ať už čerstvá nebo jako lahůdka v podobě sušených rajčat, která se právě tady suší často ještě starým způsobem rozložená na slunci na rozpálených střechách. Tyto sluncem usušená rajská jablíčka naložená v olivovém oleji jsou nepopsatelně dobrá.

 

Pro mlsné jazýčky

Proslulé jsou také italské sladkosti a dezerty. Vždyť kdo by neznal lahodné tiramisu nebo neslyšel o dezertu panna cotta či tradiční italské bábovce panettone? I v tomto případě dbají Italové především na kvalitní přísady, z čehož je dobré si vzít příklad. Receptů pro přípravu různých dezertů se pak již dá najít mnoho, záleží na vaší chuti.

 

Ve víně je pravda

Italská vína jsou kapitolou sama pro sebe. Ve sluncem zalité Itálii se vinné révě daří a vína odsud jsou tak jedněmi z nejlepších na světě. A Italové mají víno skutečně rádi, o tom není pochyb. Popíjí je k obědu, k večeři, při slavnostech stejně jako v běžný den. Vždyť sklenka vynikajícího vína nikdy neublíží, naopak tělu i mysli prospěje. Takže co jiného podávat k italské specialitě než kvalitní víno pocházející také přímo z Itálie?

 

Ptáte se, kde hledat všechny tyto italské potraviny? Zajděte do některé ze specializovaných prodejen, které nabízí produkty dovážené přímo od italských dodavatelů. Jen tady máte jistotu, že nekupujete náhražky, ale pravou kvalitu, se kterou si vykouzlíte Itálii i ve vaší kuchyni. Takové obchody provozuje například ITALFOOD.cz a to na Praze 2, Praze 3 a v Mirošovicích u Prahy.

 

2014.10.30 | Martina Limbergová | přečteno: 30023x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Italská kuchyně; jídlo; potraviny

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Dobrodruh, který se zúčastnil Mistrovství světa v Adventure race

  Pavel Paloncý je sice šumperským rodákem, ale potkat ho "doma" je téměř nadlidský úkol. Neustále...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2012.12.30 | přečteno: 30082x

Přírodní péče o pleť během zimy

Nízké teploty a suchý vzduch mohou způsobit ztrátu lesku a vlhkosti pleti, a proto je důležité ji během zimy věnovat zvý...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2024.02.18 | přečteno: 277x

Jak se nespálit při výběru půjčky? 6 + 1 praktických rad pro každého

V dnešní době snad nikoho z vás nedokáže překvapit, když vám sdělíme, že ceny všeho kolem nás neustále rapidně stoupají....
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.06.18 | přečteno: 30060x

Jaké plavky pro letošní léto?

Dámy, léto je tady. Máte již zakoupeny nové plavky? Pokud jste nákup plavek ještě nestačili zrealizovat, máme tu pro ...
 
celý článek | Admin | 2014.07.02 | přečteno: 30141x
 

Portál pro ženy