newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Tchýně!

 
Tchýně!

Milé dámy, ať chcete nebo ne, ve vašem soukromém vztahu můžete narazit na jednu dost nepříjemnou skutečnost, která se nazývá tchýně. 

 

Co si budeme nalhávat. Všechny jsem ženy a všechny známe nějaké ty ženské zbraně. Tudíž umíme dobře zavětřit, pokud se ji proti nám hodná jiná ženština použít. A tchýně je ta, proti které budeme bojovat nejčastěji a někdy i zcela bezmocně.

Naštěstí existuje několik druhů tchýní a ne s každou je boj těžký.

Mrtvá tchýně

Zní to až morbidně, ale tady máte vyhráno. Nebude vás navštěvovat a říkat vám, jak má Milánek nejraději svíčkovou, jak se žehlí jeho košile či jestli už čekáte potomka, když jste tolik přibrala. Ano, na druhou stranu tu zas nebude osoba, která vám pohlídá dítka, pokud to bude nutné. Ale, někdy je skutečně lepší zaplatit mladé dívce za hlídání, než když se tchýně hrabe ve vašem prádle. Pokud žijete s mužem, jehož matka je po smrti, nezapomeňte na 2. listopadu zajet na hřbitov, i v den jejich narozeni zapálit svíčku a tak podobně. Samozřejmě berte ohled spíše na partnera, jaký on má k vlastní matce vztah. Nic se nemá přehánět.

Tchýně kamarádka

Toto může být výhra v loterii, ale záleží, kdo výhru přejímá. Jsou ženy, které moc dobře ví, že vychovaly statného muže, jenž se dokáže sám o sebe i svou rodinu postarat. A jsou vděčné, když mladistvá léta, která ponocoval s partou kamarádů a několika panáků tvrdého alkoholu, vymění za trvalý vztah s hezkou dívkou. Problém nastává, je-li ta dívka moc plachá, až vyplašená. V kuchyni netuší, jak se zapíná sporák, dlouho spí a více než práce kolem domu ji zajímá nuda. Takové dívce chce tchýně kamarádka pomoct, a protože vidí, že pevná ruka je potřeba, snaží se ji praktikovat. Jenže snacha to spíše chápe jako kritiku a zdlouhavým pláčem prosí svého chotě, ať už ji jeho matka nechá na pokoji. Tchýně se cítí uraženě, protože té ubožačce chtěla jen pomoci.

Tchýně vzdálená

Pokud si myslíte, že tchýně, která bydlí na druhém konci republiky, vás nemůže ohrozit, tak se mýlíte. Ano, je to jistá výhoda, protože šance na nečekanou návštěvu jsou minimální, stejně jako hustá frekvence jejích času stráveného pod vaší střechou a tudíž i remcání do vaší domácnosti. Jenže – vždy existuje nějaké ale. Tato matka může svému synáčkovi často volat a vzhledem k tomu, že je daleko, je jejich vztah obvykle harmonický – nikdo nechce rozpoutávat zbytečné negativní emoce, když už se moc nevidí. Navíc její návštěva se obvykle skládá z dlouhodobého pobytu a muset ji hostit, když vám do všeho kecák není bůhví jak parádní. Pokud vám leze na nervy, vždy se uklidňujte faktem, že na dlouhou dobu bude zas klid.

Tchýně doma

Bydlíte-li přímo u tchýně, musíte často respektovat její pravidla a tím si vás může snadno podat. Jenže nezapomínejte na to, že i vy jste žena se spoustou zbraní a můžete je použít. Nesmíte se nechat vyšachovat ze hry a naopak čekat na vhodnou příležitost. Tato tchýně vám bude prát, žehlit i nosit prádlo do šatníku. Buď tak dělá pro dobrou, ale častěji, aby si prohlédla, co máte. Také soupeřit ve vaření a neustále vám předávat její rady. Opět zde existují dvě teorie – skutečně vám chce pomoct, anebo se neumí smířit, že její syn už žije pro jinou ženu a proto s ní chce neustále soupeřit.  Zjistíte to jednoduše – pokud bude mít pro vás zas nějakou radu, řekněte ji v klidu, že o to nestojíte. Jenže aby se neurazila, přijďte se ji zas někdy zeptat na radu o pečení bábovky, pozvěte ji na kafe apod.

Tchýně v kalhotkách

Nepředstavujte si žádnou dámu v letech v bombarďácích s kytičkami. Jde o tchýni, která vám vleze všude, je u vás neustále, pořád radí, pořád kritizuje, zahlídá, hrabe se vám v prádle, dělá narážky, často před řadou lidí zesměšňuje nebo uráží. Vleze vám prostě až do kalhotek a nikdy pro ni nebudete dobrá. Buď se tvrdě postavte, nebo se zblázníte.

Pravidla pro boj s tchýní

Samozřejmě že jde o fakta individuální, ale přeci jen existují jisté body, které jsou pro vás stěžejní.

1.       Ukažte, kdo jste

Musíte být silná žena, která má svého muže ráda a je mu příkladnou partnerkou. Umíte si svoji domácnost ukočírovat a současně zvládnete jak uvařit, tak prát, starat se o děti a vyřídit potřebnosti na úřadech. Nesmíte být slaboučká, jinak vás bude tchýně neustále kontrolovat a sekýrovat, ale také ne velká drsoňka, před kterou by vašeho muže tchýně varovala.

2.       Nepřipusťte si ji k tělu

Můžete být kamarádky, a skvěle se spolu pobavit. To však neznamená, že ji musíte všechno svěřovat. Jakmile ji ukážete slabiny, bude vědět, v případě nutnosti, jak vás nachytat na švestkách. Bavte se s ní, ale vždy z každé strany čekejte ránu.

3.       Porazte ji jejími zbraněmi

Stále s vámi soupeří? Když upečete moučník, ona ten stejný přinese jako vzorek k porovnání, který vašemu muži více chutná? Tak se příště snažte více a udělejte něco lepšího. Nejste-li zdatná v kuchyni, tak ten její moučník nastavte tak, aby to „omylem“ sežrala vaše kočka, nebo prostě ho někdo shodil a tak podobně. Muži si obvykle těchto opakujících se známek vůbec nevšímají, ale ženy mají na to naopak radar. Tchýně moc dobře pochopí, kam tím míříte a její stížnost nebude nic platná, pokud zachováte milou tvář a bude vám zničení její práce tolik líto. Bude zuřit, ale vy budete vítěz.

Zdroje: http://alterova.blog.idnes.cz/c/194976/Tchyne-na-odstrel.html

2013.07.01 | Darina Adámková | přečteno: 30404x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: tchýně snacha manžel partner domácnost boj domov vaření pečení praní

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak si správně vybrat podprsenku na internetu?

Chystáte se udělat si radost novým spodním prádlem, ale trochu tápete, jakou si koupit podprsenku? V obchodech je k m...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.09.17 | přečteno: 30294x

Znovu rozpoutat vášeň

          Vytrácí se z Vašeho vztahu vášeň? Pociťujete všední stereotyp?...
 
celý článek | Zuzana Ditzelová | 2014.07.19 | přečteno: 30102x

Dokonale krásná pleť díky barevným korektorům

Mít pleť krásnou a hladkou jako panenka, po tom touží asi každá žena. Jenže přání je jedna věc, ale realita bývá jiná. Č...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.02.06 | přečteno: 30077x

Úvod do čtenářského deníku

Láska ke knížkám mi byla asi vrozena, můj tatínek miluje knížky, moje maminka miluje knížky, moji oba prarodiče byli ...
 
celý článek | Meridene | 2014.08.03 | přečteno: 30181x
 

Portál pro ženy