newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Flirt dance – neškodné posílení sebevědomí nebo zničující dřina s překvapivými výsledky?

 
Flirt dance – neškodné posílení sebevědomí nebo zničující dřina s překvapivými výsledky?

 

Je všeobecně známým faktem, že ženám tanec sluší a svědčí, leč o jeho prospěšnosti a pozitivních účincích na ženské sebevědomí se přesvědčí jen malá část žen. Nemyslím tím profesionální tanečnice, které se pohybem živí, mám na mysli tanec, jehož účelem je relaxace, uvolnění bariér a pozvednutí sebevědomí. Pojďme tedy nahlédnout do tajů tzv. flirt dance.

 

 

Flirt dance je druh tance, který nemá žádná vyhraněná pravidla. Princip tanečních choreografií spočívá ve využívání tzv. S faktoru, pod čímž si můžeme představit využívání vláčných a táhlých pohybů ženského těla, které zdůrazňují přirozenou linii zad, jež svým tvarem připomíná písmeno „S“. Tanec kombinuje prvky burleskních tanečnic s elegancí a přirozenou živočišností. Výsledkem je pak líbivá sestava tanečních prvků, které svou efektností vyrážejí dech.

 

České ženy se bojí odvázat

             Problémem českých žen je jejich přílišná spoutanost a strach ze zesměšnění. „Kolikrát mám na hodině pohybově šikovné klientky, které se ale stydí a do pohybů se ‚nepoloží‘. Není špatné se při tanci dívat na sebe do zrcadla, ale hledat v zrcadle potvrzení své nemožnosti a směšnosti špatné je,“ říká lektorka z tanečního studia Fatima v Ostravě Vendula Klimešová. „Mottem flirt dance by mělo být, že každá žena je krásná natolik, na kolik se skutečně cítí,“ dodává.

             Choreografie flirt dance nemají za úkol ženy zesměšnit, ale vyzdvihnout jejich půvaby. „Žena by si měla při tanci představit, že tančí pro imaginárního muže, jehož očima se vidí v zrcadle,“ vysvětluje lektorka flirt dance Adéla Ščurková. Tanec pracuje s houpavými pohyby boků, vypínáním hrudníku a chůzí s propnutými špičkami. "Když provedete cvik se správným použitím svalů, může i obyčejný kočičí hřbet vypadat neobyčejně svůdně,“ říká Vendula Klimešová.

 

Za krásný tanec pevnější tělo

             Po první hodině flirt dance sice klientky pociťují bolest svalů, o jejichž existenci doposud nevěděly, dřina a práce na efektivizaci a ladnosti pohybů nese své ovoce. „Díky tanci se zpevňují bicepsy i tricepsy, stehenní a lýtkové svaly a dokonce i břišní partie,“ popisuje Klimešová s tím, že pomalým tancem dochází díky pomalejším a táhlejším pohybům svalům k efektivnějšímu tvarování než například u zumby. „Kromě vyššího sebevědomí a dobrého pocitu si tak ženy z lekcí ‚odnesou‘ i lepší postavu a sexy koordinaci pohybů,“ zakončuje Adéla Ščurková.

2013.03.11 | Lucie Martináková | přečteno: 30149x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: tanec sport postava

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Cestujte mezi jednotlivými ostrovy na Kanárech. Každý vás něčím překvapí.

Jediná destinace v Evropě, která nabízí turistům možnost celoroční pobytové dovolené s příjemnými teplotami...
 
celý článek | Admin | 2016.09.22 | přečteno: 30077x

Křestní jména aneb Zajímavý svět jmen

Zajímavý svět opravdu tvoří sama o sobě křestní jména. Vyvíjejí se, inspirují se velikány i filmovými postavami, podléha...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.01.14 | přečteno: 30372x

Jsem Stepfordská panička?

Napsaný článek o pravidelném stravování a krátký rozhovor s kolegou v práci mě inspiroval k tomuto článku. Díky tomu ...
 
celý článek | Meridene | 2014.08.27 | přečteno: 30202x

V jakých oborech snadno najdete nabídky práce?

Podle ekonomů budou klesat úrokové sazby hypoték i spořicích účtů, zlevní nemovitosti, zvýší se počet nezaměstnaných a b...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.06.09 | přečteno: 30062x
 

Portál pro ženy