newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Tipy na letní líčení - stíny v tužce

 
Tipy na letní líčení - stíny v tužce

Tropické teploty stále vládnou Českem a být perfketně nalíčená déle než dve hodiny se zdá nemožné. Proto vám přinášíme sérii článků Tipy na letní líčení, kde vám každý týden doporučíme produkty či pomůžeme vašemu líčení přežít horký letní den. Dnes se podíváme na stíny v tužce nebo také "jumbo" tužky a jako příklad použiji mé 4 oblíbence.

 

Oční stíny v tužce mají hned několik výhod. Největší z nich je jednoduchost jejich použití. Stačí nanést na víčko a okraje rozmazat štětečkem nebo prsty. Další je sytá barva. Líčení v tužkách bude vždycky mít sytou barvu a nemusíte se bát malé pigmentace. Pro další dvě výhody je důležité koupit tužky, které jsou voděodolné. Voděodolnost se samozřejmě hodí, ale také výrazně prodlužuje výdrž. Tužky, které voděodolné nejsou bývají velmi krémové a snadněji se nanáší, ale jejich výdrž je poloviční. Pokud máte trochu mastnější oční víčka, pak rozhodně volte pouze voděodolné tužky! Také jsou dobře přenosné a můžete je vzít sebou do kabelky pro rychlou úpravu. Nakonec se dají použít jako podklad pro oční stíny, čímž zvýšíte jejich intenzitu.

Rimmel Scandal Eyes Eyeshadow Sticks

 

Na fotografii vpravo můžete vidět dvě tužky od Rimmel, a to (zleva) 002 Bulletproof Beige a 001 Witness White. Scandal Eyes tužky patří mezí mé nejoblíbenější, jak je také vidět na jejich ošoupaném zevnějšku. Celá řáda těchto tužek je krásně pigmentovaná. Na druhé fotografii můžete vidět, že nejsou plné třpytek a pouze se velmi lesknou. Jsou velmi krémové a jednoduše se roztírají, aniž by to mělo vliv na jejich výdrž. Voděodolnost těchto tužek mám otestovanou přímo u moře. Po koupání a potápění se sice budete muset trochu upravit, ale jinak se tužky držely velmi obstojně. Při běžném nošení ve 35°C se skoro nepohnou.

Zlatý odstín používám přes léto nejvíc, protože zlaté líčení se velmi hodí k opálené pleti. Buď nanesu zlatou přes celé víčko a rozmažu okraje, nebo ji použiju jako linku.Bílý odstín je opravdu bílý a ne stříbrný, proto ho používám celoročně na zvýraznění vnitřního koutku oka. 

Astor 24h Perfect Stay Eyeshadow + Liner

U produktů co slibují 24 hodinnovou výdrž vždycky neodolám a opravdu je otestuji na 24 hodin. Jako obvykle je slibovaná výdrž pouze v názvu, ale to není žádným
překvapením. Na obrázku jsou tyto tužky (zleva): 400 Hot Brown a 600 Deep Purple. Mezi Rimmel tužkami a Astor je několik rozdílů. Především jsou o něco tužší a 
trochu hůř se s nimi pracuje, obzvlášť s fialovým odstínem. Výdrž je přibližně stejná jako u Scandal Eyes. Mezi mé druhé oblíbené tužky ale patří díky jejich odleskům. Rimmel tužky mají čistě jednobarevný odstín. Astorky mají odlesk jiné barvy. Hnědá má zlatý odlesk ve formě drobných mini třpytek, fialová se leskne do modra. 
 
Rimmel i Astor jsou k dostání v běžných drogeriích. Tip na závěr: pokud máte obavu, že tužka samotná letošní horka nezvládne, přepudrujte je očním stínem podobné barvy! 
 
Příští týden si uvedeme několik tipů, jak prodloužit výdrž makeupu!
 
Fotografie: Barbora Juřeníková
2015.07.21 | Barbora Juřeníková | přečteno: 30104x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: léto letní makeup líčení oční stíny tužky rimmel astor recenze

 
archiv

Nejzajímavější články

 

BOJ O REPUBLIKU 1938 aneb Lovčice 2014

  Jste vlastenci tělem i duší? Jste vy nebo vaši blízcí fandové historie, případně máte doma zapálené vymeta...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.05.26 | přečteno: 30179x

3. díl cvičení se ZWOW

Hurá, máme za sebou polovinu tréninkového programu! Přichází chvíle, kdy se můžeme poplácat po zádech a pochválit se ...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2014.09.20 | přečteno: 30214x

Soutěž o balíček kosmetiky lavera Hydro Sensation

Soutěž už skončila. Balíček kosmetiky lavera vyhráli Andrea T., Jakub V. a Jana A., gratulujeme! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.08.23 | přečteno: 30155x

Oprava betonové podlahy – zvládnete ji sami?

Prakticky žádný materiál nevydrží věčně, ani na první pohled tak stálý a odolný beton. Pozorujete na své betovoné podlaz...
 
celý článek | Hana Grmelová | 2019.05.09 | přečteno: 30275x
 

Portál pro ženy