newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Wellness slovníček 3. díl

 
Wellness slovníček 3. díl

 

Poslední díl slovníčku z oblasti wellness a zdravého stylu.

 

 

 

 

Pivní lázně

Lázně využívající k procedurám pivo a pivní přísady můžeme navštívit po celé České Republice. Pivní lázně nabízí koupele v horké směsi bylin, vody a pivních přísad. Kromě příjemného zážitku přináší koupele uvolnění, relaxaci a příznivě působí na kvalitu pokožky. Navíc je většinou součástí programu neomezená konzumace místního piva, což je také velkým lákadlem.

Quinoa

Jiným názvem Merlík čínský je jihoamerická rostlina, která má využití jako obilnina. Je přirozeně bezlepková, má vysoký podíl vlákniny, vitamínů a minerálů a proto je i dnes velmi populární. Nejčastěji se připravuje jako kaše, ale je vhodná i jako zahušťovadlo nebo náhrada mouky při pečení.

Raw strava

Velmi populární způsob stravování, při kterém se konzumuje pouze potrava, která neprošla tepelným zpracováním a nebyla průmyslově upravena. Největší podíl raw (syrové) stravy tvoří ovoce, zelenina a suché plody.

Solná jeskyně

Jeskyně z mořské soli, ve které je klima podobné jako v přímořských oblastech, jen s větší intenzitou minerálních látek v ovzduší. Pravidelné návštěvy solné jeskyně pomáhají léčit řadu onemocnění – nejčastěji dýchací soustavy, alergie a kožní nemoci.

Tulsi

Bylina pocházející z jihovýchodní Asie je známá také pod názvem „Bazalka posvátná“. Výtažky a čaje z Tulsi využívá zejména ajurvéda, ale i další odvětví alternativní a východní medicíny. Pro své všestranné účinky je vhodná téměř při všech onemocněních a při vhodné kombinaci s dalšími bylinami může být v léčbě velmi nápomocna.

UME ocet

Ume ocet je originální nálev, který vzniká při přípravě japonských nakládaných švestiček Umeboshi. To, co je v Japonsku běžná pochutina, je v Evropě známo spíše jako léčebný přípravek velmi specifické slano-kyselé chuti. Příznivě působí zejména na zažívací systém, ale konzumuje se také pro podporu imunity. Koupíte ho ve všech zdravých výživách.

Vacuu shape

Přístroj speciálně vyvinutý pro cvičení za účelem spalování tuku. Jedná se vlastně o běžecký pás, který je umístěn do vakuové komory, čímž se zvyšuje efektivita spalování.

Whirlpool

Hydromasážní procedura ve speciální vaně, známá také jako „vířivka“. Kromě příjemného odpočinku přispívá pobyt ve whirlpoolu také k prokrvení tkání, urychlení látkové výměny a tedy i vylučování toxinů z těla. Horká voda také uvolňuje napjaté svaly a pomáhá při bolestech pohybového aparátu.

Zábal v banánových listech

Zábal v banánových listech je především zkrášlující procedura. Na tělo se aplikují různé kosmetické přípravky (tělová másla, oleje apod.) a poté se zabalí do celých banánových listů. Procedura prospívá pokožce celého těla, odstraňuje odumřelé kožní buňky a kůži zanechává krásně jemnou a hebkou.

 

2016.05.05 | Nikol Mohoritová | přečteno: 30053x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: wellness zdraví spa

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Soutěž o historický román Skandální komtesa

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům Šárce M., Liborovi T. a Jarmile K.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.04.05 | přečteno: 30137x

Dostanete k Vánocům peníze místo dárku? Udělejte si radost něčím novým do svého šatníku!

Pomalu se blíží Štědrý den a s ním rozdávání dárků. Možná letos také jako já dostanete od některých členů rodiny obálku ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2014.12.17 | přečteno: 30122x

I v Praze můžete bydlet levně bez kompromisů

Evropská hlavní města mají leccos společného. Na první pohled se v mnoha ohledech liší od „zbytku“ státu....
 
celý článek | Admin | 2016.07.01 | přečteno: 30141x

Yoga Sensation nejen pro jogíny

V pražské O2 Aréně se letos konal již druhý ročník obrovské akce s názvem Yoga Sensation. Pokud si myslíte, že se jed...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.07.27 | přečteno: 30030x
 

Portál pro ženy