newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Drumfit aneb bubnování pro zdraví a kondici

 
Drumfit aneb bubnování pro zdraví a kondici

 

Že lze při bubnování tvarovat tělo do svůdných křivek? Že váháte! Na první pohled nesourodé spojení bubnu a velkého fitness míče vám skutečně pomůže nejen zhubnout, ale také uvolnit se, odbourat stres a vybít ze sebe všechnu špatnou náladu. Zkuste DRUMFIT!

 

 

 

Drumfit je cvičení, které vás od samého začátku naprosto pohltí. A to obzvláště, pokud milujete rytmus. Snoubí se v něm totiž jak různorodá pohybová aktivita, tak jakási skupinová duševní terapie. Drumfit lekce je dokonalým vybitím, koňskou dávkou endorfinů a relaxem v jednom balení.

 

Posílení svalů, mozku i imunity

Jestliže hledáte jedinečný způsob, jak zůstat fit po fyzické i duševní stránce, nenechte si ujít cvičení Drumfit. Nejen, že ze sebe dostanete všechnu negativní energii, ale navíc dokonale posílíte známé problémové partie jako je zadeček, stehna a bříško. Díky cvikům s paličkami se také zformují vaše paže a pozadu nezůstane ani pro ženu velmi důležité pánevní dno, jehož svaly se nejlépe posilují při cvičení na míči. To ale pořád není vše! S lekcemi Drumfit se na hony vyhnete všem bacilům. Podle amerických vědců má totiž právě skupinové bubnování prokazatelně největší vliv na produkci látek důležitých pro imunitní systém organismu.

 

                      

 

Co vás čeká?

Drumfit hodiny mohou mít mnoho podob, proto je dobré informovat se dopředu v konkrétním studiu a nebo využít ukázkových hodin. O co však rozhodně nepřijdete, je bubnování. Protože základem každé správné pohybové aktivity je rozehřátí, nechybí v začátku cvičení ani tady. Jedná se o pohupování na míčích a poskakování kolem nich při naslouchání postupných změn rytmu pod vedením lektora. 

Některá centra se více zaměřují na fitness podobu Drumfit, nevyužívají proto bubny, ale spíše speciální fitness paličky. Cvičení je tak plné výpadů do stran, unožování a hlubokých podřepů s hlavním cílem vysokého výdeje energie a rychlého formování postavy. Jiné pojetí spočívá v sezení na míčích v kruhu (tzv. drum circle) a bubnování na africké bubny. Důraz se klade na příjemnou atmosféru, která vede k uvolnění napětí a volnému průchodu emocí pomocí různé intenzity a rychlosti bubnování. Ač se zdá tato varianta méně náročná, je někdy  velmi obtížné sladit rytmus bicích s pohyby na fitballu. Nemusíte se ale obávat, že byste to nezvládli. I přes prvotní zábrany vás bubnující dav nakonec strhne na svou stranu a užijete si to všichni dosyta.   

 

Rytmus jako lék pro každého

Přestože rytmus je pro Drumfit jedna z klíčových záležitostí, neznamená to, že musíte být zkušený bubeník nebo umět hrát na nějaký hudební nástroj. Dokonce nemusíte mít ani hudební sluch – řídíte se totiž hlavně bušením vašeho srdce a vlastními pocity. Drumfit umožňuje i určitou volnost v provedení a tím účinně motivuje k dalšímu zdokonalování. S drobnými obměnami ho může cvičit skutečně každý. Existují dokonce i velmi úspěšné lekce pro hyperaktivní děti nebo handicapované. Stačí si jen podle svých potřeb a možností vybrat takový způsob, který uspokojí vaše očekávání a díky němuž dosáhnete kýženého cíle. To, že budete domů odcházet nabití pozitivní energií, vám můžeme zaručit!

 

Image courtesy of patrisyu at FreeDigitalPhotos.net

2015.11.20 | Kateřina Pořízová | přečteno: 30152x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: drumfit bubnování fitness fitball

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Co jsou to bonusy a na co si dát pozor?

I když se neřadíte mezi ty, kteří hrají hazardní hry, určitě vám neunikly reklamy a bannery na různé bonusy. Možná si po...
 
celý článek | Admin | 2023.10.03 | přečteno: 580x

JARNÍ OČISTA PLETI ANEB VYROBTE SI DOMÁCÍ MASKU Z DOSTUPNÝCH INGREDIENCÍ

Dopřejte pleti vydatnou a účinnou očistu v podobě domácí masky, která má hned několik předností. Ocenitelné je, že si lz...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.04.05 | přečteno: 30089x

Pampeliškový med - ten musíte mít!

Dlouhá léta se mu říká med, ale pravým medem ve skutečnosti není. Pampeliškový sirup, jak by se měl správně nazývat, je ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.05.11 | přečteno: 30400x

Darujte investiční zlato jako hodnotnou pozornost

Při vymýšlení ideálního dárku je dobré zohlednit hned několik různých faktorů. V první řadě jde o cenový strop, jaký mát...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.09.07 | přečteno: 30121x
 

Portál pro ženy