reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Osvěžovač vzduchu: víte jak vybrat ten správný?

 
celý článek | Nina Albertová | přečteno: 30841x 2021.08.09

Podzim je tady: Naplánujte si omlazující zákroky

 
celý článek | Admin | přečteno: 30727x 2016.09.22

Sacher

 
celý článek | Darina Adámková | přečteno: 30729x 2013.06.30

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vyhněte se 6 nejčastějším chybám a grilujte jako šéfkuchař

 
Vyhněte se 6 nejčastějším chybám a grilujte jako šéfkuchař

Léto a grilování patří k sobě. Krásné počasí, dobrá parta přátel a voňavé lahůdky z grilu promění i jinak všední den v zážitek, na který budete všichni dlouho vzpomínat. Obzvlášť, když svým hostům připravíte steaky, po kterých se budou olizovat až za ušima. Poradíme, jakým chybám se vyvarovat při grilování masa.

 

 

Grilované sýry, klobásky, zelenina nebo ovoce jsou výbornou pochutinou, ale většina z nás se jistě nejvíce těší na pořádný šťavnatý kus masa. Aby se opravdu povedl, je potřeba dodržet určité zásady.

1) Pořádně rozpalte gril

Netrpělivost jde ruku v ruce s neúspěchem. Vydržte s grilováním, až bude gril opravdu dobře rozpálený. Maso se na málo rozpáleném grilu tak rychle nezatáhne a vyteče z něj šťáva.

2) Suroviny vyndejte včas z lednice

Maso nepatří na gril studené. Musíte jej vyndat zhruba čtvrt až půl hodiny dopředu a nechat odležet při pokojové teplotě. Jinak se uvnitř dobře nepropeče.

 

3) Solte až na poslední chvíli

Steaky nikdy nesolte dopředu, ale až ve chvíli, kdy je budete pokládat na gril. Sůl by totiž z masa vytáhla vodu a bylo by tuhé.

4) Steak řádně osušte

Před položením na grilovací rošt maso pořádně osušte papírovou utěrkou. Díky tomu se vyhnete bílému povlaku, který jinak vznikne vysrážením bílkoviny.

5) Marinádu až na závěr

Tu správnou chuť masu dodá dobrá marináda. Pokud ale obsahuje cukr, med nebo třeba šťávu z pomeranče, nechte potření steaku až na konec grilování. Sladké ingredience se totiž rády připalují a to určitě nechcete.

6) I maso potřebuje odpočinek

Stejně jako jste nechali syrové maso odpočinout před přípravou, nechce chvíli odležet i hotový steak. Pěkně tak dojde a rozloží se v něm všechny chutě.

 

 

Léto je v plném proudu, tak rozpalte grily a hurá do toho. Určitě to zvládnete na jedničku. Dobrou chuť!

 

 

2019.07.21 | Martina Limbergová | přečteno: 30897x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování maso chyby rady tipy léto party

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Bydlení podle Feng - shui

Jak díky pár změnám docílit harmonie, to vědí v Číně již tisíce let. Jednoduché prvky tohoto prastarého učení o &bdqu...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2015.08.19 | přečteno: 30833x

Řekněte to pomocí květin a barev

Váš známí, Vaše známá, partner nebo partnerka mají narozeniny, svátek, nebo je prostě chcete jen tak obdarovat kyticí. K...
 
celý článek | Kamila Kovářová | 2013.04.07 | přečteno: 30833x

10 nejlepších kousků na letošní jaro

Jasná a kontrastní jarní móda potěší různými styly, zajímavými potisky a barvami. Navzdory osobním vizím a odlišnému zam...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.05.31 | přečteno: 31629x

Deidův Sex jako cesta k Bohu vás pohladí i pohorší

Pravděpodobně používáte svoji partnerku k tomu, abyste se vzrušil. Líbí se vám, jak se jí uzoučký zadní díl bikin z...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2016.09.11 | přečteno: 30832x
 

Portál pro ženy