newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vyhněte se 6 nejčastějším chybám a grilujte jako šéfkuchař

 
Vyhněte se 6 nejčastějším chybám a grilujte jako šéfkuchař

Léto a grilování patří k sobě. Krásné počasí, dobrá parta přátel a voňavé lahůdky z grilu promění i jinak všední den v zážitek, na který budete všichni dlouho vzpomínat. Obzvlášť, když svým hostům připravíte steaky, po kterých se budou olizovat až za ušima. Poradíme, jakým chybám se vyvarovat při grilování masa.

 

 

Grilované sýry, klobásky, zelenina nebo ovoce jsou výbornou pochutinou, ale většina z nás se jistě nejvíce těší na pořádný šťavnatý kus masa. Aby se opravdu povedl, je potřeba dodržet určité zásady.

1) Pořádně rozpalte gril

Netrpělivost jde ruku v ruce s neúspěchem. Vydržte s grilováním, až bude gril opravdu dobře rozpálený. Maso se na málo rozpáleném grilu tak rychle nezatáhne a vyteče z něj šťáva.

2) Suroviny vyndejte včas z lednice

Maso nepatří na gril studené. Musíte jej vyndat zhruba čtvrt až půl hodiny dopředu a nechat odležet při pokojové teplotě. Jinak se uvnitř dobře nepropeče.

 

3) Solte až na poslední chvíli

Steaky nikdy nesolte dopředu, ale až ve chvíli, kdy je budete pokládat na gril. Sůl by totiž z masa vytáhla vodu a bylo by tuhé.

4) Steak řádně osušte

Před položením na grilovací rošt maso pořádně osušte papírovou utěrkou. Díky tomu se vyhnete bílému povlaku, který jinak vznikne vysrážením bílkoviny.

5) Marinádu až na závěr

Tu správnou chuť masu dodá dobrá marináda. Pokud ale obsahuje cukr, med nebo třeba šťávu z pomeranče, nechte potření steaku až na konec grilování. Sladké ingredience se totiž rády připalují a to určitě nechcete.

6) I maso potřebuje odpočinek

Stejně jako jste nechali syrové maso odpočinout před přípravou, nechce chvíli odležet i hotový steak. Pěkně tak dojde a rozloží se v něm všechny chutě.

 

 

Léto je v plném proudu, tak rozpalte grily a hurá do toho. Určitě to zvládnete na jedničku. Dobrou chuť!

 

 

2019.07.21 | Martina Limbergová | přečteno: 30147x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování maso chyby rady tipy léto party

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Co byste měli vědět, pokud se rozhodnete užívat vitamíny ve formě doplňků stravy

Doplňky stravy se stávají zejména v období zimy velmi důležité. Čerstvého ovoce a zeleniny máme na talířích bezespo...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.01.12 | přečteno: 30149x

Jak funguje hypotéční kalkulačka?

Ještě nemáte hypotéku, ale uvažujete nad ní? A to z toho důvodu, že máte v plánu postavit si vlastní dům, n...
 
celý článek | Admin | 2016.07.05 | přečteno: 30095x

Suchý šampón – záchrana na poslední chvíli

Určitě to také znáte. Večer se nečekaně naskytla neodolatelná příležitost jít na večírek, zapovídaly jste se po telef...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.03.21 | přečteno: 30087x

Jak si zajistit sladké sny?

  Máte problémy se spaním? Večer těžko usínáte a ráno jste nevyspalí? Poradíme vám, co vše ovlivňuje kvalitu...
 
celý článek | Admin | 2014.08.07 | přečteno: 30032x
 

Portál pro ženy