newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Netradiční Vánoce v exotice

 
Netradiční Vánoce v exotice

Chcete zažít netradiční Vánoce v zahraničí? Chcete strávit vánoční svátky na pláži u moře?  Pokud i vy patříte k lidem, vánočnímu shonům a stresu! kteří mají rádi sluníčko, léto a cestování, tak Egypt by mohl být další cíl Vaší cesty klidně i o Vánocích. Když v České republice hrozí mrazy, v Egyptě se v té době můžete klidně opalovat na pláži a vyhnout se tak 

 

 

Nabídky od cestovních kanceláří

Cestovní kanceláře se neustále předhánějí s lepšími nabídkami, proto se cena může pohybovat klidně i pod 8 tisíc korun letecky s all inclusive, jelikož dovolená je v termínu mimo sezónu. Odlétat v zimě na dovolenou ještě není takový trend jako například v zahraničí, nicméně se dostává čím dál více do podvědomí českých zákazníků. Pokud Vám nevadí odlétat i ze zahraničních letišť, například z Vídně či z Berlína, tak doporučuji se podívat i na webové stránky zahraničních cestovních kanceláří, které mohou mít často i přiznivější ceny za pobyt než české kanceláře.

Ubytování

Co se týká ubytování, vybírejte hotely v Egyptě, které mají minimálně 4 hvězdy a více. V těchto zahraničních destinacích jako je Tunisko, Turecko a Egypt, se hodnocení hotelů liší od evropských standardů. Egyptský hotel se 4 hvězdami odpovídá obvykle 3 hvězdám v evropských destinacích. Předtím, než se rozhodnete pro konkrétní hotel, je dobré se podívat i na stránky, kde se nachází recenze vybraného hotelu. Turisté se tam vyjadřují k hotelu a hodnotí jeho kategorie, což Vám může pomoci při rozhodování. 

Strava

Pokud si zvolíte all inclusive, tak neuděláte rozhodně chybu. Personál si uvědomuje důležitost vánočních svátků, a proto si své hosty hýčká ještě více než obvykle skutečně pestrou nabídkou. V nabídce je mnoho druhů příloh, masa, dezertů, zeleniny i ovoce. Nealkoholické i alkoholické nápoje jsou také kdykoliv a kdekoliv dostupné na hotelu i na pláži. V případě, že budete chtít obyčejnou vodu, tak je nutné pít vždy pouze balenou. Jako turisté nejsme zvyklí na tamní egyptskou vodu a mohla by způsobit žaludeční potíže.

Počasí

Počasí je i v zimě velmi příjemné. Teplota v prosinci vystoupá až na 27 stupňů přes den. Samozřejmě záleží na přesné destinaci, kde se nacházíte. Ve městě Marsa Alam se vyšplhají teploty výše, jelikož je posazené více na jihu než například Hurghada, která leží severněji. S tímto souvisí i teplota moře, která se v zimě pohybuje kolem příznivých 23-24 stupňů. 

Program

V každém hotelu je animátorský team, který se stará o zábavu všech hostů. Pokud Vás přestane bavit opalování, není problém se zapojit do jakékoliv aktivity, která je pořádaná animátory. Jedná se například o plážový volejbal, vodní pólo, stolní tenis, šipky nebo lekce tance. Na plážích se také vyskytují obchodníci, kteří nabízí různé výlety v okolí - prohlídka města, plavba po moři nebo jízda na čtyřkolkách na poušti. O ceně se dá samozřejmě smlouvat, takže není problém se domluvit na různých slevách. 

Přesto, že v Egyptě o Vánocích sníh a sněhuláky určitě nenajdete, hotel dělá vše proto, aby Vás naladil na tu správnou vánoční atmosféru. V hotelu se proto ozývají zvuky vánočních koled ve všech možných jazycích a samozřejmě nesmí chybět ani vánoční stromky a dekorace. Celý personál se dokonale postará o to, abyste měli opravdu šťastné a veselé Vánoce! 

 

2017.10.26 | Petra Zápotočná | přečteno: 30263x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Vánoce dovolená Egypt

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak být okouzlující družičkou, ale nezastínit nevěstu - tipy na svatební oblečení

Účast na svatbě jako družička je jedinečnou a zároveň odpovědnou rolí, která vyžaduje pečlivou přípravu a plánování. Jed...
 
celý článek | Nina Albertová | 2024.03.11 | přečteno: 216x

Jak se přirozeně zbavit zavodněného těla

Nafouklé břicho, oteklé tělo a neustálé pocení – to vše může být důsledkem nahromaděné tekutiny v organismu. Jde o ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.08.27 | přečteno: 30383x

Zvládnu co si zamanu

Kdy jindy než teď… Jak by řekli v „Na samotě u Lesa“: Chčije a chčije L tak proč si nezavzpomínat ...
 
celý článek | Andrea Sýkorová | 2013.04.06 | přečteno: 30065x

Na víno pod mořskou hladinu: V Chorvatsku mají sklípek ve vraku lodi!

Kam letos na dovolenou? A co třeba do Chorvatska, které nabízí spoustu možností, jak si užít zasloužené volno originá...
 
celý článek | Admin | 2017.05.29 | přečteno: 30203x
 

Portál pro ženy