newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jaké je nejlepší řešení pro aktivní lidi ke korekci zrakových vad?

 
Jaké je nejlepší řešení pro aktivní lidi ke korekci zrakových vad?

Jistě si mnoho z nás vzpomene na doby, kdy byla ostuda nosit dioptrické brýle. Dnešní trendy pomáhají lidem s oční vadou začlenit se do společnosti zcela jedinečným způsobem. Nošení brýlí již není ostudou, ale naopak součástí módního outfitu i u lidí, kteří vlastně brýle nepotřebují. U sportovců a aktivních lidí tomu není jinak. Ať už se jedná o rekreační sportovce nebo naopak vrcholové, profesionály, vždy je velmi důležitý správný výběr korekčních pomůcek.

 

Aktivní osoby s oční vadou mají jednoznačnou volbu. Kontaktní čočky přináší velkou řadu výhod, které ocení i ti nejnáročnější sportovci. Avšak u některých očních vad není možné používat kontaktní čočky. Proto existují speciální zkonstruované brýle určené pro sportovce. Jsou to například dioptrické sluneční brýle pro cyklisty a další.

Proč zvolit kontaktní čočky pro sportovce?

Skvělou volbou pro sportovce a aktivní lidi jsou beze sporu kontaktní čočky. Sportovci velmi často volí jednodenní, jednorázové kontaktní čočky, které mají velký benefit v tom, že se o ně nemusí dodatečně starat. Využívat je tedy mohou pouze v době sportovního výkonu či při jiných aktivitách. Pro běžné používání mohou poté používat dioptrické brýle.

V případě, že nosit brýle sportovci nechtějí, pak volí variantu s možností dlouhodobého nošení. Nejčastější variantou jsou potom čočky s měsíční frekvencí výměny. U této varianty kontaktních čoček je ale velmi důležité, aby se o ně jejich majitel dobře staral.

Výhody kontaktních čoček

  • Lepší periferní vidění - Kontaktní čočky jsou umístěny na povrchu oka. Oproti speciálním dioptrickým brýlím tak nedochází k omezení periferního vidění. Kontaktní čočky nemají žádný rámeček, který by vidění narušoval. Naopak periferní vidění je při nošení kontaktních čoček stejné a mnohdy i lepší, než u lidí, kteří čočky nenosí.
  • Bezbariérové zorné pole - Při nošení kontaktních čoček nedochází k narušení zorného pole. Kontaktní čočky poskytují ucelený a ostrý obraz.
  • Stabilnější vidění - Při častých změnách pohybu může docházet k mírnému posunutí dioptrických brýlí, což může omezit nebo dokonce pokazit sportovní výkon. Oproti tomu kontaktní čočky velmi dobře drží na očích a celkové vidění je tedy stabilní a bez výrazných narušení.
  • Kompatibilnost se sportovním vybavením - Oproti brýlím jsou kontaktní čočky velmi kompatibilní. Především sportovci, kteří musí používat pokrývku hlavy či ochranné brýle ocení, že je nikde nic netlačí, nepřečnívá a celkově nepřekáží.
  • Odolnost vůči povětrnostním vlivům - Kontaktní čočky se oproti dioptrickým brýlím nezamlží ani neorosí. Vidění s čočkami je stále bez ovlivnění aktuálními povětrnostními vlivy.
  • Minimalizují možnost zranění - Kontaktní čočky zajistí také bezpečnější sportování. Při jejich používání nedochází, jako u dioptrických brýlí, k případnému zranění, rozbití rámu nebo rozbití skel.

Zdraví a pohodlí pro vaše oči

Při volbě správné kompenzační pomůcky, doporučujeme konzultaci s vaším očním specialistou. V naprosté většině případů jsou poté voleny jako vhodná kompenzace kontaktní čočky. Kontaktní čočky dnešní doby poskytují dokonalou hydrataci po celou dobu jejich nošení, avšak u některých sportovních profesí, kde je nutné vysoké soustředění s omezeným mrkáním, může docházet k pocitu suchého oka. V takovém případě rozhodně sáhněte po vhodných hydratačních očních kapkách.

Vyplatí se vybírat kontaktní čočky #bioview daily?

Jednodenní kontaktní čočky #bioview Daily patří mezi kvalitní moderní silikon-hydrogelové čočky. Tato již 3. generace byla vyvinuta speciálně pro náročné nositele, kteří vyžadují maximální komfort nošení a skvělou vidění.

Tyto kontaktní čočky mají mimořádně vysokou propustnost kyslíku, která zajišťuje pohodlí po celý den. Společně s hydratací na úrovni 47% poskytují komfortní nošení i při dlouhodobé práci na počítači. Díky světle modré barvě je jejich nasazování velmi snadné. Čočky #bioview Daily mají vysokou flexibilitu a díky tomu je zajištěno dokonalé uchycení čočky v oku. Jednodenní kontaktní čočky jsou vhodné pro kombinaci s dioptrickými brýlemi a v případě jejich každodenního použití se o ně jejich nositel nemusí nijak starat. Ráno si jednoduše nasadí nový pár a večer jej po použití vyhodí do koše.

Vyplatí se vybírat kontaktní čočky ACUVUE® OASYS with Transitions?

Opravdovým průlomem v optickém průmyslu se stávají dvoutýdenní čočky ACUVUE® OASYS with Transitions. Tyto kontaktní čočky dokáží aktivně reagovat na intenzitu osvětlení, proto nebudete mít potřebu mžourat, nebudete ani oslněni od ostrého světla. Jsou vhodné pro osoby s krátkozrakostí i dalekozrakostí. Jejich vlastnosti také ocení osoby, které mají zvýšenou fyzickou aktivitu. Splňují očekávání i těch nejnáročnějších nositelů kontaktních čoček, kteří si potrpí na pohodlí a ochranu svých očí.

Jeden pár kontaktních čoček ACUVUE® OASYS with Transitions můžete používat až 14 dní za předpokladu, že je večer po jejich použití řádně umyjete a uložíte do vhodného roztoku na kontaktní čočky. Po jejich dezinfekci můžete opět čočky začít bezpečně a bez potíží používat.

 

2023.07.06 | Nina Albertová | přečteno: 830x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdraví móda oči brýle pohyb sport kontaktní čočky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vánoce se blíží, je čas na nákup vánočního osvětlení

Zatímco se venku barví listí a padají kaštany, spousta z nás už přemýšlí nad blížícími se Vánoci. Ostatně jde také o ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.05 | přečteno: 30083x

Školní jídelny: Dětská stravovací pohroma?

Chodili tam mí rodiče, chodili tam vaši rodiče, chodím tam já, chodí tam spousta lidí. A názory na tyto prokleté inst...
 
celý článek | Martin Klose | 2013.07.09 | přečteno: 30082x

Co je blockchain a v čem spočívá jeho výjimečnost? A mohl by skutečně od základu proměnit fungování naší současné společnosti?

Co je blockchain a v čem tkví jeho potenciál, v tom mají zcela jasno zřejmě jen skuteční kryptoměnoví nadšenci. Většina ...
 
celý článek | Admin | 2019.07.12 | přečteno: 30063x

Trápí vás akné? Možná děláte zásadní chybu při výběru kosmetiky.

Akné dokáže potrápit v jakémkoliv věku. U každého však jeho spouštěč může být jiný. Hormony, stres, nezdravá strava, špa...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.04.28 | přečteno: 30147x
 

Portál pro ženy