newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jaké je nejlepší řešení pro aktivní lidi ke korekci zrakových vad?

 
Jaké je nejlepší řešení pro aktivní lidi ke korekci zrakových vad?

Jistě si mnoho z nás vzpomene na doby, kdy byla ostuda nosit dioptrické brýle. Dnešní trendy pomáhají lidem s oční vadou začlenit se do společnosti zcela jedinečným způsobem. Nošení brýlí již není ostudou, ale naopak součástí módního outfitu i u lidí, kteří vlastně brýle nepotřebují. U sportovců a aktivních lidí tomu není jinak. Ať už se jedná o rekreační sportovce nebo naopak vrcholové, profesionály, vždy je velmi důležitý správný výběr korekčních pomůcek.

 

Aktivní osoby s oční vadou mají jednoznačnou volbu. Kontaktní čočky přináší velkou řadu výhod, které ocení i ti nejnáročnější sportovci. Avšak u některých očních vad není možné používat kontaktní čočky. Proto existují speciální zkonstruované brýle určené pro sportovce. Jsou to například dioptrické sluneční brýle pro cyklisty a další.

Proč zvolit kontaktní čočky pro sportovce?

Skvělou volbou pro sportovce a aktivní lidi jsou beze sporu kontaktní čočky. Sportovci velmi často volí jednodenní, jednorázové kontaktní čočky, které mají velký benefit v tom, že se o ně nemusí dodatečně starat. Využívat je tedy mohou pouze v době sportovního výkonu či při jiných aktivitách. Pro běžné používání mohou poté používat dioptrické brýle.

V případě, že nosit brýle sportovci nechtějí, pak volí variantu s možností dlouhodobého nošení. Nejčastější variantou jsou potom čočky s měsíční frekvencí výměny. U této varianty kontaktních čoček je ale velmi důležité, aby se o ně jejich majitel dobře staral.

Výhody kontaktních čoček

  • Lepší periferní vidění - Kontaktní čočky jsou umístěny na povrchu oka. Oproti speciálním dioptrickým brýlím tak nedochází k omezení periferního vidění. Kontaktní čočky nemají žádný rámeček, který by vidění narušoval. Naopak periferní vidění je při nošení kontaktních čoček stejné a mnohdy i lepší, než u lidí, kteří čočky nenosí.
  • Bezbariérové zorné pole - Při nošení kontaktních čoček nedochází k narušení zorného pole. Kontaktní čočky poskytují ucelený a ostrý obraz.
  • Stabilnější vidění - Při častých změnách pohybu může docházet k mírnému posunutí dioptrických brýlí, což může omezit nebo dokonce pokazit sportovní výkon. Oproti tomu kontaktní čočky velmi dobře drží na očích a celkové vidění je tedy stabilní a bez výrazných narušení.
  • Kompatibilnost se sportovním vybavením - Oproti brýlím jsou kontaktní čočky velmi kompatibilní. Především sportovci, kteří musí používat pokrývku hlavy či ochranné brýle ocení, že je nikde nic netlačí, nepřečnívá a celkově nepřekáží.
  • Odolnost vůči povětrnostním vlivům - Kontaktní čočky se oproti dioptrickým brýlím nezamlží ani neorosí. Vidění s čočkami je stále bez ovlivnění aktuálními povětrnostními vlivy.
  • Minimalizují možnost zranění - Kontaktní čočky zajistí také bezpečnější sportování. Při jejich používání nedochází, jako u dioptrických brýlí, k případnému zranění, rozbití rámu nebo rozbití skel.

Zdraví a pohodlí pro vaše oči

Při volbě správné kompenzační pomůcky, doporučujeme konzultaci s vaším očním specialistou. V naprosté většině případů jsou poté voleny jako vhodná kompenzace kontaktní čočky. Kontaktní čočky dnešní doby poskytují dokonalou hydrataci po celou dobu jejich nošení, avšak u některých sportovních profesí, kde je nutné vysoké soustředění s omezeným mrkáním, může docházet k pocitu suchého oka. V takovém případě rozhodně sáhněte po vhodných hydratačních očních kapkách.

Vyplatí se vybírat kontaktní čočky #bioview daily?

Jednodenní kontaktní čočky #bioview Daily patří mezi kvalitní moderní silikon-hydrogelové čočky. Tato již 3. generace byla vyvinuta speciálně pro náročné nositele, kteří vyžadují maximální komfort nošení a skvělou vidění.

Tyto kontaktní čočky mají mimořádně vysokou propustnost kyslíku, která zajišťuje pohodlí po celý den. Společně s hydratací na úrovni 47% poskytují komfortní nošení i při dlouhodobé práci na počítači. Díky světle modré barvě je jejich nasazování velmi snadné. Čočky #bioview Daily mají vysokou flexibilitu a díky tomu je zajištěno dokonalé uchycení čočky v oku. Jednodenní kontaktní čočky jsou vhodné pro kombinaci s dioptrickými brýlemi a v případě jejich každodenního použití se o ně jejich nositel nemusí nijak starat. Ráno si jednoduše nasadí nový pár a večer jej po použití vyhodí do koše.

Vyplatí se vybírat kontaktní čočky ACUVUE® OASYS with Transitions?

Opravdovým průlomem v optickém průmyslu se stávají dvoutýdenní čočky ACUVUE® OASYS with Transitions. Tyto kontaktní čočky dokáží aktivně reagovat na intenzitu osvětlení, proto nebudete mít potřebu mžourat, nebudete ani oslněni od ostrého světla. Jsou vhodné pro osoby s krátkozrakostí i dalekozrakostí. Jejich vlastnosti také ocení osoby, které mají zvýšenou fyzickou aktivitu. Splňují očekávání i těch nejnáročnějších nositelů kontaktních čoček, kteří si potrpí na pohodlí a ochranu svých očí.

Jeden pár kontaktních čoček ACUVUE® OASYS with Transitions můžete používat až 14 dní za předpokladu, že je večer po jejich použití řádně umyjete a uložíte do vhodného roztoku na kontaktní čočky. Po jejich dezinfekci můžete opět čočky začít bezpečně a bez potíží používat.

 

2023.07.06 | Nina Albertová | přečteno: 836x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdraví móda oči brýle pohyb sport kontaktní čočky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pokojík pro naše děti

Každý, kdo zařizuje nový domov, se snaží najít optimální řešení, které udělá radost všem členům rodiny. Tedy nejen do...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30097x

Hledáte originální dárek? Darujte zážitek z Aquapalace Praha, kde si vybere opravdu každý

Vánoční shon pomalu a jistě nabírá na síle a vy si jistě říkáte, čím letos své nejbližší obdarujete. Namísto toho, abyst...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.12.14 | přečteno: 30106x

Nepromokavé bundy jsou základem šatníku každého milovníka outdooru

Do přírody potřebujete dvě skutečně kvalitní věci – jsou to boty a bunda. Právě nepromokavá bunda nás umí chránit celoro...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.12.30 | přečteno: 30143x

Romantické ubytování? Jedině na zámku či v zámeckém hotelu

Areál zámku Loučeň nabízí všem svým návštěvníkům kompletní zážitek. Od příjemné procházky parkem s labyrinty, přes př...
 
celý článek | Admin | 2014.05.26 | přečteno: 30117x
 

Portál pro ženy