reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

lesní školky

 
celý článek | Lenka Mašlaňová | přečteno: 30107x 2013.04.05

BOJ O REPUBLIKU, TENTOKRÁT V ROCE 1945

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 30085x 2016.06.01

Koberce a alergie na prach

 
celý článek | Admin | přečteno: 30278x 2017.10.09

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Andělské tarotové karty. Něžná kniha pro ženy

 
Andělské tarotové karty. Něžná kniha pro ženy

Karty ryze pro ženy? Nejsem si tak úplně jistá, ale těžko bych na druhou stranu zase hledala muže, který by se celý zaujatý vrhl právě do této knihy. Známá andělská terapeutka Doreen Virtue totiž vytvořila ke svým kartám i knihu. Pěknou, tvrdou, velkou, téměř třísetstranovou. Jedinečné na ní je to, jakým způsobem autoři taroty pojali. Negativní tak nějak ostrouhali najemno a poskládali znovu tak, aby jednotlivé taroty vypadaly co nejvíce návodně.

 

 

Psychologický návod…

Návod na řešení, na proniknutí do hloubky problému. Pokud už taroty znáte, tak tady uvidíte jejich vlídnější tvář. Nabízející dlaň. Měla jsem pocit, jakoby některé karty ani nebyly ty, které jsem znala z klasických sad. Náhle pak takové čtivo bylo protkáno něhou a i ty negativní karty dostávaly jiný nádech. Měla jsem strach, aby Doreen a Radleigh neměnili významy karet, ale nestalo se tak. Jen se podívali na ty pády a negace v našich životech jinak. Jako na příležitosti. Ano, bolí to, musíme si to odsmutnit, přiznat si chyby, podívat se do tváře pravdy, ale…. A nyní se rozvíjí podivuhodná pavučinka nových možností. Nabízí návody, jak se vyrovnat se smutkem a bolestí, nabízí pohled do světlejší budoucnosti.

Ano, andělské téma jí v tom notně pomáhá, to je pravda. Pokud se ale bojíte přílišného andílkování, nemusíte mít strach. Klasická symbolika je klasická, symbolika obrázků je také nohama na zemi a co se týče andělů, občas nějaká rada nebo probírání karet z hlediska andělských čísel, není nikterak nápadné. Naopak, v pevném kontextu celé knihy to přináší vítané oživení. Jako poprašek moučkového cukru na hutném pevném štrůdlu.

Kvalitní podnět pro tarotové bádání

Kniha, kterou vezemete do ruky rádi pokaždé, když vám přijde tarotový svět příliš tvrdý a nepřátelský. Příliš „bez řešení“. Pojetí negativních karet je to, co si na této knize zapisuju červeným písmem a PROTO se k ní budu průběžně vracet.

Ukázka: (vybrala jsem jednu z těch „negativních“ karet, Pětku pohárů, která je o depresi. Jedna z těch, která ukazuje na velmi špatný psychický stav a hluboké zklamání)

„Člověk někdy sám neví, co je pro něj nejlepší, a proto se věci prostě občas vyvinou jinak, než by si představoval. Vesmír vás nicméně zahrnuje jen tím, co vám nejlépe prospěje -  nehledě na to, že vy sami zatím možná ještě nevidíte cestu, kterou pro vás připravil. V tomto období pro vás tedy bude důležité zaměřit svou mysl a své srdce na něco jiného a věřit, že vám vaše nynější situace přinese z dlouhodobého hlediska užitek. Soustředění  se na minulost nebo věci, které „špatně“ dopadly, vás pouze brzdí na cestě ke štěstí.

Symbolika karty

Ve tmě hlubin oceánu leží tři rozbité poháry. Není je takřka vidět, a nabízí se proto otázka: „Mají být ještě vůbec vidět?“

Tři rozbité poháry spočívají na dně a téměř celé je již pohltil písek. Poselství, jež přinášejí, zní: „Pohřběte minulost.“

Ve světle se skví dva další poháry, stojí rovně a jsou připraveny k použití. Na ně bychom teď měli soustředit svou pozornost. Kolem těchto pohárů poskakují bubliny. Na dně oceánu není sice možné dýchat, ale díky těmto bublinám víme, že nějaký vzduch je zde přece jen možné najít, a necháme-li se vést znameními, máme naději.“

O autorech:

Doreen Virtue, Ph.D.,

je psychoterapeutka duchovně spolupracující s říší andělů a víl a autorka mnoha knih o andělském léčení. Léčení s anděly, Andělská terapie, Božská magie, Rady andělů na každý den, Léčivé zázraky archanděla Rafaela, Zázraky archanděla Michaela, Andělské rady pro šťastný život a mnoho dalších. Také její vykládací karty jsou zdrojem inspirace a štěstí milionům čtenářů po celém světě. Doreen se zabývá také emocionálními souvislostmi s nutkavým přejídáním, které probírala v báječných knihách Zbavte se svých kil bolesti, V zajetí jídla a řeší otázky kolem zdravého životního stylu.

Radleigh Valentine,

je mezinárodně uznávaný řečník, spisovatel, jasnovidec, rozhlasový moderátor a bývalý daňový poradce. Po odchodu ze světa financí se proslavit jako spoluautor velmi úspěšných Andělských tarotových karet. Radleigh dokáže pobavit i poučit zároveň. Má schopnost vtipně vyjádřit i ty nejsložitější myšlenky.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2015, www.synergiepublishing.com

 

Image courtesy of scottchan at FreeDigitalPhotos.net

2015.11.27 | Renata Petříčková | přečteno: 30065x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: andělské tarotové karty Doreen Virtue Radleigh Valentine taroty čtení psychologie

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Poruchy spánku – jak se jich rychle zbavit?

Mezi nejčastější poruchy spánku patří nespavost. Odhaduje se, že potížemi se spánkem trpí až polovina populace. Nejča...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.06.24 | přečteno: 30061x

Sama mezi stovkami

Sociální sítě. Kdo z nás by je neznal? Jen málo lidí v mém okolí je nemá nebo skoro nezapíná. Lákalo by nap...
 
celý článek | Ing. Šárka Spáčilová | 2014.07.02 | přečteno: 30041x

Jak začít sportovat a přitom se nezničit V – čas nebo vzdálenost?

Výhoda běhání spočívá v tom, že patří mezi přesně měřitelné sporty. Výkon běžce nezávisí na názoru rozhodčích ja...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.04.13 | přečteno: 30318x

6 jednoduchých tipů, jak oživit nudný outfit

Oblečení je pro nás ženy silná doména. Rozumíme mu mnohem lépe nežli muži a máme v aktuálních trendech daleko větší...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.08.22 | přečteno: 30134x
 

Portál pro ženy